Foto: Shutterstock

Tieši ar vārdiem “Labvakar, Eiropa!” sākas ilgi gaidītā Eirovīzijas dziesmu konkursa nedēļa – trīs vakarus varēsim sekot līdzi tam, kā skatītāji izvēlēsies to dziesmu, kas visu nākamo gadu tiks drillēta uz riņķi daudzās jo daudzās radio stacijās. Turklāt uz vienu nedēļu Eiropas valstu rindām pievienojas arī Lielbritānija un Austrālija. Vai ir vēl labāks iemesls, lai uzrīkotu trīs tematiskos vakarus ar izmeklētiem ēdieniem? Domājams, ka nē!

Dziesmu konkursā ir gana daudz dalībvalstu, lai uz dullo liktu pirkstu receptēs un tādējādi izlozētu īsto, kuru pagatavot, lai varētu gardi našķēties pie televizora ekrāna. Gribi atbalstīt Austrāliju – pagatavo Pavlovas ar kivi (piedod, Jaunzēlande, šoreiz Pavlovas godu atstāsim jūsu kaimiņiem). Beļģu vafeles, zviedru štopkūkas, pavisam sezonāla rabarberu drumstalmaize vācu gaumē būs īstie gardumi saldummīļu priekam. Un nekas, ka tiešraides vēlu vakarā, vienreiz gadā taču drīkst!

Ja lūkojies pamatēdienu virzienā, tad "Eirovīzijas" pusfinālu vai fināla vakariņās var goda vietā celt itāliešu lepnumu "pasta carbonara", kartupeļu omleti spāņu gaumē vai salātus no Nicas, Francijā. Karstos debatētājus, kas ķīvējas par uzvarētājdziesmu, atvēsinās lietuviešu aukstā zupa "šaltibarščai". Ko vēl apēst? Hačapuri būs kārdinoši laba izvēle, bet kuplāku ēdāju pulku var pabarot ar kārtīgu grāpi ukraiņu boršča.

Neaizmirsīsim arī faktu, ka "Eirovīzijas" konkurss šogad norisinās Liverpūlē, Lielbritānijā. Britu virtuve pati par sevi ir īsts, atsevišķi izceļams dārgakmens, kurā dažnedažādās formās sastopami neparastāki un ierastāki pamatēdieni – gana pīrāgi, "Eton mess", saldā trifle, "fish n' chips" u.c.

Lai nu kā, nevajadzētu būt problēmai izdomāt, ko gatavot. It īpaši, ja palīgā steidz "Tasty.lv" ar savu plašo recepšu klāstu! Ja tematisko vakaru aizvadāt draugu lokā, katrs varat izvēlēties pa ēdienam, kuru pagatavot un nest cienastā. Būs vēl interesantāks un noteikti garšīgāks vakars!

P.S. Objektīvu iemeslu dēļ, dažu valstu receptes iztrūkst, tāpēc, dārgie lasītāji, ja pārzināt moldāvu, islandiešu, nīderlandiešu virtuves – laipni lūgtum sūtīt recepti ar foto uz receptes@delfi.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!