Foto: Shutterstock kolāža
Brīvdienām piestāv kaut kas vienkāršs, viegli pagatavojams un tāds, kas neprasa trīs plīts riņķu aizņemšanu. Ideāls variants rudenīgai malītei būs karsti, krāsnī cepti kartupelīši. Lūk, 21 recepte katrai gaumei no "Tasty" krājumiem!

Šim darbiņam izvēlies kartupeļus, kas nav miltaini, ir ar gludu miziņu un kurus var nemizot. Krāsnī ceptie kartupeļi, kuriem miziņa vien kārtīgi noberzta zem ūdens strūklas, pēc izcepšanas būs garšīgāki un kraukšķīgāki. Ja esi no nepacietīgākajiem, cepšanas laiku vari nedaudz paātrināt. Vienkāršais triks, kā to īstenot – veselos tupeņus sadursti ar dakšiņu. Tādā veidā nebūs jāgaida vesela stunda, lai varētu mieloties.

Kartupeļiem ļoti piestāv rozmarīns un ķiploki. Svaigajās rozmarīna lapiņas vari apviļāt kartupeļu daiviņas, kad tās saliktas uz plāts. Bet ķiplokus vari pārbērt kartupeļiem, sagrieztus šķēlītēs, vai papildināt tupeņus ar pikantu ķiploku sviestiņu. Tad tie būs īpaši aromātiski. Bet, ja nebaida eksperimenti, iesakām kartupeļus ar paprikas garšvielu vai citronīgos kartupeļus, kas būs ar īpaši spirgtu garšu.

Lai garšīgi!

Krāsnī cepti rozmarīna kartupelīši

Foto: Shutterstock

Krāsnī cepti kartupelīši, kas tā vien smaržos un garšos pēc rozmarīna. Rozmarīnu kartupeļiem pievieno bagātīgi, lai rezultāts būtu vēl jo gardāks. Izvēlies nelielus kartupeļus, kas visi ir viena izmēra – tā tie izcepsies vienmērīgāk.

Lasīt vairāk

Folijā cepti kartupeļi ar ķiplokiem

Foto: Shutterstock

Folijā cepti kartupeļi ar ķiplokiem un sviestu ikdienas maltītei vai svētkiem.

Lasīt vairāk

Cepti kartupeļi kraukšķīgā bekona 'mētelītī'

Foto: Shutterstock

Īpaši gardi bekona šķēlēs ietīti kartupeļi, ko vari pasniegt gan kā neparastu piedevu, gan kā uzkodu – ar dažādām mērcēm.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku sviestu

Foto: DELFI

Debešķīgi smaržojoši un viegli pagatavojami krāsnī cepti kartupeļi ar ķiploku sviestu. Recepte, kas tikai pierāda – viss ģeniālais ir vienkāršs!

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļi ar sinepēm

Foto: Shutterstock

Bez smaržīgiem un karstiem kartupelīšiem nav iedomājams neviens svētku mielasts. Tāpēc pamēģini ko nedaudz pikantāku – karstos, sinepju mērcē apviļātos, cepeškrāsnī ceptos kartupeļus.

Lasīt vairāk

Divas reizes cepti kartupeļi

Foto: Shutterstock

Ļoti gards un kārdinošs veids, kā īpašās vakariņās pasniegt kartupeļus. Šim kartupeļu gatavošanas veidam vispiemērotākie būs īsi un apaļi kartupeļi, nevis gari un plāni.

Lasīt vairāk

Cepti kartupeļi spāņu gaumē ar pikantu salsu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Cepti kartupeļi ar papriku ir viena no vispopulārākajām un atpazīstamākajām spāņu tapām. Šai uzkodai piemērotāki būs kartupeļi, kas nav pārāk miltaini. Pasniedz ar salsu un ķiploku majonēzi, kuras recepti var izlasīt šeit.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļi bez taukvielām

Foto: Shutterstock

Kartupeļus, izmantojot olbaltumu, var izcept gandrīz bez taukvielām. Eļļu izmanto tikai tik daudz, lai ietaukotu pannu un lai kartupeļi nepieliptu pie tās.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļi ar papriku

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Krāsnī cepti kartupeļi ir ne tikai ļoti garšīgi un rada svētku sajūtu. Tādus ir ļoti viegli gatavot, jo nav jāstāv pie plīts, kamēr kartupeļi cepeškrāsnī. Vari izvēlēties, vai cepsi kartupeļus ar asumiņu, tiem uzberot čili vai kajennas piparus, vai bez asuma, pārberot tikai skaisto, sarkano saldās paprikas pulveri. Šādi cepti kartupeļi ir ļoti krāsaini un apetelīgi, un, protams, ļoti garšīgi. Tos var pasniegt ar dažādiem gaļas ēdieniem un salātiem. Mēs piedāvājam pasniegt ar tauriņvistu un sarkano kāpostu karija salātiem.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļu vēdekļi ar bekonu

Ārkārtīgi labas un gardas vakariņas - krāsnī cepti kartupeļi ar bekonu, ķimenēm un sieru. Iesaku visiem, kam gribas lēti, labi un sātīgi paēst. Ij acij tīkami, ij vēderam labi!

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie kartupeļi ķiploku eļļā ar gurķu mērci

Foto: DELFI

Kraukšķīgā garoziņā izcepti, ar ķiploku garšu un aromātu... šādi pagatavotiem kartupeļiem grūti turēties pretim, it īpaši, ja piedevās ir sulīga mērcīte, kurā iemērkt tupeņu daiviņas. Pagatavo tos svētku galdam vai sātīgām vakariņām.

Lasīt vairāk

Citronīgi kartupeļi ar tomātiem, olīvām, un fetas sieru

Foto: Shutterstock

Pagatavo ceptus kartupeļus grieķu gaumē – papildināti ar olīvam, svaigiem zaļumiem, sulīgiem tomātiem un citronu sulā marinētiem fetas siera gabaliņiem, tie ne vien izskatīsies ļoti kārdinoši, bet veidos tiešām izcilu garšu salikumu.

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī cepti kartupeļi pikantā marinādē ar kraukšķīgām mednieku desiņām

Foto: DELFI

Zeltaini kartupelīši un kraukšķīgas mednieku desiņas – smaržos visa māja un ģimene būs sajūsmā! Turklāt nenāksies pat īpaši nopūlēties virtuvē.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti kartupeļu 'vēdeklīši' ar bekonu, sieru un ķiploku sviestu

Foto: Shutterstock

Laiskā brīvdienā, kad ir gana daudz laika nesteidzīgi darboties virtuvē, palutini sevi un mājiniekus ar neierastāk pagatavotiem kartupeļu "vēdeklīšiem", kas pildīti ar kūstošu sieru, bekona šķēlītēm un devīgi pārziesti ar ķiploku un zaļumu svietu. Ņammmm...

Lasīt vairāk

Sālī cepti kartupeļi ar bešamela mērci

Foto: Publicitātes foto

Neparasts veids, kā pagatavot ierastos kartupeļus. Sāls rada kraukšķīgu garoziņu, bet krēmīgā mērce papildina garšas buķeti. Atliek vien piedevās pasniegt svaigus salātus, un otrais ēdiens gatavs.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie medus kartupelīši ar divām mērcēm

Foto: Publicitātes foto

Kārdinoši zeltaini un ļoti kraukšķīgi kartupelīši garšos vēl labāk, ja tos iemērcēsi krēmīgā mērcē. Pievienojot majonēzei aromātisko karija pulveri, konservēta ananasa riņķīti un zaļos lociņus, iegūsi mērci eksotisku garšu cienītājiem, bet majonēze ar gurķa gabaliņiem, ķiplokiem un kapātām piparmētrām ar savu svaigo garšu atgādinās par pavasara tuvošanos.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti saspiestie kartupeļi

Foto: Publicitātes foto

Lai gan modernās ēšanas diētas izceļ svaigu zaļumu un īpaši sabalansēta uztura nozīmi, latvieši ir un paliek aizrautīgi kartupeļu ēdāji. Reti kura brangāka maltīte iedomājama bez šī sātīgā dārzeņa, kas iet pie sirds gan gaļēdājiem, gan veģetāriešiem un vegāniem. Kārdinošu krāsnī ceptu saspiesto kartupelīšu recepti iesaka "Rimi" gardēde Signe Meirāne.

Lasīt vairāk

Zeltainas polentas kartupeļu daiviņas

Foto: Publicitātes foto

Ja parasti vārīti, cepti vai biezputrā sakulti kartupeļi apnikuši, "Rimi" gardēde Signe Meirāne iesaka izmēģināt jaunu un neierastu recepti.

Lasīt vairāk

Zeltainas kartupeļu daiviņas 'Tex Mex' gaumē

Foto: Publicitātes foto

Kartupeļu daiviņas ar patīkamu "Tex Mex" garšas pieskārienu! Pasniedz tās kā uzkodu ar skābo krējumu, kas papildināts ar sakapātiem lociņiem.

Lasīt vairāk

Mutē kūstošas kartupeļu ripiņas

Foto: Santa Maria

Lielisks piemērs, kā, izmantojot gluži ikdienišķus produktus, sasniegt izcili garšīgu rezultātu. Zeltainās kartupeļu ripiņas teju vai kusīs mutē! Ņammm...

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas kartupeļu šķēlītes saldā krējuma mērcē

Foto: DELFI

Ja receptē pieminēts saldais krējums, ir skaidrs - kur treknums, tur arī gardums! Katru vakaru, protams, šādu sacepumu gatavot nevajadzētu, bet dažreiz jau var. Kartupeļu šķēlītes lieliski saderēs ar sēņu mērci un svaigiem salātiem pēc tavas izvēles.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!