Foto: Shutterstock

Āboli ir uz mūžu. Viss pārējais ir aizraušanās un eksotika. Bet, kamēr vien dārzos un tirgos būs āboli, Latvijā rudens smaržos pēc krāsnī ceptiem āboliem, pēc karstām, svaigi ceptām ābolu plātsmaizēm, ābolu šarlotēm ar pūdercukura mežģīnīti, trauslām ābolkūkām ar saldi medainu ābolu ievārījumu vidū...

Ābolu plātsmaize daudziem ir bērnības gardums, kas asociējas ar mājām, vecmāmiņu un uguni pavardā. Bērnības garšas mūs pavada visu mūžu, tāpēc kārtīgu ābolu plātsmaizi vismaz vienreiz rudenī noteikti gribas uzcept. Bet ir tik daudz dažādu un kārdinošu iespēju, kā piepildīt māju ar svaigi ceptas ābolmaizes smaržu! Rudens tik tikko pieskāries Latvijai, vēl priekšā atvasara, vēl tik daudz skaistu, garu rudenīgas gaismas pilnu dienu un omulīgu novakaru, kad varēs cept un cept, un cept. Iedvesmojies no "Tasty" lielās rudens ābolu gardumu kolekcijas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!