Foto: Shutterstock
Svētku laikā, kad ir tik daudz izdevumu un plānojamu aktivitāšu, tad viens no veidiem, kā ekonomēt ģimenes budžetu, ir vienkāršākas maltītes.

Budžetam ļoti draudzīgas ir dažādas zupiņas, bet talkā var nākt arī vienkārši sacepumi, biezputras un makaroni. Pikantumam un sātam izmanto vistas gaļu vai desiņas. Ja gatavo dārzeņu ēdienus bez gaļas, tad sātīgumu piešķirs siers. To var pievienot ne tikai sacepumiem un pankūkām, bet no tā var pagatavot arī mērci. Piedāvājm 17 idejas vienkāršām un gardām maltītēm.

Desiņu un pupiņu sacepums

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs un gards vakariņu ēdiens, kuru pēc darba var ātri sacept, ja tik dārzeņi tiks pietiekami smalki sagriezti.

Lasīt vairāk

Sacepums ar konservētiem tomātiem, maizi un čorizo desu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sulīgi tomāti, kreptīgā čorizo desa un barojošās baltmaizes šķēlītes – viss vienā karstā un sildošā sacepumā. Maltīti iesakām baudīt rudenīgās pusdienās vai vakariņās, klāt baudot kādu labi atdzesēta vīna glāzi.

Lasīt vairāk

Kabaču laiviņas ar picas pildījumu

Foto: Shutterstock

Šai uzkodai var izmantot vai nu kabaci, vai cukīni. Pildījumam izmanto klasiskas picas sastāvdaļas (bez mīklas).

Lasīt vairāk

Vistas sacepums ar kārtainās mīklas vāciņu

Foto: Shutterstock

Cepot vistu zem mīklas vāciņa, pannā veidojas īpaši gards, brīnumains garšu sajaukums. Lai piešķirtu ēdienam kūpinājuma smaržu, pievieno nedaudz žavētu desu. Neviens nespēs būt vienaldzīgs, ēdot kraukšķīgo, trauslo maizīti, kuru katrā kumosā papildinās sacepuma gardā mērce un sulīgie vistas gabaliņi.

Lasīt vairāk

Gardā siera desas zupa

Foto: Shutterstock

Gardā siera desas zupa - pagatavot pratīs pat bērni. Un siera desa šai sātīgajai zupiņai piešķirs patīkamu kūpinājuma noti.

Lasīt vairāk

Vistas sacepums ar pupām spāņu gaumē

Foto: Vida Press

Nedaudz pikants un ļoti spēcinošs vakariņu variants, kad negribas ilgi stāvēt pie plīts. Cepta vista, pupiņas, paprika... un pats svarīgākais - beigās jāmazgā tikai viena panna!

Lasīt vairāk

Kartupeļu 'pankūkpica'

Foto: Privātais arhīvs

"Kartupeļu pankūka uzlabotā versijā, kas garšos arī tiem, kas nav iemīļojuši parastās kartupeļu pankūkas, jo pica tomēr garšo gandrīz visiem. Noderēs arī tiem, kas pēc darba vēlas ātri un garšīgi kaut ko pagatavot. Pasniegt var gan atsevišķi, gan kopā ar svaigiem salātiem. Ļoti variējama recepte, jo pa virsu var likt to, kas vislabāk garšo, kā arī var taisīt mazāka izmēra picas – tas pēc katra paša vēlēšanās," par savas ģimenes "firmas" recepti raksta Evita Eglīte. Recepti Tasty.lv lasītājiem tās autore piedāvā ar Cālis.lv un Zoombook konkursa starpniecību.

Lasīt vairāk

Puķkāpostu un siera pica ar sīpolu gredzeniem

Foto: Shutterstock

Izmantojot tikai puķkāpostu, sieru un olu var izcept picas pamatni, kurai gluži kā jebkurai picai pa virsu var kārtot jebkādas piedevas. Sēņu laikā piedāvājam picu ar sēnēm.

Lasīt vairāk

Pildīts ķirbis ar malto gaļu, tomātiem un sieru

Foto: Privātais arhīvs

Pavisam rudenīga un garda recepte, kurā skaisti pasniegts oranžais ķirbis – tas pildīts ar malto gaļu, tomātiem, cukīni gabaliņiem un pat sieru. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska, kura piedalās Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Pilngraudu fusilli ar pikantām desiņām, sēnēm ar pētersīļu pesto

Foto: Publicitātes foto

Ja ēd veselīgi un ikdienas maltītes gatavo, domājot par pilnvērtīgām uzturvielām, pilngraudu pasta noteikti ir jāiekļauj ēdienkartē. Tā “draudzējas” ar garšaugiem un aromātiskām piedevām. Ziemā pētersīlis ir pieejamākais garšaugs. Izrādās, ka gardu pesto var pagatavot arī no tā. Mērce lieliski papildinās pilngraudu fusilli. To pasniedz kopā ar pikantām desiņām un sēnēm pēc izvēles – vari izmantot gan gailenes, gan baravikas, gan šampinjonus. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Spinātu mērce

Foto: Shutterstock

Brīnišķīga, krēmīga mērce, kuru var smērēt uz grauzdiņiem un krekeriem, tajā var pamērcēt svaigus dārzeņu gabaliņus un ar to var pasniegt jaunos kartupeļus, ceptu gaļu. No dotā produktu daudzuma sanāks apmēram 250 ml mērces.

Lasīt vairāk

Biešu grūbas ar kūpinātu cūkgaļas krūtiņu

Foto: Delfi Foto

Tik ierastās grūbas ar kūpinātas krūtiņas gabaliņiem atsvaidzinās krāsnī ceptās bietes un spināti, bet biezputrai zīdainu krēmīgumu piešķirs Mascarpones siers.

Lasīt vairāk

Skābeņu - gaļas zupa ar grūbām

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama skābeņu - gaļas zupa ar grūbām. Īsta pavasara zupa, ar tik gardajām jaunajām skābenēm. Tiem, kas neēd gaļu, skābeņu zupu var vārīt dārzeņu buljonā.

Lasīt vairāk

Grūbu putra ar speķi

Foto: Shutterstock

Grūbu putra ar speķi - garda klāt piedzerot kefīru, kam virsū uzbērts sāls un pipari.

Lasīt vairāk

Veģetārais čili

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tradicionāli čili con carne gatavo no maltās gaļas, taču nezinātāji pat nepateiks, ka šajā receptē no gaļas nav ne kripatiņas, jo tā aizstāta ar soju, tāpēc netrūkst ne sātīguma, ne arī tipiskā garšvielu pikantuma.

Lasīt vairāk

Ābolu, kartupeļu un seleriju biezenis

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kartupeļu biezputra ar garšīgu pievienoto vērtību – āboliem un selerijas gabaliņiem. Krēmīgo konsistenci maltītei piešķirs arī klāt liktais maskarpones svaigais siers. Gardām pusdienām var ēst tāpat, bet vakariņās pasniedz kopā ar gaļu vai zivi.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar sieru un zaļumiem

Foto: Shutterstock

Kārdinošas siera un zaļumu pankūkas brokastīm vai pēcpusdienas uzkodai. Papildini tās ar sezonas zaļumiem - tie var būt pētersīļi, dilles, baziliks, loki, spināti vai kādi citi zaļumi, kas garšo.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!