Ko garšīgu pagatavot bērnu Miķeļdienas tirdziņam? Recepšu idejas un mammu ieteikumi
Foto: Shutterstock

Miķeļdienas tirdziņi bērnudārzos un skolās ir skaista tradīcija, kas iemāca bērndārzniekiem un skolniekiem ne tikai, kā tirgoties, bet arī darboties virtuvē. Meklējot idejas bērnu tirdziņiem, ne tikai atlasījām interesantas receptes no Tasty.lv krājumiem, bet arī ielūkojāmies, ko Cālis.lv forumā iesaka pašas mammas, kuras nereti ir tās īstās kārumu gatavotājas.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

"Mēs pagājušā gadā ar meitu taisījām šokolādes-cepumu bumbiņas – aizgāja uz urrā, recepti nezinu, sadrupina cepumus, samaisa ar kausētu sviestu un šokolādi, tad veido bumbiņas un apviļā krāsainās skaidiņās/drupinātos riekstos/cepumu drupatās/kokosriekstu skaidiņās. Ar puiku cepām mafinus – tie tik labi neaizgāja, laikam bērniem labāk patīk kaut ko mazāku (lētāku) pirkt."

"Mums pagājušā gadā uz urrā aizgāja uz kociņiem sasprausti maršmelovi, kas iemērkti šokolādē un pārkaisīti ar spīdumiņiem (..). Izķēra pāris minūtēs."

Mammas iesaka arī pagatavot klasiskās "cepumu desas" – saldo bruneti un saldo blondīni. Ieguvēji būs arī tie, kuri Miķeļdienas tirdziņam negatavos neko saldu, bet piedāvās mājās gatavotu limonādi, iepriekš gan sarūpējot arī glāzītes, lai tirgošanās norisinātos veiksmīgi. Tikpat laba tirgošanās būs, ja sagatavotas tiks sāļās uzkodas – maizītes, kanapē ar gurķīšiem un gaļu.

Protams, garām nenošaut arī ar pietiekami košiem gardumiem, tāpēc noteikti var pagatavot smilšu cepumus ar kādu košu glazūru, virtuļus un mājās vārītu zefīru. Jāatceras vien par to, ka bērni grib visu un uzreiz, tāpēc tirgotajiem kārumiem vēlams būt ērti paņemamiem, nelieliem un pamanāmi noformētiem.

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form