Pica ar ananasiem
Pica ar ananasiem tikai 20 minūtēs – tik ātri pagatavojama, jo tiek likta lietā gatavā pamatne.
Itāļu deserts 'Panna Cotta' ar ogu mērci
Itāļu deserts „Panna Cotta” ar ogu mērci garšos gan mazajiem, gan lielajiem.
Spinātu ravioli
Spinātu ravioli - un mielasts kā īstenā restorānā.
Brokastu risoto ar bekonu
Brīvdienas klāt! Lai pietiktu spēka visiem nedēļas nogales priekiem, iesaku nobaudīt šo brokastu risoto - krēmīgus rīsus ar bekonu, bez čaumalas vārītu olu un artišokiem.
Klasiskā lazanja
Klasiskā lazanja - kārtīgām pusdienām vai vakariņām.
Tiramisu
Tiramisu tiek dēvēts arī par eņģeļu un kurtizāņu ēdienu. Iespējams, šim saldajam ēdienam ir visbagātīgākais recepšu variāciju skats, jo nav vienas "īstās" tiramisu receptes - Marsalas vīnu reizēm aizstāj gan ar Amaretto, konjaku, rumu vai citu stipro alkoholu. Putukrējuma vietā liek olas baltumu. Olu dzeltenuma vietā olu liķieri. Savoiardi jeb dāmu pirkstiņu vietā izmanto mīkstas piparkūkas. Šī recepte - no portāla "Cālis.lv" lietotājas Elitochkas krājumiem.
Pasta ar pākšaugiem un pesto
Kurš teicis, ka pasta jeb makaroni ir smags ēdiens? Izmēģini šo recepti un tu to iemīlēsi! Protams, vislabāk garšo, ja izmantosi svaigas pākšu pupiņas un cukurzirņus, taču gada aukstajā sezonā lieti noder saldētie pākšaugi - gan no pašu dārza, gan veikalos pieejamie!
Pasta ar Boloņas mērci
Boloņas mērce ir stipra un sātīga. Tai ir bieza konsistence. Pasniedz to ar spageti, taljatelles vai papardelles pastu. Mērci ledusskapī var uzglabāt līdz pat nedēļai. Ar katru dienu tā kļūst arvien garšīgāka. Atdzesēta tā ļoti labi garšo uzziesta uz maizes.
Brusketa ar tunci, papriku un pētersīļiem
Brusketas ir tradicionāla itāļu uzkoda. No parastas sviestmaizes brusketu atšķir tas, ka maizes šķēles vispirms tiek apgrauzdētas - pannā bez taukvielām, uz grila vai restēm. Visbiežāk brusketu gatavošanai izmanto čabatu jeb ciabatta maizi, bet tikpat labi to var gatavot no bagetes.
Ravioli lazanja
Man ļoti garšo lazanja, tomēr, runāsim atklāti, tās pagatavošana prasa ļoti daudz enerģijas. Pasta, mērce, pareizā rikotas un mocarellas proporcija - lai rezultāts nebūtu pārāk sauss vai, gluži pretēji, pārāk sulīgs... Teikšu, kā ir. Tas ir nogurdinoši. Lai arī debešķīgi gardi. Un tad, kādu vakaru, kad vakariņās baudījām brīnišķīgus ravioli, man pēkšņi atausa gaisma. Pasta. Rikota. Mērce. Atliek vien mocarella un stūrains cepamtrauks, lai neticami vienkārši pagatavotu nedaudz citādu lazanju.
'Caprese' salāti
"Caprese" salāti ātrai uzkodai vai viesību galdam.
Krēmīgs citronu risoto
Šis krēmīgais citronu risoto pilnīgi noteikti ir izmēģināšanas vērts. Tā samtainā konsistence patīkami harmonē ar citrona spirdzinošo raksturu, radot ēdienu, kurš piestāvēs gan ģimeniskām vakariņām, gan gardēžu maltītei.
Baklažānu un tomātu crostini
Baklažānu un tomātu krostini - burvīga uzkoda ikdienā vai svētkiem.
Fokača - itāliešu maize
Fokača ir garda un aromātiska itāliešu maize ar ķiplokiem, olīvām un garšaugiem. Tās cepšanai vari izmantot arī saulē kaltētus tomātus.
Sātīgā lazanjas zupa ar diviem sieriem
wLazanjas zupa ir īsti piemērota dienām, kad gribas dažādot savu ēdienkarti ar itāliskām garšām, bet nav iedvesmas gatavot oriģinālo lazanju.
Panforte ar tumšo šokolādi, pistācijām un vīģēm
Panforte ir ļoti bagātīga un sātīga itāļu Ziemassvētku kūka. Tās sastāvā parasti ir rieksti, mandeles, medus, šokolāde, kaltēti augļi un garšvielas.
Makaroni ar šķiņķi jeb 'pasta carbonara'
Itāļu virtuves klasika - "spageti carbonara" jeb makaroni ar šķiņķi un olu.
'Gnocci' jeb kartupeļu klimpas ar sieru
"Gnocci" jeb kartupeļu klimpas ar sieru, ikdienā un svētku reizē.
Krāsainās kotletes
Kotlete ir klasika, ēdiens ar bērnības garšu – it kā vienkāršs, bet, iedomājoties par sulīgo gaļas kumosiņu, mute neviļus saskrien pilna ar siekalām. Kaut šķiet, ka kotlete jau tāpat ir gana laba, tomāts, mocarella, anšovs un bazilika lapiņa padarīs to tiešām īpašu.