Foto: Shutterstock
Tu taču piekritīsi, ka no kārdinošām biezpienmaizītēm attiekties ir teju neiespējamā misija, jo tās ir tik mīlīgi apaļas, siltas, mājīgas un ļoti gardas. Arī cukuroti biezpiena cepumiņi un biezpiena-medus kēksiņi, kas papildināti ar skābenu citronu krēmu tā vien prasās tikt pēc iespējas ātrāk uzkosti uz kārā zoba. Savukārt īsteni saldummīļi novērtēs bērnības kārumu klasiku – ar šokolādi devīgi pārlietas cepumu mājiņas, kas ieskauj saldu biezpiena–putukrējuma pildījumu, kurā vietumis iemirdzas arī pa kādam krāsainam marmelādes gabaliņam. Nu, ko, ar mūsu biezpiena kārumu izlasi šīs brīvdienas būs ne vien garas, bet arī ļoti, ļoti saldas.

Biezpienu var uzskatīt par vienu no latviskākajiem produktiem. Tie, kam nācies ceļojot vai kādu citu iemeslu pēc ilgāku laiku atrasties ārpus dzimtenes robežām, noteikti var apliecināt, ka mūsu biezpiena analogu ārpus Latvijas robežām ne ar uguni nesameklēt.

Ja biezpiena skābenā garša tev ir pa prātam, tad ikdienas ēdienreizēs to vari baudīt dažādos veidos – gan ar lielākiem, gan mazākiem graudiņiem, gan treknāku, gan pavisam liesu. Bet, ja vēlies izmantot biezpienu saldo kārumu pagatavošanai, lai gatavais produkts būtu viendabīgāks, biezpienu pirms gatavošanas ieteicams saspaidīt ar dakšiņu vai – vēl labāk – izberzt caur sietu.

Iespējams, dietologi nebūs sajūsmā par mūsu viedokli, tomēr atļausimies apgalvot, ka biezpiena cepumi, biezpienmaizītes, kēksiņi un citi gardumi garšos daudz labāk, ja izmantosi biezpienu ar lielāku tauku saturu – garšas karpiņas ik pa laikam ir jāpalutina, turklāt ar saldumiem lielākoties tomēr nenašķojamies katru dienu.

Lai garšīgas brīvdienas!

Biezpiena cepumi 'austiņas'

Foto: Shutterstock

Gardas biezpiena "austiņas" viesību galda kārumiem vai ēšanai pie kāda silta dzēriena.

Lasīt vairāk

Ātrās krāsnī ceptās biezpienmaizītes

Foto: Shutterstock

Brokastīm vai launagam gardās krāsnī ceptas biezpienmaizītes – ātri un vienkārši pagatavojams našķis un lielisks veids, kā bērniem likt iemīlēt biezpienu.

Lasīt vairāk

Cukurotie biezpiena trīsstūrīši – 'zosu kājiņas'

Foto: mosfood

Ļoti vienkārša un garšīga mājas cepumu recepte, kas neprasa daudz pūļu. Ātra gatavošana un neticami gards rezultāts - šos cepumus reizēm mēdz dēvēt par trīsstūrīšiem vai zosu kājiņām.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti āboli ar biezpienu

Foto: DELFI

Karsti un ļoti smaržīgi ceptie āboli ar biezpienu. Īsteni rudenīgs našķis, ja prāto, kā notiesāt lielo ābolu ražu.

Lasīt vairāk

Ātrie biezpiena plācenīši jeb 'sirņiki'

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojami biezpiena plācenīši jeb "sirņiki", ko vislabāk baudīt ar karoti skāba krējuma. Izmantojot tikai pāris katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas, drīz vien varēsi baudīt gardum gardas vakariņas.

Lasīt vairāk

Gardās cepumu mājiņas ar biezpiena–marmelādes pildījumu

Foto: DELFI

Cepumu mājiņas ar biezpiena–marmelādes pildījumu un šokolādīgiem jumtiņiem ir daudzu kopš bērnības iecienīts gardums. Mazie gardēži būs īpaši priecīgi palīdzēt tev gatavot šo kārdinošo desertu.

Lasīt vairāk

Biezpiena un medus kēksiņi ar citronu krēmu

Foto: Shutterstock

Gardi citronu kēksiņi ar medu un bez cukura. Kēksiņus grezno ar vieglo biezpiena krēmu un citronu miziņu skaidiņām. No dotā daudzuma iznāks 12 kēksiņi.

Lasīt vairāk

Biezpiena un auzu pārslu cepumi

Foto: Shutterstock

Vienkārši biezpiena cepumiņi, kuriem miltu vietā izmanto auzu pārslas. Piemērotākas būs ātrvārāmās auzu pārslas, kas straujāk uzsūks biezpiena mitrumu.

Lasīt vairāk

Kārdinošās biezpienmaizītes

Foto: Shutterstock

Rauga mīklas biezpienmaizītes ar kārdinošu pildījumu, kas garšos īpaši labi ar krūzīti silta kakao vai tējas.

Lasīt vairāk

Biezpiena cepumi 'Žagariņi'

Kas gan var būt gardāks par "Žagariņiem"? Iepriecini sevi un citus, pagatavojot šos cepumus, un izbaudi kopā ar tēju vai kafiju. No norādītajiem daudzumiem iegūsi aptuveni 100 cepumus.

Lasīt vairāk

Mīkstie biezpiena cepumi

Foto: Shutterstock

Vienkārši biezpiena mīkstie cepumiņi, ne pārāk saldi un ne pārāk trekni. Neliels gardumiņš pie pēcpusdienas tējas. Var pasniegt arī ar medu vai ievārījumu.

Lasīt vairāk

Biezpiena mīklas pīrādziņi ar ievārījumu

Foto: mosfood

Maigi, gaisīgi un garšīgi - biezpiena mīklas pīrādziņi ar ābolu ievārījumu. Ja nav ābolu ievārījuma, izvēlies citu - sev tīkamāko vai pieejamo!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!