Foto: Shutterstock
Tā teikt, tie nav bijuši Ziemassvētki, ja katrs ap galdu sēdošais svinētājs nav kārtīgi paēdis. Taču ko darīt, ja pēc svinībām vēl palikuši novārīti pelēkie zirņi, štovētie kāposti un sava tiesa cepeša gaļas? "Tasty" krājumos ir pietiekami daudz recepšu, kas iedvesmos pārpalikumus pagatavot kādā citā maltītē.

Labā ziņa ir tā, ka nekas nav jāmet ārā – pārpalikumi var kalpot par labu pamatu citām maltītēm, ko baudīt pēcsvētku dienās, lai visu apēstu un nekas neietu zudumā. Pelēkie zirņi noderēs, lai tos pievienotu tikko vārītiem rīsiem, piejaucot kādu siltāku mērcīti. Štovētos kāpostus vari pārvērst gardos kāpostu plācenīšos vai pagatavot no tiem kādu sacepumu, ja iedvesma ļauj. Saldās svētku kūkas noderēs citu ātro desertu pagatavošanai. Bet gaļa kalpos gan par pildījumu visdažādākajiem pusdienu sendvičiem, gan kā pamats gardam žuljēnam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!