Foto: Shutterstock
Līdzās konservētai kukurūzai, tomātiem, bietēm un citiem labumiem, kas virtuves skapītī var nostāvēt mēnešiem, ir arī konservēti zaļie zirnīši. Tā ir neatņemama sastāvdaļa rasoliem un vinegretiem, kā arī paspilgtina jebkura ātrā sautējuma garšu. Lūk, dažas idejas, kā padarīt maltītes ar konservētiem zirnīšiem vēl jo gardākas!

Lai arī konservētie zirnīši ļoti labi garšo tāpat, sajaukti vien ar majonēzi, tos noteikti vari papildināt ar garšvielām. Klasiskā varianta – sāls un pipari – vietā pamēģini pievienot mazliet ķiploku pulvera, majorāna vai čili, kas nedaudz nomāks konservējuma izteiksmīgo garšu. Tāpat zirnīšus vari padarīt maigākus, pasildot uz pannas izkausētā sviestā.

Pamēģini zaļos zirnīšus ne tikai rasolā – tie var būt pamats cita veida salātiem, ja pievienosi, piemēram, svaigu sakapātu kāpostu vai atdzesētus graudaugus. Zaļie zirnīši ļoti labi garšos kopā ar griķiem un kvinoju. Kā arī, no tiem var pagatavot zibenīgo sautējumu, pievienojot mazliet apcepta bekona un uzsildot.

Ja dažādu plācenīšu un smēriņu gatavošana nav sveša, tad zaļos zirnīšus vari sajaukt masā kopā ar spinātiem un pagatavot veģetāras kotletes. Tāpat zaļos zirnīšus vari pārvērst tapenādē, sasmalcinot virtuves kombainā vai piestā kopā ar mazliet citrusu sulu, garšvielām un kādu tiesu apceptu sīpolu.

Zaļo zirnīšu salāti ar olu un sīpolu

Foto: DELFI

Konservēti zaļie zirnīši, vārīta ola, nedaudz majonēzes un sīpols kraukšķīgumam – šos varētu saukt par salātiem "Kad mājās nekā nav". Ļoti ātrs brokastu vai launaga ēdiens, gatavošanas laiks – vien tik, cik novārīt olas!

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu biezenis

Foto: Shutterstock

Kad ierastais kartupeļu biezenis apnicis, krāsnī cepti dārzeņi arī jau šķiet pārlieku bieži gatavoti, kaut reizi vērts izmēģināt recepti zaļo zirnīšu biezenim. Patīkams atklājums, ko gribēsies gatavot arvien biežāk.

Lasīt vairāk

Makaronu sacepums ar lasi, garnelēm un zaļajiem zirnīšiem

Foto: Privātais arhīvs

"Laikam jau visvienkāršāk ir kaut ko pagatavot, par pamatu izmantojot makaronus," norāda receptes autors Aivars. Šī recepte piedalās Tasty.lv "Ātro vakariņu" konkursā.

Lasīt vairāk

Krēmīga pasta ar zirnīšiem un šķiņķi

Foto: Shutterstock

Kārdinoši krēmīga pasta ar zirnīšiem, šķiņķa gabaliņiem un kūstošu cieto sieru. Maltīte, kas pabaros pat visizsalkušāko ēdāju un liks vaicāt pēc papildporcijas.

Lasīt vairāk

Siltie griķu, kukurūzas un zaļo zirnīšu salāti

Foto: Shutterstock

Sildoša un ārkārtīgi vienkārša maltīte pusdienām vai vakariņām – silti griķi ar kukurūzu un zaļajiem zirnīšiem. Maltīti pasniedz bļodiņās un garnē ar melnajām olīvām un lociņiem.

Lasīt vairāk

Biešu un kvinojas salāti ar fetas sieru

Foto: Shutterstock

Tik ierastās bietes mazliet citādos salātos – kopā ar kvinoju, fetas sieru, tomātiem un zaļajiem zirnīšiem. Maltītei "odziņu" piešķirs kontrastējošā balzamiko etiķa un olīveļļas mērcīte.

Lasīt vairāk

Spinātu, kartupeļu un zaļo zirnīšu plācenīši

Foto: Shutterstock

Spinātu, kartupeļu un zaļo zirnīšu plācenīši jeb "hara bhara" ir ļoti populāra veģetārā uzkoda, kuras dzimtene ir Indija. Garšvielām bagātais plācenītis garšos ne tikai veģetāriešiem, turklāt Indijas rieksta pusmēness, kas rotā plācenīti, padara to ļoti dekoratīvu un piemērotu viesībām. Tiem, kuriem negaršo asi ēdieni, var dārzeņu masai nepievienot čili piparu. No dotā daudzuma iznāks astoņi plācenīši.

Lasīt vairāk

Rasols jeb Olivjē salāti

Foto: Adnil2you

Leģenda vēsta: Olivjē salātu izcelsme ir Francija. Savulaik, kad Maskavas aristokrātija bija ļoti lieli franču kultūras fani, tie franču receptes ieviesa arī savās virtuvēs. Tā nu sanāca, ka krievu pavāri sastāvdaļas gan dabūja, bet to visu nevis eleganti salika kārtās, bet samaisīja kopā. Un tā radās rasols!

Lasīt vairāk

Vinegrets

Foto: Shutterstock

Tradicionālais un garšīgais vinegrets.

Lasīt vairāk

Vistas un zaļo zirnīšu podiņš

Foto: Shutterstock

Vistas un zaļo zirnīšu podiņš - brangām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Zaļo zirnīšu sautējums ar bekonu

Foto: Shutterstock

Ideāla recepte steidzīgajai ikdienai. Zaļo zirnīšu sautējums kārtīgi pabaros, tam nav nepieciešamas neskaitāmas sastāvdaļas un arī gatavošanas laiks ir visai īss. Šis noteikti ir ļoti labs veids, lai atklātu, cik dažādi un gardi pagatavojami saldēti zaļie zirnīši.

Lasīt vairāk

Kārdinošā pupiņu un zirnīšu pastēte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nosauksim šo uz maizes smērējamo pupiņu un zirnīšu masu par pastēti, jo tā šīs maizītes arī izskatās. Izcili apetītlīgs našķis, kas ir kā radīts baudīšanai starp trim lielajām ēdienreizēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!