Foto: Shutterstock

Tā nav bijusi kārtīga vasara, ja vismaz reizi mājās nav gatavots pašu izlolots saldējums. Tāpēc, lai īstenotu kaut vienu darbiņu no lielā vasaras recepšu plāna, "Tasty" izvēlējās 14 mazāk un vairāk sarežģītas idejas aukstā kāruma pagatavošanai.

Ja mājās ir saldētas ogas, saldēti banāni un grieķu jogurts vai skābais krējums – saldējums būs gatavs zibenīgi. Atliks vien visas sastāvdaļas sasmalcināt blenderī. Bet, ja saldējuma gatavošanai vēlies pievērsties nopietnāk, tad laba izvēle būs kāds sorbents, saldētas sulas saldējums vai saldējums, ko gatavo no saldā krējuma un ogām.

Neuztraucies, ja mājās nav saldējuma gatavošanas mašīnas – to vari pagatavot arī bez tās. Lasi šeit, kā to izdarīt. Bet saldējuma trauciņu neesamību var atrisināt pavisam vienkārši – ņem talkā mazās plastmasas glāzītes, ielej tajā saldējuma masu nelielās porcijās un ievieto kociņu.

Mājas saldējums no skābā krējuma

Foto: Publicitātes attēls

Krēmīgs skābā krējuma saldējums ar olām. Gatavo saldējumu ēd kopā ar svaigām ogām vai kādu saldu mērci, piemēram, šokolādes. No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāks divi litri saldējuma. Recepti piedāvā "Rimi gardēžu" komandas šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Šokolādes sorbets

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Atspirdzinošs un ledus auksts deserts tveicīgajām vasaras dienām – šokolādes sorbets. Lai gan par sorbetu parasti dēvējam tādus saldētos krēmus, kuriem pievienots pavisam nedaudz alkohola, šoreiz noteikti jāpiedēvē nosaukums šim gardajam šokolādes brīnumam. Jo mēli var norīt!

Lasīt vairāk

Fiksais ogu un jogurta saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viss, kas tev būs vajadzīgs šī saldējuma pagatavošanai – saldētas ogas, jogurts un nedaudz kļavu sīrupa. Īpaši gards tas būs, ja sajauksi vairākas ogas – pa drusciņai no saldētām zemenēm, mellenēm, ķiršiem vai upenēm.

Lasīt vairāk

Zibenīgais banānu un kakao saldējums jeb 'nice cream'

Foto: DELFI

Tie, kuri mēdz sekot līdzi dažādiem kulinārajiem blogiem un sociālu tīklu profiliem, zinās, kas ir "nice cream" jeb sasmalcinātu saldēto banānu krēms. Ja nē, pēdējais laiks iepazīties, jo "naiskrīms" patiesi ir kas dievīgs svelmainā vasaras dienā – maigs, atvēsinošs un ļoti, ļoti garšīgs. Ja neskaita saldēšanas laiku, kārums būs gatavs 5-10 minūtēs.

Lasīt vairāk

Piparmētru saldējums ar tumšās šokolādes lapiņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Piparmētru saldējums – neapstrīdama klasika, ko bez lielām pūlēm pagatavot mājās pašam. Ar piparmētru garšu bagāto saldējuma bumbu trauciņā patīkami papildinās tumšās šokolādes lapiņas.

Lasīt vairāk

Saldētas sulas saldējums

Pasaulē pazīstamākais pavārs Džeimijs Olivers uzskata - lai iemācītu bērnu pareizi ēst, vecākiem ir nepieciešama pacietība un neatlaidība.

Lasīt vairāk

Arbūza un melones sulas saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards saldētās sulas saldējums tikai no četrām sastāvdaļām – arbūza, melones, laima sulas un svaigi spiestas ābolu sulas. No tā visa sanāks gardi saldējumi, kuri uz kociņa gozēsies oranži rozā toņos, bet garšos vēl labāk, jo tam nebūs nekādu lieku sastāvdaļu.

Lasīt vairāk

Ceptu plūmju saldējums

Foto: Shutterstock

Burvīgs augusta saldējums, kura garšas buķetē izceļas karamelizētās plūmes un medus.

Lasīt vairāk

Tropisko augļu sorbetu trio

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Eksotisko augļu vasaras našķis – trīs sorbetu veidi, kas pagatavoti no mango, papaijas un marakujas. To pagatavošana būtiski neatšķiras no tā, kā tiek gatavoti upeņu, aveņu, zemeņu un citi sorbeti no mūsu pašu ogām un augļiem. Pasniegti kopā ar piparmētru lapiņām deserta šķīvī tie būs lielisks garšas piedzīvojums. Un kas to lai zina, varbūt spirdzinošais augļu deserts iemantos īpašu vietu ēdienkartē.

Lasīt vairāk

Ķiršu saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nekas nav gardāks vasarā par aukstu, garšīgu saldējumu. Vēl jo vairāk, ja tas ir pašu taisīts, no sarkaniem un sulīgiem ķiršiem, veselīgā grieķu jogurta un nedaudz medus.

Lasīt vairāk

Atspirdzinošais zemeņu un jogurta saldējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kas gan būtu vasara bez saldējuma! Kamēr vēl zemeņu laiks rit pilnā sparā, pagatavo šo zemeņu, jogurta saldējumu uz kociņa, lai iepriecinātu ne tikai sevi, bet arī mazākos kārumniekus.

Lasīt vairāk

Zibenīgais mājas saldējums, kas gatavs divās minūtēs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Tikai trīs sastāvdaļas un pāris minūtes laika - un mājās gatavots veselīgs kārums gatavs! Šī saldējuma burvība ir ne tikai atvēsinoši spirdzinošā garša, bet arī fakts, ka tam nav nepieciešama saldējuma gatavošanas ierīce, kā arī ilga saldēšana. Viss, kas nepieciešams - izejvielas un jaudīgs blenderis, kuram pa spēkam sasmalcināt sasalušas ogas. Ļoti garšīgs variants, kā iztukšot saldētavas krājumus pirms jaunās ogu sezonas!

Lasīt vairāk

Dievīgais siera kūkas saldējums

Foto: DELFI

Viens no iecienītākajiem vasaras svētku kārumiem mūsu ģimenē ir neceptā siera kūka ar dažādām sezonas ogām, tādēļ, kad pagājušajā nedēļā žurnālā Ieva ieraudzīju Lauras Dumberes recepti siera kūkas saldējumam ar upenēm, man prātā iešāvās uzreiz divas domas. Pirmā - o, man ledusskapī aizkavējušās trīs citronu krēmsiera kārbiņas, kas gaidīt gaida garšīgu pielietojumu, bet otrā - kā man pašai neienāca prātā, ka to kūku var saldēt?!

Lasīt vairāk

Pašu gatavots jogurta saldējums ar avenēm

Foto: Vida Press

Atsvaidzinoša saldējuma recepte, turklāt deserts būs draudzīgs arī tiem, kas skaita kalorijas - atšķirībā no daudziem citiem mājas saldējumiem, šim saldā krējuma un piena vietā tiek izmantots bezpiedevu jogurts!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!