Foto: Shutterstock
Tā kā maija pirmās dienas atnākušas patīkami siltas, vērts apsvērt domu par pikniku svaigā gaisā, tāpēc, lai 4. maija rītā nebūtu izmisīgi jāsteidz smērēt sviestmaizes, sagatavo gardumu grozu jau šovakar, vai vismaz sagādā produktus, lai var baudīt brīvdienu.

Piknika grozā bez sviestmaizēm un piparmētru tējas termosā vērts ielikt kādu saldāku našķi, piemēram, pašgatavotus musli batoniņus, smūtiju, dažus plātsmaizes gabaliņus, bet kurkstošā vēdera remdināšanai derēs salāti burciņā, kuru gatavošanā idejas vari smelties šeit, arī tortiljas un burgeri ir piknika cienīga maltīte, bet klasisko sviestmaižu vietā izcep kruasānus un sapildi tos ar salātlapām, dārzeņiem, šķiņķi un sieru, bet saldajai versijai paņem līdzi mazā trauciņā pašgatavoto ievārījumu vai šokolādes krēmu.

Atceries, ka līdzņemšanai nevajadzētu sagādāt produktus, kas siltumā var sabojāties, saplok vai ilgas stāvēšanas dēļ sabojājas. Ņemot līdzi salātus, mērci ielej atsevišķā trauciņā, tad tie garšos kā tikko gatavoti, savukārt sieru vai uzgriežamo gaļu izvēlies vakuuma iepakojumos. Bērniem noteikti garšos līdzpaņemtie mafini – pagatavo gan saldus, gan sāļus, un arī veikalā pirkto cepumu vietā izvēlies kādu viegli pagatavojamu recepti.

Neaizmirsti par dzeramo – pagatavo limonādi un iepildi lielākā pudelē, bet, ja gribēsies sasildīties, sarūpē tēju vai kafiju.

Banānu mafini

Foto: Shutterstock

Vienkārši un ātri pagatavojami banānu mafini.

Lasīt vairāk

Sātīgais graudu maizes sendvičs ar biezpienu un avokado

Kad pusdienās māc izsalkums un gribas ko ātri apēst, pateicīgs variants ir sātīga sviestmaize. Pagatavo to ar biezpienu, gurķi un avokado, klāt liekot arī kādu izteiksmīgas garšas siera šķēli, piemēram, ar amoliņu, un kārtīga pusdienu porcija gatava.

Lasīt vairāk

Rabarberu un zemeņu dzēriens

Foto: Shutterstock

Viegls vasaras dzēriens, kas garšos gan lieliem, gan maziem.

Lasīt vairāk

Svaigie gurķu salāti ar sezama sēkliņām

Foto: DELFI

Kad klasiskie lapu salāti ar gurķi un redīsiem apnikuši, bet pie sātīga pamatēdiena bez svaiguma devas neiztikt, iesakām pagatavot šos salātus, kuros patīkami balansē saldais, skābais un sāļais.

Lasīt vairāk

Pildīti selerijas kāti

Foto: Publicitātes foto

Recepte, kurai konkrētu proporciju nav, tāpēc sastāvdaļas var sajaukt tā, kā pašam tīk. Īpaši patiks veģetāriešiem un svaigēdājiem, bet nesmādēs arī mazākie un prasīgākie ēdāji. Uzkodas recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Rimi gardēde Ilze Jurkāne.

Lasīt vairāk

Apelsīnu un dateļu mafini

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi paniņu un brūnā cukura mīklas mafini, kuriem spirgtumu piedod svaigā apelsīnu sula. Kraukšķīgumam mīklai pievienoti valrieksti, bet saldumam – dateles. Tam visam pa virsu garda pūdercukura un svaigā siera glazūra.

Lasīt vairāk

Sātīgie biezpiena salāti ar pavasara svaigumu

Foto: DELFI

Biezpiena izmantošanai ēdiena gatavošanā ir tik daudz variāciju, ka katru dienu varētu baudīt ko citu. Ēdienkartes dažādībai pagatavo šos salātus, kas kombinācijā ar svaigu gurķi, krabju nūjiņām un kefīru krējuma vietā pavasarīgi mazinās izsalkumu kā broakstīs, tā pusdienās vai launagā.

Lasīt vairāk

Zaļais pavasara vitamīnu kokteilis

Foto: DELFI

Vai ir vēl kāds labāks veids, kā apēst tikko izaugušās, zaļās dabas veltes? Smūtijs, šķiet, ir tā labākā izvēle, kā vienā piegājienā apēst veselu sauju zaļumu, kas tik ļoti vajadzīgi organisma stiprināšanai. Steidz izmantot dārzā pieejamos zaļumus, sākot no nātrēm, beidzot ar gārsas lapiņām, kas arī, starp citu, ir ļoti veselīgas, bet garšas dažādībai noderēs arī piparmētru lapiņas.

Lasīt vairāk

Veikli pagatavojamie dateļu cepumi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi kumosa lieluma cepumi, kas pagatavoti no miltu, brūnā cukura un skābā krējuma mīklas. Dateles cepumiem piešķirs patīkamu saldumu, bet brūnais cukurs – aromātisku smaržu. Lieliski garšos pie tējas tases drēgnā rudens pēcpusdienā.

Lasīt vairāk

Virtuļi ar ievārījuma pildījumu jeb berlīneri

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Grēcīgi gards rauga mīklas našķis, no kura grūti atteikties. Vēl jo vairāk, ja tas ir tik gaisīgs un apviļāts pūdercukurā. Īstais laiks virtuļus gatavot ir tieši tagad, kad ievārījums ir tik svaigs!

Lasīt vairāk

Rudzu rikas sendvičs ar avokado salsu

Foto: DELFI

Bieži vien tieši izsalkuma reizēs rodas tās labākās idejas receptēm. Arī šī radusies tad, kad vēders jau burkšķējis pēc kā ēdama.

Lasīt vairāk

Mīksti medus mafini, kuros paslēpies muslis

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pasakaini smaržīgi medus un piparkūku garšvielu mafini, kuros iecepts arī kraukšķīgs riekstu, auzu pārslu, žāvētu augļu un ķirbju sēkliņu muslis. Mafinus var ēst gan siltus, gan aukstus, klāt piedzerot kādu glāzi auksta piena.

Lasīt vairāk

Ņiprās puravu karstmaizes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Šo grauzdiņu brokastīs nebaudīsi – tas ir nedaudz ņiprāks garšas ziņā. Tas tāpēc, ka grauzdiņa garnējums – siera mērce – pagatavota kopā ar alu. Līdz ar to grauzdiņš būs lieliska uzkoda reizēm, kad tiek malkots gardais miestiņš.

Lasīt vairāk

Mazie jēra un biešu burgeri

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nelieli, gardi un īpaši – mini burgeri no jēra maltās gaļas. Īstu mājās gatavotu burgeru sajūtu piešķirs neparastās kārtas ar bietēm un fetas sieru.

Lasīt vairāk

Tomātu un estragona plātsmaize

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Plātsmaizes var būt arī sāļas un ar dārzeņiem. Kāpēc gan nepagatavot šo picai radniecīgo maltīti, kurā uz kraukšķīgas kārtainās mīklas pamatnes izkārtoti apcepti sīpoli, divi sieri un sulīgi tomāti! Patīkamu aromātu našķim piešķirs estragons.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un olu salāti

Foto: Shutterstock

Šī nedaudz vecmodīgā salātu recepte ir ļoti vienkārša un universāla, noderēs gan kā sātīga piedeva piknikam vai kuplākām mājas viesībām, gan kā pamatēdiens ātrām vakariņām.

Lasīt vairāk

Mājās gatavota ingvera limonāde

Foto: Shutterstock

Atspirdzinoša, turklāt ļoti veselīga ingvera limonādes recepte.

Lasīt vairāk

Aveņu drumstalu kūka ar mandeļu skaidiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Drumstalu kūka, kas liks saskriet siekalām mutē. Gards aveņu ievārījums, ar papildus avenēm un mandeļu skaidiņām pa virsu kūku padara īpaši gardu. Baudīt kopā ar tēju un labu kompāniju!

Lasīt vairāk

Saulainās brokastu siermaizītes ar ceptiem tomātiem

Foto: Vida Press

Saulainās siermaizītes ir vienkāršs brokastu ēdiens, kas būs pa spēkam pat iesācējam virtuvē. Tās vari baudīt gan kā uzkodu, gan kā piedevu pie zupas vai sautējuma.

Lasīt vairāk

Banānu, zemesriekstu sviesta un rīsu piena smūtijs

Foto: DELFI

Jāatzīst, ka neesmu no tiem cilvēkiem, kas smūtijus aizrautīgi dzertu katru dienu – ja vien ir tāda iespēja, priekšroku dodu svaigi spiestajām sulām vai saldējuma kokteiļiem. Taču šis vienkāršais blendētais dzēriens patīkami pārsteidza – izteikti banānīgs, ar riekstu pēcgaršu un rīsu piena saldumu.

Lasīt vairāk

Burgeris ar olu un bekonu

Manuprāt, reti ir tie ēdieni, kurus nevar uzlabot, pievienojot bekonu un olas. Pareizi pagatavota ola kļūst par brīnumgardu, krēmīgu mērci, bet bekons.. Nu, jā, bekons ir bekons! Tiesa, es nenojautu, ka staigāju pa plānu ledu, mēģinot šo burgera recepti. Protams, mēs visi zinām, kā bekons spēj uzlabot burgera garšu, bet - atteikties no kečupa, tā vietā liekot olu? Vai tas būs labi? Man šķiet, jūs jau nojaušat atbildi!

Lasīt vairāk

Lavašs ar lasi, gurķi, sezonas zaļumiem un krēmsieru

Foto: Publicitātes attēls

Viegla maltīte kā ikdienai, tā svētku reizēm, kad jāpabaro viesi ar ko interesantu un rokās paņemamu. Ja gadās, ka bērni pārnāk no skolas izsalkuši, šī būs īstā maltīte, ar ko viņus ātri pamielot, jo gatavošana aizņems vien 10 minūtes. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Rimi" gardēžu komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Zemesriekstu sviesta un auzu pārslu batoniņi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Salds gardums, kuru ņemt kā našķi līdzi rudenīgās pastaigās vai garās darba dienās. Batoniņš būs īsta enerģijas bumba, jo tajā ir salds brūnais cukurs un zemesriekstu sviests. Bet kraukšķīgumam pievienotas auzu pārslas un mandeļu skaidiņas.

Lasīt vairāk

Ātrā banānu plātsmaize

Foto: Shutterstock

Salds našķis kārumniekiem - ātrā banānu plātsmaize.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!