Foto: Shutterstock
Rīt jau Lielā talka! Lai talciniekiem rīt pēc dūšīga darba būtu spēks braukt mājās, ir jāpadomā ne tikai par darbarīkiem un uz kurieni doties talkot, bet arī par to, ar ko cienās talciniekus. Kur gan vēl jaukāk apspriest paveikto, kā pie ugunskura visiem kopīgās pusdienās! Tās var būt zupas un sautējumi, grilēta gaļa un desiņas, un dārzeņi. Piemeklēju deviņas receptes, kuras ļoti viegli piemērot apstākļiem brīvā dabā.

Liellopa steiks ar rozmarīnu un grilētiem dārzeņiem

Sulīgs steiks un svaigi grilēti dārzeņi veido maltīti, no kuras atteikties nebūs spējīgs neviens gaļas mīļotājs!

Lasīt vairāk

Virs ugunskura vārīta zivju zupa zaļumos

Foto: Shutterstock
Zivju zupa ir jāvāra uz ļoti lēnas uguns, tieši tādēļ zivju zupa virs ugunskura sanāk tik ļoti garda. Un, protams, zivju zupa vārīta virs ugunskura nozīmē, ka zivis ir tikko noķertas. Lielas zivis sagriež gabalos, bet vidēji lielas vai mazākās vāra veselas. Vāra arī galvas, tikai jāizņem žaunas, jo tās buljonu padara rūgtu. Ja zivis ir sīkas, tad ūdeni vispirms katlā uzvāra. Ja zivis ir lielas, tad tās liek katlā, aplejot ar aukstu ūdeni, un vāra.

Lasīt vairāk

Klasiskais cūkgaļas šašliks

Foto: Shutterstock
Šobrīd veikalos pieejamas neskaitāmas variācijas gatavai, jau iemarinētai cepamgaļai, tomēr daudz gardāks šašliks būs, ja marinēsiet to paši. Lūk, klasiska šašlika recepte, kurā tiek izmantots baltvīns un citrons. Vispārizplatītais uzskats, ka šašlikam noteikti jābūt marinētam etiķī, ir samērā maldīgs, jo etiķa skābums gaļu tikai sausina.

Lasīt vairāk

Soļanka no trīs veidu gaļas

Foto: Shutterstock
Soļanka no trīs veidu gaļas- daudz vienkāršāk un ātrāk, kā izklausās.

Lasīt vairāk

Cepta cūkgaļa 'čigānu gaumē'

Foto: mosfood
Lai gan gatavošanas veids ir, varētu teikt, elementārs, ēdiens ir izcili garšīgs un aromātisks. Izmēģini! Neticami vienkārši un ātri!

Lasīt vairāk

Nātru zupa ar žāvētām ribiņām

Foto: Shutterstock
Pavasarī viens no vērtīgākajiem un veselīgākajiem zaļumiem ir jaunās nātrītes, kas aug malu malās. Pareizi apstrādājot dzēlīgās lapiņas, tās var izmantot gan kā salātu, gan kā zupu sastāvdaļu. Šai reizei - garda nātru zupas recepte.

Lasīt vairāk

Īstais uzbeku plovs

Foto: Shutterstock
Īstais uzbeku plovs - vienkārši un gardi.

Lasīt vairāk

Šašliks ar adžiku

Foto: Shutterstock
Šašliks ar adžiku, tomātu sulu, sīpoliem un baziliku.

Lasīt vairāk

Vistas filejas ļuļa kebabs ar grilētu papriku

Foto: Shutterstock
Pārsvarā ļuļa kebabus gatavo no jēra vai liellopa gaļas. Piedāvājam vienkāršotu ļuļa-kebaba recepti, kurā izmanto vistas fileju. Vasarā cep uz grila, ziemā - cepeškrāsnī. Pasniedz ar grilētu marinētu papriku.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!