Foto: Shutterstock kolāža

Vistas gaļa – cepta, tvaicēta vai vārīta – ir ideāls pamats gardiem salātiem. Tā pēc garšas ir neitrāla, tādēļ kombinējama ar visdažādākajām sastāvdaļām – ne vien tradicionālajiem dārzeņiem un pākšaugiem, bet arī dažādiem augļiem un ogām. Tāpat nevairies izmantot kādu krēmīgāku mērcīti ar majonēzi, krējumu vai avokado – tās vistas salātiem piestāv daudz labāk, nekā eļļas vai citrusu sulas mērces. Ja nevēlies, lai salāti būtu pārlieku trekni, majonēzi vai krējumu sajauc ar liesāku jogurtu. Lūk, 12 kārdinošas receptes izmēģināšanai!

Krēmīgie vistas un turku zirņu salāti kaloriju skaitītājiem

Kad apnikušas standarta pusdienas, kurās parasti izvēlamies gaļu, piedevas un salātus, visas sastāvdaļas var apvienot gardos, sātīgos salātos. Turklāt tie ir ļoti ērti līdzņemšanai. Recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Lasīt vairāk

Krēmīgie vistas salāti ar avokado un ābolu

Foto: Shutterstock

Krēmīgi, sulīgi un bez liekām taukvielām – tādi ir šie gardie salāti, ko var pagatavot nieka piecu minūšu laikā.

Lasīt vairāk

Vistas salāti ar kvinoju, citrusiem un avokado

Foto: Shutterstock

Šie salāti garšos lieliski ne vien tūlīt pēc pagatavošanas, bet arī nākamajā dienā, kad garšas būs "saprecējušās".

Lasīt vairāk

Pavasarīgie salāti ar vistu, turku zirņiem un vīnogām

Foto: DELFI

Pavisam citādi salāti, kur lieliski harmonē sāļās, saldās, maigās un nedaudz pikantās garšu nianses.

Lasīt vairāk

Vistas salāti ar kvinoju, fetu un spinātiem

Salāti sanāk krēmīgi un gardi, turklāt garšo lieliski gan siltā, gan aukstā veidā. Recepti iesaka "Instagram" konta "Tievesanaonline.lv" saimniece, fitnesa trenere Vendija Karalkina.

Lasīt vairāk

Vārītas vistas salāti ar vīnogām

Foto: Privātais arhīvs

Ļoti garšīgi un ātri pagatavojami vistas salāti no pāris vienkāršām sastāvdaļām. Recepti iesaka mūsu lasītāja Kristīne Zusāne.

Lasīt vairāk

Salāti ar vistu, sieru un ananasiem

Foto: Shutterstock

Ārkārīgi vienkārši pagatavojami salāti, kuru gatavošana neprasīs pārcilvēciskas pūles, bet vainagosies ļoti garšīgā rezultātā.

Lasīt vairāk

Pupiņu, vistas un šampinjonu salāti

Foto: Shutterstock

Pupiņu - vistas un šampinjonu salāti gardam svētku mielastam

Lasīt vairāk

Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.

Lasīt vairāk

Neīstie Cēzarsalāti ar vistas fileju, bekonu un cieto sieru

Foto: Privātais arhīvs

"Pieļauju, ka ar Cēzarsalātiem nav ne mazākās saistības, īpaši mērce, bet visiem TIK ļoti garšo šie salāti. Un tik dekoratīvi un smuki..." raksta receptes autore Gundega Kļava-Onzole.

Lasīt vairāk

Ceptas vistas salāti ar sieru, valriekstiem un gurķiem

Foto: Shutterstock

Īsts garšu baudījums - ceptas vistas salāti ar sieru, valriekstiem un gurķiem. Svētku galdam, pildīšanai groziņos vai ziešanai uz brokastu maizītēm.

Lasīt vairāk

Figūrai nekaitīgs svētku rasols

Foto: Publicitātes foto

Klasisks rasols ir viens no biežāk gatavotajiem svētku ēdieniem, bet parasti tas asociējas ar kaut ko treknu un neveselīgu – šī recepte pierāda, ka rasols, aizstājot dažas sastāvdaļas ar veselīgākām alternatīvām un majonēzes vietā pagatavojot vieglu mērci, var būt gan veselīgs, gan vienkārši pagatavojams, gan tikpat garšīgs, kā ierasts! Recepti sadarbībā ar ''Elvi'' piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!