Foto: Shutterstock
Augustā ogu sezona sāk pamazām izsīkt, groziem piepildoties ar pirmajiem rudens augļiem, tomātiem, pipariem, pupiņām, kabačiem un gurķiem. Mežā sāk augt ne tikai gailenes, bet no sūnām galvas pabāž arī baravikas un citas beciņas.

Ziemā tu būsi sev pateicīga, kad zupai, mērcei vai sautējumam pievienosi gardos dārzeņus un zaļumus, kuru bagātīgais aromāts liks atcerēties sauli, zaļās dobes un vasaru. Tu būsi sev pateicīga arī tādēļ, jo zināsi, kur tavi dārzeņi ir auguši un kas tiem pievienots. Un tas nemaz nav tik maz.

Gurķi ar tomātu mērci un ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Gurķi ar tomātu mērci un ķiplokiem - pikanta vasaras garša ziemas garumā.

Lasīt vairāk

Marinētas sviesta pupiņas ar ķiplokiem un burkāniem ziemai

Foto: Shutterstock

Marinētas sviesta pupiņas ziemas krājumiem.

Lasīt vairāk

Sviesta pupiņas ar dārzeņiem ziemai

Foto: Shutterstock

Sviesta pupiņas ar dārzeņiem - ideāls "kokteilis" ziemai.

Lasīt vairāk

Tomāti želejā ar ķiplokiem un dillēm

Foto: Shutterstock

Ziemas krājumiem – tomāti želejā bariņā ar ķiplokiem un zaļumiem.

Lasīt vairāk

Kabaču salāti ziemai

Foto: Shutterstock

Gatavojoties ziemai, noderēs šī kabaču salātu recepte.

Lasīt vairāk

Savā sulā konservētas baravikas

Foto: Shutterstock

Garšīgs veids, kā saglabāt karaliskās baravikas ziemai.

Lasīt vairāk

Sēņu - tomātu un sīpolu salāti

Foto: Shutterstock

Ziemas konservu plauktam sēņu - tomātu un sīpolu salāti.

Lasīt vairāk

Marinētas sviesta bekas

Foto: Shutterstock

Marinētās sviesta beciņas ziemā būs īsts kārums, atgādinot par sēņu vasaru. Recepte no portāla Cālis.lv Virtuves arhīva.

Lasīt vairāk

Maigie tomātu salāti ziemai

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojami maigie tomātu salāti ziemas krājumiem būs laba piedeva gan gaļas, gan makaronu ēdieniem.

Lasīt vairāk

Ātrā vīriešu zapte

Foto: Shutterstock

Ātrā vīriešu zapte – pikantai piedevai ziemā. Pievieno pusdienu vai vakariņu šķīvim ar gaļu, rīsiem, kartupeļiem vai makaroniem.

Lasīt vairāk

Kabaču ikri

Foto: Shutterstock

Klasiska recepte konservēšanas laikam - gardie kabaču ikri.

Lasīt vairāk

Kabači tomātu mērcē ar čili un papriku

Foto: Shutterstock

Šie kabači garšos pat kabaču neēdājiem - tā par savu recepti saka portāla Cālis.lv lietotāja DzintarZaķis. Pagatavo un apēd tūlīt vai saglabā rudens un ziemas maltītēm, liekot burkās un glabājot vēsumā!

Lasīt vairāk

Kabaču salāti ziemai ar čili un ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Vēl viena kabaču recepte - lai ziemā būtu gardi piedevu salāti.

Lasīt vairāk

Saldētas cūku pupas ziemai

Foto: Shutterstock

Nezinu ērtāku veidu cūku pupu saglabāšanai ziemai, kā to sasaldēšana. Cūku pupas ir pirmās, kas pazūd no manas saldētavas, un tās vēl nekad līdz šim nav bijušas sasaldētas par daudz. Turklāt cūku pupas, ja ir bijušas saldētas, izvārās gatavas piecās minūtēs. Arī rudenī, pirms vāru cūku pupas, tās iemetu saldētavā kaut uz pusstundu, lai pēc tam nav tik ilgi jāvāra.

Lasīt vairāk

Saldēti tomāti zupām un mērcēm ziemas mēnešiem

Foto: Shutterstock

Lielisks un vienkāršs veids, kā ziemai saglabāt tomātus. Tos izmanto zupām, sautējumiem un mērcēm.

Lasīt vairāk

Pašu gatavota universālā dārzeņu piedeva zupām un sautējumiem

Foto: Shutterstock

Aizstāj rūpnieciski ražoto dārzeņu buljona kubiņu ar šo veselīgo vitamīnu "bumbu" - universālu piedevu zupām, mērcēm un sautējumiem!

Lasīt vairāk

Kabaču – aliču kompots jeb Viltotie ananasi

Foto: Shutterstock

Ziemas krājumiem noderēs kabaču un aliču jeb Kaukāza plūmīšu kompots, ko nereti mēdz dēvēt par viltotajiem ananasiem.

Lasīt vairāk

Upeņu un persiku ievārījums ar melno balzamu

Foto: Privātais arhīvs

"Mana iecienītākā recepte šajā sezonā, kad ogu krūmos vēl ir pieejamas upenes, ir ekselents upeņu ievārījums ar melno Rīgas balzamu," portālam Tasty.lv raksta receptes autore Iveta Korsīte.

Lasīt vairāk

Ērkšķogu un banānu ievārījums

Foto: Shutterstock

Ērkšķogu un banānu ievārījums noderēs gan pankūkām, gan maizītēm, gan tortēm un kūkām.

Lasīt vairāk

Jāņogu kečups

Foto: Shutterstock

Jāņogu kečups būs garda piedeva pie dažādiem gaļas ēdieniem.

Lasīt vairāk

Ātrā ābolu želeja

Foto: Shutterstock

Šī ir tiešām lieliska - vienkārša un ātra recepte, kurā vari izmantot arī mazos un neizkatīgos ābolīšus, kuri citādi ir nolemti iznīcībai. Tas noderēs kā siera plates papildinājums un,uzziests uz grauzdētas maizes šķēles vai pārliets ar pienu, būs fantastiski gards deserts.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!