Foto: Shutterstock

Vasara ir tas laiks, kad plaši tiek svinētas tematiskās vecmeitu ballītes, kāzas notiek teju katru nedēļas nogali, un visam pa vidu, kāds pamanās arī saderināties. Tāpēc, lai atzīmētu īpašos notikumus, un tā vietā, lai vecmeitu ballīti svinētu ar klišejisku kūku, mēs piedāvājam padarīt svinības īpašas un likt galdā tādas uzkodas, kas ieturētas mīlestības tematikā. Tāpēc, tematiskā ballīte, kurā jau pēc būtības svini to, ka divi cilvēki ir nolēmuši pavadīt kopā visu savu dzīvi – liec galdā bezē cepumus, sirds formas kūciņas, jautrus kapkeikus, un citas garšīgas lietas.

Tāpat, ja plāno ballīti pati, vari iesaistīt ēst gatavošanā savus viesus - sagatavo nelielas darbnīcas. Piemēram, glazūrkūciņu dekorēšanas stūrīti, bāru, kurā jaukt gardus kokteiļus un daudz ko citu. Šādi ne tikai lietderīgi pavadīsiet kopā laiku, bet iemācīsieties ko jaunu. Bet ballīti noslēdz ar gardu kūku.

Ļaujies iedvesmai ar kādām no Tasty.lv receptēm!

Laimīgā pārīša cepumi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Piemīlīgi un gardi sviesta cepumi, kurus pagatavot, lai iepriecinātu kādu saderinoties, svinot vecmeitu ballīti, vai liekot uz galda nelielās kāzās. Pielietojumu šiem cepumiem vasaras sezonā atrast būs pavisam viegli, jo vasara ir kāzu un mīlestības laiks.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas smalkmaizītes ar papriku, kazas sieru un tomātiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Smalkmaizītēm ne vienmēr jābūt saldām. Šīs sirds formas sāļās maizītes piestāvēs kādai īpašai reizei. No malas skatoties pat nesaprast, ka uz garduma izlikti tomāti, konservēta paprika un ķiplociņš, bet vidū paslēpies maigs fetas siers.

Lasīt vairāk

Mutē kūstošas meringu bučas ar svaigā siera un rabarberu pildījumu

Foto: DELFI

Fantastiski gardi meringu cepumi, kas pildīti ar saputotu svaigo sieru, kurā iemaisīti pavasara gardākie vēstneši – rabarberi. No nepieciešamajām sastāvdaļām sanāks aptuveni 30 gardās bučas. Brīdinām, šie saldumi būs tik gardi, ka gribēsies vēl un vēl!

Lasīt vairāk

Mazās beigeļu maizītes ar dažādiem garnējumiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sviestmaizītes ar ļoti gardiem garnējumiem, kuras baudīt visas dienas garumā. Beigeļu maizītes ir pavisam ērtas ēšanai, tāpēc tās būs lieliski piemērotas arī reizēs, kad jāpacienā viesi. Varēsi izdabāt katra gaumei ar dažādajiem garnējumiem – olu, gurķu, vistas, krabju gaļas vai gardā laša.

Lasīt vairāk

Spirdzinošā garneļu uzkoda

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazā uzkoda jautrai ballītei. Šoreiz garneles vajadzīgas visā to krāšņumā – ar astītēm un acīm, kas padara šo uzkodu vēl jo skaistāku. Bet garšu atspirdzinās laima sula un čili mērce.

Lasīt vairāk

Piemīlīgās kūciņas ar sviesta glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Jauka izskata glazūrkūciņas, kuru notiesāšanai vajadzēs vien mirkli. Kumosa lieluma kūciņas pasniedz viesībās vai kādā ballītē, kad zini, ka būs daudz ēdāju.

Lasīt vairāk

Meksikāņu alus kokteilis 'Mičelada'

Foto: Shutterstock

Karstasinīgs, ar pikantu "spērienu", tāds ir meksikāņu vasaras alus dzēriens "Mičelada".

Lasīt vairāk

Spirdzinošā zemeņu, arbūza un citrusu sangrija

Foto: Shutterstock

Darbadienas noslēgumam vai laiskām brīvdienām tieši laikā! Šis dzēriens gan domāts tieši pieaugušajiem, jo kokteiļa glāzē arbūzs draudzēsies ne vien ar rozā vīnu, bet arī nedaudz citronu liķiera.

Lasīt vairāk

Mīlestības grauzdiņš – maizē iecepta ola

Foto: Shutterstock

Katrā no mums slēpjas bērns, kādēļ gan neiepriecināt viņu ar sirsnīgām brokastīm? Pagatavo sirds formā ceptu vēršaci, kas iekļāvusies zeltainā maizes šķēlē, un papildini to ar savām iecienītajām garšvielām!

Lasīt vairāk

Uzlabotā klasiskā siera kūka ar zemenēm un šokolādes virskārtu

Foto: DELFI

Jau vairākus gadus turos pie vienas – klasiskās Ņujorkas siera kūkas receptes, kuru pilnveidoju atbilstoši sezonai. Ziemā, ap Jaunā gada laiku cepumu pamatnes vietā izmantoju piparkūkas. Bet vasarā ļauju vaļu iztēlei un papildinu siera kūku ar ogām. Šoreiz - zemenēm, kuras paslēpu kūkas iekšienē. Tam visam pāri mazliet rūgtenas šokolādes kārtiņa, kurā skaisti gozējas zemeņu sirdis.

Lasīt vairāk

Svaigā zemeņu siera kūka

Foto: DELFI

Krāsainā, dzīvespriecīgā zemeņu kūka, tik garda, svaiga un aromātiska. Tā nav jācep, bet, lai kūka turētos kopā, izmanto želatīnu un laiku, tādēļ gatavo kūku dienu pirms pasniegšanas. Minētais produktu daudzums piemērots vienai lielai kūkai ar diametru 24 cm vai arī vari gatavot vairākas nelielas kūciņas. Recepti piedāvā restorāna "Bibliotēka Nr.1" konditore Laura Rozenfelde.

Lasīt vairāk

Persiku sangrija

Foto: Shutterstock

Vasarīgs, aromātisks dzēriens, kas veldzēs karstā vasaras pēcpusdienā un darīs to tīksmīgāku.

Lasīt vairāk

Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu

Foto: Shutterstock

Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu ātrajām uzkodām.

Lasīt vairāk

Saldie bezē cepumi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tik skaisti un gardi – bezē cepumi, kas izzīmēti sirdīs un lāsītēs. Būs lieliski īpašiem gadījumiem, mājās gatavotām dāvanām vai tematiskām ballītēm.

Lasīt vairāk

Atsvaidzinošs augļu punšs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Karstākā dienā var atsvaidzināties ar augļu punšu, kas sajaukts angļu stilā, izmantojot vieglo alkoholisko dzērienu Pimm's, džinu un ingveralu. Latvijā dzēriens Pimm's ir samērā grūti nopērkams, bet to var aizvietot ar vieglu sarkanvīnu. Bet tiem, kam negaršo ingveralus, var izmantot kādu citu gāzētu dzērienu.

Lasīt vairāk

Baklažānu un tomātu crostini

Foto: PantherMedia/Scanpix

Baklažānu un tomātu krostini - burvīga uzkoda ikdienā vai svētkiem.

Lasīt vairāk

Citronu kapkeiki ar baltās šokolādes un svaigā siera glazūru

Citronu kapkeiki ir ideālā saldā uzkoda mājas ballītēm – tie būs lieliski ne tikai dzimšanas dienas svinībās, bet arī reizēs, kad jādodas ciemos, bet groziņā līdzi gribās paņemt ko vairāk, kā tikai čipšus un cepumus. Garantēju – no galda tie pazudīs pavisam ātri un ēdāji prasīs vēl!

Lasīt vairāk

Šokolādes un aveņu glazūrkūciņas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja prāts nesas uz nelielu pagrēkošanu, tad šīs gardās šokolādes un aveņu glazūrkūciņas būs tieši laikā. Saldo šokolādes garšu patīkami atsvaidzinās gardais pārsteigums kūciņas vidū – aveņu ievārījums.

Lasīt vairāk

Zemeņu un rabarberu sangrija

Foto: Shutterstock

Zemeņu laikā sangrija jājauc ar zemenēm, klāt liekot arī rabarberu. Zemenes saderēsies ar rozā vai balto vīnu. Sangriju pēc sajaukšanas būtu jānoliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai garšas sadraudzējas. Toties, lai sangrija priecīgi sprēgātu pa mēli, pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu gāzēto ūdeni, kuru var aizstāt arī ar aukstu šampanieti.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!