Foto: Shutterstock
Kaut gan ierasts, ka tradicionāla brokastu sastāvdaļa ir zeltaini sacepts bekons, bet arī sulīgs šķiņķis, kas sagriezts plānās šķēlītēs, ir lielisks nesteidzīga brīvdienu rīta cēliena kompanjons. To var izmantot ne vien dažādu apetītlīgu karstmaizīšu un sviestmaižu gatavošanai, bet arī pildīt pankūkās vai, papildinot ar sieru, mērci un dārzeņiem, ierullēt lavašā. Šķiņķa kubiņi būs lielisks papildinājums arī sātīgai brokastu omletei, sulīgiem sāļajiem kēksiņiem vai ātri pagatavojamiem salātiem.

Lai darbi virtuvē ritētu raitāk, izvēlies jau sagrieztas šķiņķa šķēlītes iepakojumā vai arī veikalā palūdz, lai pārdevējs sašķēlē tevis izvēlēto šķiņķa gabaliņu. Lai kā arī tu nenopūlētos mājās, darbojoties vien ar nazi, bez īpaša aprīkojuma noteikti neiegūsi tiešām plānas un glītas šķiņķa šķēlītes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!