Foto: Shutterstock
Kārtīgu vakariņu sacepumu var pagatavot ne tikai no kartupeļiem un gaļas vien – palūko, kādi dārzeņi vēl atrodami tavā virtuvē. No ķirbjiem, ziedkāpostiem, rāceņiem un citiem labumiem sanāks tikpat gardi, ja ne pat vēl gardāki sacepumi pat bez kripatiņas gaļas. Iedvesmai pārlapojām "Tasty" recepšu krājumus un izvēlējāmies 17 receptes, ko mājas piesildīšanai izmēģināt jau šovakar!

Sagatavo cepamtrauku, uzkarsē cepeškrāsni un ķeries pie darbiņa. Visvieglāk varēsi pagatavot sacepumu, ja pamatā ņemsi vienu dārzeni, piemēram, ziedkāpostu vai ķirbi. Gabaliņus atliks vien pārliet ar krēmīgu Bešamela mērci (recepte – te), sasmalcinātiem konservētajiem tomātiem vai saldo krējumu un ielikt krāsnī, lai cepas 20-25 minūtes. Gatavošanas beigu posmā pārber sacepumu ar rīvētu sieru, lai tas iemantotu kārdinoši zeltainu garoziņu.

Uz gatavošanu naskākie var droši izņemt no darbarīku atvilktnes dārzeņu mandolīnu, lai veikli sašķēlētu tomātus, cukīni, sīpolus un citus košumdārzeņus, ko vienu pie otra sarindot gardā sacepumā, kas līdzinās ratatujam.

Ziemā, protams, nevar aizmirst arī par šīs sezonas īpaši aktuālajiem dārzeņiem – rāceņiem, kāļiem, pastinakiem un burkāniem. Arī tie itin labi iederēsies sacepumā, pārlieti ar sakultām olām vai pārklāti ar gaisīgu mīklas "cepurīti", kas cepšanas laikā kļūs kraukšķīga un skaisti apbrūnēs.

Kamēr sacepums gatavojas, tev būs gana daudz laika, lai pagatavotu vieglus dārzeņu salātus, ko pasniegt piedevās. Te atradīsi receptes sulīgiem burkānu salātiem, šeit meklē receptes ekonomiski izdevīgiem kāpostu salātiem, bet te rodami padomi, kā pagatavot salātus no Ķīnas kāposta.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!