Foto: Shutterstock
Tā kā pirmssvētku dienas jau tā ir spraigas un darāmo darbu saraksts Ziemassvētku dienā būs bezgalīgs, par dažām lietām vari parūpēties jau laikus. Viena no tām – svētku deserta pagatavošana. Ne velti uz Ziemassvētku kūkām attiecas paruna "jo ātrāk, jo labāk". Laikus gatavojams ne vien klasiskais angļu svētku pudiņš, bet arī augļu kūkas, kēksi un tradicionālās vācu Ziemassvētku štolles. Lai atvieglotu svētku dienas, kūkas pagatavot vari jau kaut šodien!

Tāpēc šī iemesla dēļ paraudzījāmies, ko tad savlaicīgi var pagatavot no "Tasty" plašās pavārgrāmatas svētku kūku receptēm. Par klasisko Ziemassvētku pudiņu gan jāaizmirst, jo to vajadzēja gatavot Pirmajā adventē – lai gan aizmāršīgākai saimniecei arī tas netraucēs. Pudiņš varbūt būs nedaudz mazāk reibinošs, jo saņēmis ne tik daudz brendija vai ruma, taču ēdams tas būs tāpat.

Skaidrs ir viens – jau tagad drošu sirdi var gatavot žāvēto augļu kūkas, kas labi uzglabājas ledusskapī. Tāpat Ziemassvētku dienu atvieglos fakts, ja laicīgi sagatavosi vācu tradicionālās štolles, itāliešu panforti vai panetoni. Vienīgais, kas noderēs, lai kūka nesabojātos – glazūru uzklāj vien dienu vai divas iepriekš.

Ziemassvētku marcipāna štolle vācu gaumē

Foto: Shutterstock

Ziemassvētku marcipāna štolle ir kaut kas līdzīgs bagātīgam kliņģerim, tikai to veido kā kukulīti, kas pildīts ar marcipānu.

Lasīt vairāk

Mazie banānu un valriekstu kukulīši dāvināšanai

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ziemassvētkiem strauji tuvojoties, dažādi saldumi un kārumi, kurus uzdāvināt draugiem, radiem un kolēģiem, kļūst arvien aktuālāki. Lūk, vēl viena garda ideja, kuru pagatavot pašam un pēc tam iesaiņot skaistā paciņā – banānu un valriekstu kūkas vai maizes kukulīši, ja tā labpatīk tos dēvēt.

Lasīt vairāk

Tradicionālā vācu biezpiena štolle

Foto: Shutterstock

Tradicionāls vācu Ziemassvētku gardums, kas jācep ļoti laicīgi, lai līdz svētkiem štolle paspētu nobriest. No dotā produktu daudzuma iznāks viens kukulītis.

Lasīt vairāk

Tradicionālais angļu Ziemassvētku augļu kēkss

Foto: Shutterstock

Tradicionālo angļu Ziemassvētku kēksu var cept dažas dienas vai pat mēnesi pirms likšanas galdā. Savlaicīgās cepšanas iemesls ir Ziemassvētku kēksa nobriedināšana un piesūcināšana ar nelielu brendija piedevu. Pat tad, ja izvēlas bezalkoholisko kēksa versiju, to arī cep laicīgi, jo pašam gatavošanas procesam nepieciešams laiks, kā arī kēkss lieliski glabājas un dod iespēju saimniecei sagatavoties svētkiem bez steigas.

Lasīt vairāk

Ziemassvētku kūkas pamatrecepte

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Klasiska Ziemassvētku kūkas recepte angļu gaumē, ko parasti gatavo laicīgi pirms svētkiem – vismaz nedēļu pirms pasniegšanas. Gatavo kūku pēc tam var dekorēt, kā vien sirds kāro – ar sviesta krēmu, marcipāna masu, kausētu šokolādi vai ko citu.

Lasīt vairāk

Panforte ar tumšo šokolādi, pistācijām un vīģēm

Foto: Shutterstock

Panforte ir ļoti bagātīga un sātīga itāļu Ziemassvētku kūka. Tās sastāvā parasti ir rieksti, mandeles, medus, šokolāde, kaltēti augļi un garšvielas.

Lasīt vairāk

Panetone ar dzērvenēm un balto šokolādi

Foto: Shutterstock

Panetone ir tradicionāla itāļu svētku maize. Garda, salda, viegla un poraina tā burtiski kūst uz mēles. Sukāžu gabaliņi un kaltētās dzērvenes ir kā mazi pārsteigumi. Folijā ieklātu, šo keksu varēsi uzglabāt divas nedēļas, turklāt tas nezaudēs savas lieliskās garšas īpašības.

Lasīt vairāk

Ziemassvētku kūka

Foto: Shutterstock

Ziemassvētku kūka ar marcipāna - ruma glazūru.

Lasīt vairāk

Apaļā Ziemassvētku kūka ar šokolādes virskārtu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ziemassvētku šokolādes kūka – īstens svētku galda šedevrs. Tās pagatavošana gan prasīs pacietību, bet gardais rezultāts noteikti būs tā vērts. Vari ietaupīt laiku un dekorēšanai izvēlēties jau gatavus konditorejas šokolādes rotājumus.

Lasīt vairāk

Ruma - augļu kēkss

Foto: Shutterstock

Ruma - augļu kēkss ar sukādēm un mandelēm.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!