Foto: Shutterstock
Daudzi no mums katru dienu sev svēti apsolās nākamajā dienā tomēr pamosties agrāk un izbaudīt lēnas, nesteidzīgas brokastis. Par spīti apņemšanām, miegs tomēr šķiet svarīgāks un tā dienu no dienas brokastu pagatavošana un notiesāšana tiek izlaista. Un tomēr, nebūt nav tā, ka brokastis prasītu daudz laika, nereti var pietikt vien ar 15 minūtēm, kas nemaz nešķiet tik daudz, vai ne?

Tiem, kas vairāk par visu izbauda dažas papildu minūtes miega, nevis mostas stundu agrāk, lai pagatavotu bagātīgas brokastis, vajadzīga liela piespiešanās, lai tomēr pagūtu kaut sviestmaizi uzsmērēt. Taču bez fiksām sviestmaizēm dažu minūšu laikā var pagūt pagatavot arī krietni sātīgākas maltītes spēcinošam dienas sākumam.

Noteikti neatmet domu par putras vārīšanu – tas nemaz nav tik laikietilpīgi, turklāt bez auzu pārslām un mannas ir citi graudaugu veidi, kā dažādos rīta rituālu, piemēram, ar griķiem, kukurūzas putraimiem vai rīsu pārslām. Starp citu, ļoti labi garšos, ja auzu pārslas jau iepriekšējā vakarā apliesi ar apelsīnu sulu, ļausi tām pa nakti uzbriest, un no rīta putra jau būs gatava tiesāšanai ar svaigu augļu gabaliņiem vai ievārījumu. Vērtīgus ieteikumu putru cienītāji var atrast šeit.

Tāpat var pagūt novārīt vai izcept olas. Sātīgāku maltīti iegūsi, ja olas sacepsi no mīkstuma izgrebtās maizes šķēlēs vai arī iepriekš apcepsi bekonu, sēnes vai kādus dārzeņus. Arī omletes pagatavošana prasīs vien dažas minūtes, bet vēl vienkāršāk novārīt olas un tās pēc tam notiesāt ar sātīgiem biezpiena salātiem.

Foto: Shutterstock

Ja dažas minūtes brokastu sagatavošanai atradušās, bet par notiesāšanu vairs nav runa, jo sen kā bija jābūt ārpus mājas, izmanto blendera pakalpojumu un sakul veselīgu smūtiju, ko notiesāt pa ceļam uz darbu. Veselīgs dienas iesākums izvērtīsies, ja izspiedīsi kādu augļu, dārzeņu sulu, un arī to var paņemt līdzi, ja nav laika izdzert mājās.

Ja domā, ka pankūkas piedien vien brīvdienu rītiem, kad nekur nav jāsteidzas, ''Tasty'' krājumos atradīsi arī tādas receptes, kas prasīs vien dažas minūtes mīklas sagatavošanai un izcepšanai. Vēl vienkāršāk par vienkāršu ir bļodiņā sajaukt bezpiedevu vai grieķu jogurtu ar musli, riekstiem, svaigiem augļiem, saldētām ogām vai citiem labumiem, un brokastis būs godam notiesātas. Savukārt sviestmaižu pagatavošanu padari par radošāku procesu, sacepot tās tosterī, pildot ar sātīgiem avokado salātiem vai biezpienu un svaiga gurķa šķēlēm.

Lai diena sākas nesteidzīgi un garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!