Foto: Shutterstock
Ja tev ir nepārvarama vēlme vakarā pie tējas tases nobaudīt tikko no krāsns izvilktas, vēl siltas ābolkūkas šķēli, ko pilnai laimei vari pasniegt ar plombīra bumbu vai krēmīgu vaniļas mērci, tad mums krājumos ir 10 pavisam vienkārši pagatavojamu ābolu kūku receptes, ko noteikti būs pa spēkam izcept pat iesācējam pavārmākslā.

Manas ģimenes mīlētāko desertu topā stabilu vietu ir iekarojusi ābolkūka ar kārdinošo nosaukumu "Sapnis". Kūkas debešķīgā garša palikusi saldā atmiņā kopš bērnības, kad "Sapni" gatavoja mana mamma, recepti pierakstot no kādreiz slavenās Latvijas televīzijas diktores Laimdotas Rones izdotās pavārgrāmatas. Laiki iet un mainās, bet kūka "Sapnis" tā arī nav zaudējusi ne nieka no savas vienkāršās burvības – rīvēti, skābeni āboli, kas klāti ar čaganu olbaltuma putu mākoni un zeltainām mīklas drumstalām.

Silta ābolkūka vislabāk garšo ar saldējumu, pateicoties temperatūru kontrastam, mutē radot ļoti patīkamu garšu sprādzienu, tad padzisušu kūku vislabāk pasniegt ar siltu vaniļas (recepti atradīsi te) vai karameļu mērci (recepti meklē šeit), kas īpaši labi saderēs ar skābenajām ābolu šķēlītēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!