Foto: Shutterstock
Daudzi noteikti piekritīs, ka omlete ir viens no ģeniālākajiem brokastu ēdieniem – vienkārši pagatavojama, garšīga un ļoti sātīga. Turklāt omleti katrs ēdājs var papildināt ar savām iecienītākajām sastāvdaļām – sēnēm, papriku, tomātiem, žāvētu gaļu, laša šķēlītēm, aromātiskiem garšaugiem vai ko citu. Krāsnī ceptu omleti pagatavot ir īpaši vienkārši, jo šādi nenāksies stāvēt pie plīts, uzmanot, lai olas nepierauj pie pannas, tādēļ šoreiz piedāvājam 10 receptes, kur lielāko daļu darba tavā vietā paveiks cepeškrāsns.

Klasisku vērtību cienītāji varēs atsaukt atmiņā bērnību, pagatavojot pavisam vienkāršu omleti, kas garšo uz mata kā tā, kas tika baudīta bērnudārza un skolas ēdnīcā.

Eksperimentēt kārie omletes gatavošanai krāsnī var izmantot mafinu pannu, iepriekš neaizmirstot to dāsni ieziest ar sviestu.

Ja alksti pēc īpaši sātīgām brokastīm, tad jāgatavo fritata – bagātīgs olu sacepums ar dažādām gardām sastāvdaļām. Fritata nebūs pilnīga bez garšvielām, tāpēc noteikti tai devīgi pievieno svaigus vai kaltētus garšaugus un zaļumus. Lai olas būtu gaisīgākas, tās kuļot piejauc arī kādu šķipsnu sodas vai cepamā pulvera.

Galvenais olas ir sakult bez sāls piedevas – izrādās, šī garšviela olas atsulo, tādēļ to labāk pievienot katram savā šķīvī, kad omlete sagriezta gabalos. Fritatas gatavošanu parasti sāk ar sīpola vai ķiploka un čili apcepšanu, pēc tam pievienojot dārzeņus un pārējās sastāvdaļas. Kad visi labumi pārlieti ar sakultu olu maisījumu, kam var būt pievienots arī rīvēts siers vai saldais krējums un karote kartupeļu cietes, fritatu 2-3 minūtes cep pannā, tad liek cepeškrāsnī.

Cepamtrauku pirms tam ietauko ar sviestu (ja vien krāsnī neliksi to pašu jau ietaukoto pannu, kurā tika apceptas visas sastāvdaļas), lai fritata nepiedegtu. Interesantākai garšai olu sacepumam var pievienot arī kapātus čili piparus, konservētas pupiņas, kukurūzu, blanšētus zaļos zirnīšus vai marinētas paprikas sloksnītes.

Omleti cep 190 grādos aptuveni 30-35 minūtes, ņemot vērā katras krāsns īpatnības. Pāris minūtes pirms omlete ir gatava, to var pārbērt ar rīvētu sieru, pārklāt ar kamambēra šķēlītēm, mocarellas plāksnītēm vai pārkaisīt ar zilā siera drupatām un turpināt cepšanu, līdz siers izkusis.

Gatavo omleti pasniedz ar svaigiem zaļajiem salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!