Foto: Shutterstock
Vārītu olu kalni – klasiska pēclieldienu blakne vai satriecoša platforma jaunām receptēm? Abējādi! Lupini tik olām nost čaumalas un pārsteidz sevi un ģimeni ar gardām receptēm!

Vārītas olas galvenais pluss ir tas, ka tā atbildīga par sāta sajūtu. Pievienojot tās ēdienam, vienalga vai tie būtu salāti vai zupa, tu ilgāk jutīsies paēdis nekā bez olu piedevas.

Salātu karuselis

Daiviņās sagrieztas un ietupinātas svaigu salātlapu ligzdiņā vai smalki sakapātas leģendārajam rasolam, bet varbūt sarīvētas Valmieras salātiem?

Viltotais zaķis

Foto: Shutterstock


Vārīta ola vidū, malta gaļa apkārt un viltotais trusis gatavs! Vēl var savelt malto gaļu ar olu vidū, bumbiņās un tas vairs nav viltots trusis, bet skotu olas!

Zupu dažādība

Foto: Shutterstock


Klasiskais pārītis, kas nāk prātā, dzirdot salikumu "vārīta ola zupā" ir aukstā un skābeņu zupa. Kuru labāk? Varbūt abas? To noteiks laikapstākļi aiz loga! Vārīta ola lieliski peldēsies arī dzidrā buljonā ar frikadelēm.

Sviestmaižu grēdas

Foto: Shutterstock


Sviestmaizes ir vispateicīgākā skatuve olām. Te vārītās aktrises patiesi var izcelties! Griez ripiņās un liec uz kūpināta laša, sarīvē kopā ar sieru, pievieno majonēzi un liec cepties karstmaizēs! Sauc talkā tunci un pagatavo bagātīgu olu un tunča sendviču!

Karaliskā uzkoda

Neaizmirsīsim arī Lieldienu un citu svētku smalko uzkodu – pildītās olas. Jā, liela noņemšanās, jā darbietilpīgi, bet ak, cik gardi, izsmalcināti un skaisti!

Pilnas burkas marinētu olu

Kas teicis, ka burkās bāšanas sezona ir vasaras izskaņa un rudens? Arī Lieldienu laiks ir ražas laiks – zem krūmiem, čībās, malkas grēdās sadētas vārītas olas, tik daudz, ka ne apēst! Ko darīt? Tieši tā – jāliek marinēties!

Lai sātīgi un gardi! Un nākamgad padomā, pirms krāso vairākus desmitus olu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!