"Tasty" krājumos uzietās citronkūku receptes ir tik dažādas, ka starp tām ko savai meistarības pakāpei piemērotu atradīs gan tie, kas sper pirmos nedrošos soļus pavārmākslas smalkumu izzināšanā, gan profesionāļi, kas meklē arvien jaunus izaicinājumus.
Lai no citrona varētu izspiest vairāk sulas, to pirms pārgriešanas pavirpina pret galdu, lai miza kļūtu mīkstāka. Vienai kūkai var pietikt pat ar sulu no citrona pusītes. Padomus saistībā ar citronu sulas spiešanu meklē šeit.
Ja vēlies, lai pagatavotās kūciņas būtu īpaši citronīgas, to pildījumam pagatavo angļu iecienīto citronu krēmu jeb "lemon curd", kas savas garšas īpašības visbiežāk demonstrē tartēs ar olu baltuma kārtu virspusē – tā ir ideāla saskaņa skābenajam krēmam ar kraukšķīgo smilšu mīklas pamatni un gaisīgo olu baltumu.
Starp citu, citronu krēmu var iepildīt arī kēksiņos – ielej daļu mīklas formiņā, tad pievieno nedaudz krēma un tad atkal mīklu, lai skābenais krēms iecepas pa vidu.
- Kā pavisam vienkārši pagatavot daudzveidīgi pielietojamo citronu krēmu, atklājām šajā rakstā.
Pašu gatavotais citronu krēms var uzglabāties ledusskapī vairākas nedēļas vai pat mēnešus, ja vien tas ieliets slēgtā traukā, tāpēc pat tad, ja pēc kūkas gatavošanas pāri palicis vien nedaudz skābenā kāruma, pietaupi to ziešanai uz brokastu pankūkām, cepumiem vai grauzdētas baltmaizes šķēlēm.
Lai labi garšo!
Siera citronkūka
Siera - citrona kūka gardam našķim pie tējas.
Sulīgā citronu un persiku biskvītkūka
Sulīga, poraina, viegla un vasarīga tējas kūka, kas ieskaus virtuvi dievišķā aromātā un izceptais kārums izkusīs uz mēles teju kā cukurgraudiņš.
Atsvaidzinoši gardā citronu siera kūka bez cepšanas
Mūsmājās šī svaigā citronu siera kūka viennozīmīgi ir ierindojusies kūku topa augšgalā. Tā ir ne tikai viegli pagatavojama, bet arī atsvaidzinoša, viegla un tāda, kuras ēdājiem roka vien stiepsies pēc nākamā gabaliņa. Skeptiķi sākotnēji teiks, ka bundža iebiezinātā piena nav prāta darbs, bet tad, kad būs nogaršojuši, ņems savus vārdus atpakaļ, kā arī prasīs papildprociju.
Apgāztā citronu un dzērveņu siera kūka bez cepšanas
Neceptā siera kūka mazliet citādākā izpildījumā – to gatavo, kā ierasts, tikai pēc pagatavošanas pasniedz apgāztu. Kūkas pamatā ir maskarpones un citronu masa, kas papildināta ar dzērveņu un aveņu mērci.
Biskvītkūka ar kokosriekstu, jogurta un citronu krēmu
Kārdinoša un garda biskvīta kūka ar grieķu jogurta un citronu-medus krēma pildījumu. Biskvīta mīklai pievienots kokosriekstu piens – maigākai garšai.
Citronu un jogurta kēkss
Vienkāršs un gards kārums pie tējas vai kafijas. Kēksu var glabāt apmēram nedēļu, tas tikai jāietin folijā, lai nekalstu. Izvēlies jogurtu bez piedevām, tā tu varēsi kontrolēt cukura daudzumu kēksa mīklā. Vispiemērotākais būs biezais grieķu jogurts. Cepot kēksu, sviestam jābūt mīkstam, istabas temperatūrā, lai to varētu sakult gaisīgā krēmā.
Saldi skābā zefīra tarte ar citronu krēmu
Saldummīļiem, šķiet, nav tāda deserta, no kura varētu atteikties, taču tiem, kas saldus ēdienus bauda laiku pa laikam un arī tad īpaši izmeklētus, noteikti garšos šī tarte, kurā dominē lielisks saldā un skābā balanss. Kraukšķīga smilšu mīklas pamatne, skābens citronu krēms un gaisīga olbaltumu virspuse, kas palutinās ikvienu nedēļas nogurdināto.
Citronu siera kūka bez cepšanas
Īsteni citronīgs gardums neceptās siera kūkas veidolā. Vasara un cepeškrāsns neesamība piespiedusi pievērsties svaigo siera kūku gatavošanai, tāpēc šoreiz dalos ar pārbaudītu recepti no sava pūra – svaigā siera citronu kūku. Ļoti vienkārši pagatavojama, bet rezultāts – tik spirdzinoši gards, patiks visiem!
Citronu kēkss
Citronu kēkss ikdienas našķim vai ciemiņus gaidot.
Lieldienu apaļais kēkss ar citronu garšas glazūru
Gaisīgs un salds kēkss, kas būs lieliski piemērots Lieldienu svētku galdam. Izdekorē to ar skaistām šokolādes oliņām, bet uz šķīvja nosēdini dekoratīvos cālēnus.
Citronu biskvīta rulete
Gaisīga un mīksta citronu biskvīta rulete ar saldu citrona krēmu. Ruletes gabaliņi garšos lieliski kopā ar krūzi karstas tējas vai kafijas.
Magoņu mafini ar citronu krēmu
Mīksti un ļoti citronīgi mafini ar magoņu sēkliņām. Garšos ļoti labi pie kafijas vai tējas tases.
Vienkāršāk par vienkāršu – sulīgais jogurta kēkss franču gaumē
Vai atceries, kāda bija pirmā kūka, ko pagatavoji? Daudzi mazie francūži sper pirmos soļus konditorejas pasaulē, gatavojot vienkāršu jogurta kēksu jeb "gâteau au yaourt", kura burvība slēpjas elegantā vienkāršībā un izcilā rezultātā. Šī nu reiz ir recepte, kas gluži vienkārši nevar neizdoties!
Video: Ātrie citronu krēma groziņi
Šo supergardo citronu krēma groziņu pagatavošanai tev būs nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas un trīs minūtes laika. Pārējo paveiks ledusskapis.
Klasiskā citronu tarte
Kārdinoši vienkārša un tajā pašā laikā pietiekami smalka trauslās mīklas un citronu krēma kūka jeb tarte. Pildījumu spirdzinošu padara bagātīgi izmantotie citroni, bet maigu – saldais krējums. Lieliski garšos kā svētkos, tā romantiskās vakariņās.
Citronu biskvīta torte ar iebiezināto pienu
Gardēži novērtēs šo vienkārši pagatavojamo citrona biskvītu torti ar vārītu iebiezināto pienu un avenēm.
Citronu kūciņas ar olbaltuma cepurīti
Skaistas un gardas glazūrkūciņas ar ne mazāk iespaidīgām olbaltuma cepurītēm. Bet zem gaisīgā bezē paslēpies saldi skābais citronu krēms, kas desertam piešķirs atsvaidzinošu garšu.
Mini tartes ar citronu krēmu un olbaltumu cepurīti
Ikviens, kas pagaršojis šo desertu, priekā gavilēs, jo nepārspējamā garšu kombinācija, ko sniedz kraukšķīgā auzu maizcepuma pamatne, citrusīgais krēms un gaisīgi saldais olbaltums, gluži vai liek pacelties desmit centimetrus virs zemes.
Citronu un kazas siera kūka ar ogām
Neticami gardā kazas siera kūka, kuru atsvaidzina ar dažādām sezonas ogām un piparmētras lapiņām. Pasniedzot apkaisa ar pūdercukuru. Šai kūkai visērtāk izmantot izjaucamo kūkas formu vai vairākas nelielas, izjaucamas kūku formiņas. Var izmantot arī kēksiņu papīra formiņas.
Citronu krēma plātsmaize ar drupačām
Burvīga siera kūka, kas cepta plātsmaizes formā un kuras skābeni saldo krēma slāni sedz saldās un mutē kūstošās sviesta drupačas.