Gatavojoties Lieldienām, veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis ciemos uz savu virtuvi aicināja trīs sabiedrībā zināmus cilvēkus, lai noskaidrotu kādas ir viņu iecienītākās Lieldienu receptes. TV dīva Ketija Šēnberga pavasara saulgriežos iecienījusi kraukšķīgus olu mafinus, dziedātājs Roberto Meloni galdā ceļ itāļu tradicionālo sāļo Lieldienu pīrāgu, savukārt TV raidījumu režisore Žaklīna Cinovska savus tuvos pārsteidz ar krāsainām un oriģinālām svētku uzkodām.

Kraukšķīgās olu maizītes mafinu formiņās

"Lieldienās vislabāk ēdu svaigus salātus un vārītas olas. Taču šogad esmu iecerējusi tradicionālo olu ēšanu un ripināšanu papildināt ar jaunu recepti – kraukšķīgiem Lieldienu mafiniem. Tie būs ne tikai viegli un ātri pagatavojami, bet arī oriģināls svētku cienasts," savu Lieldienu recepti iesaka Ketija Šēnberga.

Recepte šeit

Sāļais Lieldienu pīrāgs - Roberto Meloni ģimenes tradīcija

Itālijā Lieldienu galdā tiek celts jēra cepetis, sāļais pīrāgs un dažādi saldie ēdieni. Savukārt olu krāsošana un ripināšana dziedātājam Roberto Meloni bija patīkams jaunums, ierodoties Latvijā. Viesojoties pie "Aikāgaršo" šefpavāra, Roberto Meloni pagatavoja tradicionālo Meloni ģimenes sāļo Lieldienu pīrāgu. "Šī pīrāga recepte ir sena mūsu ģimenes tradīcija, kuru katrās Lieldienās gatavo mana māsa. Turklāt tas noteikti labi iederēsies arī uz latviešu svētku galda," stāsta Roberto.

Recepte šeit

Lieldienu olu 'cālīšu' un 'zaķīšu' uzkodas

"Lieldienās svētku maltītes pagatavošanā tiek iesaistīta visa ģimene. Visbiežāk gatavoju dažādas tematiskas uzkodas – zaķus, cāļus un citus. Tās ne tikai lieliski papildina svētku galdu, bet arī ikviena ēdāja sejā raisa smaidu," stāsta TV raidījumu producente Žaklīna Cinovska, piedāvājot interesantu uzkodu svētku galdam.

Recepte šeit

Maizes 'mājiņas' ar dārzeņiem Lieldienu uzkodu galdam

 Recepte šeit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!