Kotlešu cepšanas noslēpumi
Foto: Shutterstock

Kotletes vai maltās gaļas kukulīši ir ļoti ierasti ēdieni. Labas kotletes ir sulīgas, smaržīgas un, tās atceroties, mutē saskrien siekalas, bet reizēm tās ir sausas un drupenas. Ko vajadzētu ievērot, lai kotletes vienmēr būtu sulīgas un neaizmirstamas? Lūk, daži ieteikumi un labu kotlešu noslēpumi!

Maizi, kuru pievienosi maltajai gaļai, mērcē aukstā vārītā ūdenī. Nemērcē to pienā. Vari izmantot arī vīnu vai vīnu sajauktu ar ūdeni. Ja maizi mērcēsi pienā, kotletes sanāks sausas, jo cepšanas brīdī piena olbaltumi reaģēs ar gaļas olbaltumiem un sausinās gaļu.

Gaļas kotlešu masai nav jāpievieno olas, arī olas sausina kotletes. Ja gaļas masa būs labi izmīcīta, tā labi turēsies kopā arī bez olām. Mīcīšanu papildini ar gaļas mešanu. Olas parasti izmanto tad, ja gaļai pievieno pārāk daudz maizi un ūdeni. Šādas kotletes bez olām neturēsies kopā un mīcīšana nelīdzēs. Toties olas noteikti jāizmanto zivju kotletēm.

Pavisam mazs noslēpums, lai kotletes izceptos īpaši sulīgas - veidojot plācenīšus, vidū paslēp gabaliņu ledus un sviesta piciņu.

Jēlo kotletes plācenīti iemērc sakultā olā vai vispirms miltos un pēc tam sakultā olā. Tā kotletes izcepsies īpaši sulīgas un aromātiskas. Olas garoziņa neļaus gaļas sulām tecēt laukā cepšanās brīdī. Ja vēlies, garoziņu vari veidot bagātīgāku un biezāku, kotleti papildus vārtot rīvmaizē: milti - ola - rīvmaize vai milti - ola - rīvmaize - ola - rīvmaize. Vistas un zivju kotletēm rīvmaizes vietā vari izmantot sadrupinātu sabriedušu baltmaizi.

Kotletes jāliek uz karstas pannas karstās taukvielās. Taukvielas jālieto bagātīgi. Ja taukvielas būs par maz, karstums neizplatīsies gaļā vienmērīgi un kotletes sanāks sausas. Pēc cepšanas kotletes nosusini papīra dvielī.

Kotletes centies negrozīt, katru pusi apcep brūnu vienā reizē. Kad kotletes no abām pusēm karamelizējušās, samazini zem pannas karstumu, uzliec vāku un tās karsē uz nelielas uguns 10 - 15 minūtes.

Source

Tasty

Tags

Dienas padoms Kotletes Sarakstu karuselis Olas
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form