Foto: Shutterstock /DELFI/Privātais arhīvs kolāža
Vasarā viss zeļ, plaukst un zied uz nebēdu! Arī sulīgie rabarberu kāti, tādēļ, lai tos garšīgi liktu lietā, mēs iesakām pagatavot debešķīgi gardu rabarberu plātsmaizi, pie viena kārdinoši iesmaržinot māju. Lūk, 22 receptes no "Tasty" pūralādes!

Kaut mīklu plātsmaizes pamatnei vari gan itin vienkārši un ātri pagatavot savā virtuvē, vari izmantot arī kādu no jau gatavajiem kūku maisījumiem, bet īpaši ātram rezultātam noderēs tostermaize, saldēta kārtainā mīkla, kā arī veikalā pirkta smilšu vai rauga mīkla.

Lai labi garšo!

Rabarberu plātsmaize ar auzu pārslu drumstalām

Foto: Privātais arhīvs

"Brīvdienu rīts smaržo pēc kanēļa ar pašmāju jauno rabarberu skābumiņu un auzu pārslu drumstalām. Lielu kafijas krūzi un ceriņu aromātu, kas iezogas pa logu," brīvdienu recepšu konkursa pieteikumā raksta Agate.

Lasīt vairāk

Rabarberu plātsmaize, pagatavota no ātrā mīklas maisījuma

Foto: DELFI

Kārtīgu rabarberu plātsmaizi var pagatavot arī ātri, tāpēc reizēm ir vērts grēkot un tā vietā, lai mīklu gatavotu pats no A līdz Z, izmantot ātros kūku maisījumus. Reizēm laika taupība atmaksājas pat ļoti garšīgi!

Lasīt vairāk

Ātrā un vienkāršā rabarberu plātsmaize no tostermaizes

Foto: Shutterstock

Ja tev nav laika un vēlmes ķēpāties, gatavojot mīklu, bet gribas baudīt gardu rabarberu plātsmaizi, tad risinājums ir tostermaize un īpaši pagatavota saldā krējuma mērce. Arī rabarberus šajā gadījumā nav nepieciešams sīki smalcināt – pietiks, ja tos sagriezīsi stienīšos, jo tāpat kūka izdosies gana garda.

Lasīt vairāk

Rabarberu un aveņu kārtainā plātsmaize

Vasara tā vien mudina uzturēties ārpus telpām, ikdienas rutīnas un pavadīt vairāk laika ar tuviem cilvēkiem – draugiem un ģimenes locekļiem. Dodoties ciemos vai gaidot viesus, vienmēr noderēs gardu un viegli pagatavojamu vasarīgu desertu receptes, ar kurām palutināt savus mīļos. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sezonai aktuālu rabarberu un aveņu plātsmaizes recepti, kura iepriecinās ikvienu vasaras garšas baudītāju.

Lasīt vairāk

Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem

Foto: Shutterstock

Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem - labākais gardums rabarberu laikā.

Lasīt vairāk

Biezpiena mīklas plātsmaize ar rabarberiem

Foto: Shutterstock

Rabarberu laikā noteikti jācep rabarberu plātsmaizes un kūkas. Bet, ko darīt, ja ledusskapī aizķēries biezpiens un vēlies biezpiena kūku? Izmēģini šo recepti, kurā biezpiens veiksmīgi tiek izmantots mīklas pamatnē!

Lasīt vairāk

Vasaras ogu un rabarberu drumstalkūka

Foto: DELFI

Kolēģi, šo lasot, noteikti pasmīnēs, bet tik tiešām, šis gardums tapa, kad mājās nekā nebija, un atcerējos apsolīto – jūnijā aiznest uz darbu kādu kārumu. Nu jau gardi notiesātā un par labu atzītā drumstalkūka pelnījusi nonākt arī ''Tasty'' lasītāju lokā.

Lasīt vairāk

Rabarberu–ingvera plātsmaize ar vaniļas mērci

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama kefīra–rabarberu plātsmaize, ko īpaši gardu padara ingvera sildošais aromāts un krēmīga vaniļas mērce.

Lasīt vairāk

Rabarberu un zemeņu plātsmaize ar kefīra mīklu

Foto: Shutterstock

Rabarberu plātsmaize ar karamelizētu virsiņu.

Lasīt vairāk

Klasiska rabarberu plātsmaize ar mannas mīklu

Foto: Privātais arhīvs

Rabarberu laika klasika - sulīga plātsmaize ar kanēlīgu krējuma kārtiņu.

Lasīt vairāk

Vegāniskā rabarberu plātsmaize

Foto: Zane Metla

Gardum gardu un sulīgu rabarberu plātsmaizi var izcept arī bez olām, sviesta un krējuma. Recepti iesaka Zane Metla.

Lasīt vairāk

Vienkāršā rabarberu plātsmaize bez mīklas rullēšanas

Foto: Privātais arhīvs

Gatavojot šo plātsmaizi, nebūs jāķēpājas ar mīklas rullēšanu – visas sastāvdaļas atliks vien samaisīt un liet veidnē. Izcils rezultāts bez lieka darba! Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.

Lasīt vairāk

Krēmīgā rabarberu plātsmaize ar plānu, kraukšķīgu pamatni

Foto: Privātais arhīvs

Pārbaudītu un par labu esam atzītu recepti iesaka mūsu lasītāja Skaidrīte, atklājot, ka ideju noskatījusi no bloga "Kikas virtuve" publicētās ābolu plātsmaizes, piekoriģējot sastāvdaļas un produktu daudzumus pēc savas gaumes.

Lasīt vairāk

Supersulīgā rabarberu plātsmaize

Foto: Privātais arhīvs

"Rabarberu laikā viss kā pienākās - atzīstu, es mīlu rabarberus, gan ķīselī, gan uzpūtenī, gan, protams, plātsmaizē," tā supersulīgās rabarberu plātsmaizes recepti piesaka garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece Zane Zepa.

Lasīt vairāk

Sāļā rabarberu plātsmaize ar tomātiem un sieru

Foto: Privātais arhīvs

Rabarberu pātsmaizes parasti cepam saldas, bet kāpēc nepamēģināt ko jaunu? Neitrālas garšas sviesta mīkla plānai, kraukšķīgai plātsmaizes pamatnei un bagātīgs pildījums, kurā skābenie rabarberi lieliski "sadziedāsies" ar sieru, sulīgiem tomātiem, lekniem zaļumiem un maigu skābā krējuma krēmu.

Lasīt vairāk

Sulīgā rabarberu plātsmaize ar āboliem un saldētām ogām

Foto: Privātais arhīvs

Pirmie rabarberu kāti, kāds līdz pavasarim izstāvējis pērnā gada ābolītis un pēdējie saldētavas ogu krājumi – visi labumi draudzīgi satupināti uz sviesta mīklas pamatnes un dāsni pārlieti ar maigu skāba krējuma, olu un vaniļas mērci. Ņammm! Izcili gards un sulīgs salikums vasarīgai plātsmaizei! Recepti iesaka mūsu lasītāja Līva.

Lasīt vairāk

Rabarberu plātsmaize ar kokosriekstu bezē putām

Foto: DELFI

Ja rabarberu plātsmaizes sulīgo pildījumu pārklāsi ar čaganām kokosriekstu bezē putām, rezultāts tev noteikti neliks vilties. Recepti iesaka Kristīne Rudzīte.

Lasīt vairāk

Ātrā rabarberu plātsmaize ar drumstalām

Foto: Privātā arhīva foto

Viegli un ātri pagatavojama, plāna un sulīga plātsmaize ar zeltainām drumstalām. Mīklu nav jāraudzē, tādēļ nenāksies ilgi gaidīt, lai varētu mieloties ar jau gatavo kārumu. Recepti iesaka Natalija Novikova.

Lasīt vairāk

Rabarberu drumstalmaize ar avenēm un smilšu mīklas pamatni

Foto: Privātais arhīvs

"Nogriezu pirmos sešus mazos rabarberu kātus, nu vajag to kūku man! Tā kā rabarberu bija maz, liku klāt vēl pagājušā gada avenes, ko saldētava glabāja. Smilšu mīklas pamatne, augšā drupačas," rabarberu un aveņu plātsmaizes recepti iesaka garšīgās "Facebook" lapas "Zanes receptes" saimniece Zane Zepa.

Lasīt vairāk

Ātrā rabarberu un biezpiena plātsmaize

Foto: DELFI

Rabarberu laikā top ne tikai gardi dzērieni, bet arī kārdinošas plātsmaizes, deserti un uzkodas. Viegli pagatavojamu plātsmaizes recepte noderēs ne tikai Līgo svētkos, bet arī ikdienas maltītei.

Lasīt vairāk

Rauga mīklas rabarberu kūka ar olbaltuma putām un zemenēm

Foto: DELFI

Ņem vērā, ka šo plātsmaizi var cept, izmantojot arī kāds citu mīklu, piemēram, smilšu vai kārtaino. Ļaujies eksperimentiem un pārkaisi izcepto gardumu ar pūdercukuru vai riekstus aizstāj ar mandeļu skaidiņām.

Lasīt vairāk

Sulīgā rabarberu plānmaize

Foto: Privātā arhīva foto

Kādēļ plānmaize? Jo plānā zeltainās mīklas kārtiņa teju neticamā kārtā spēj saturēt sulīgo, patīkami saldskābo pildījumu. Debešķīga tekstūru un garšu kombinācija, kas jo īpaši garšos tiem, kas uzskata, ka krēmīgs pildījums ir svarīgākā ideālas plātsmaizes sastāvdaļa. Recepte noskatīta blogā "Kikas virtuve", uzlabojot to pēc saviem ieskatiem, atklāj mūsu lasītāja Vanda.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!