Foto: Shutterstock

Biezpiens ir mūsējais caur un cauri. To var izmantot tik dažādos veidos. Pasniegt kā atsvaidzinošu piedevu pikantām uzkodām un maltītēm vai izmantot kā bezgalīgo iespēju izejvielu dažādos kārumos. Šoreiz par tiem.

No biezpiena var sakult saldus un gaisīgus krēmus un sakārtot debešķīgus desertus. No biezpiena var gatavot kūkas ar biezu, krēmīgu kārtu vai, iztiekot bez mīklas daļas, var cept sacepumus. Biezpienu var iejaukt pankūku mīklā, un cept plācenīšus vai, mīklu sajaucot biezu, burvīgus un netveramus cepumiņus.

Biezpiens ir tik pateicīgs un draudzīgs, tam var pievienot visdažādākos augļus un ogas, svaigus un žāvētus, tam var pievienot arī sulu, esences, rīvētas miziņas, burvīgo aromātu karalieni vaniļu. Biezpienu var kombinēt ar tumšu un krēmīgu šokolādes glazūru, skābeno citronu glazūru un vienkāršu pūdercukura plīvurīti.

Iekārdinājām? Piedāvājam 21 saldu "grēciņu" laiskai pēcpusdienas svinēšanai!

Apaļās rauga mīklas biezpienmaizītes

Foto: Shutterstock

Burvīgās biezpienmaizītes, tik mīlīgi apaļas, mājīgas un gardas, vēl siltas un tikko ceptas. Tās var cept gan ar rozīnēm, gan bez rozīnēm. Biezpiena masai var pievienot vaniļu vai rīvētu apelsīna miziņu.

Lasīt vairāk

Mīkstie biezpiena cepumi

Foto: Shutterstock

Vienkārši biezpiena mīkstie cepumiņi, ne pārāk saldi un ne pārāk trekni. Neliels gardumiņš pie pēcpusdienas tējas. Var pasniegt arī ar medu vai ievārījumu.

Lasīt vairāk

Biezpienmaizīte ar mellenēm

Foto: Shutterstock

Vasarīga un garda biezpienmaizīte ar kārdinošu ogu kārtiņu. Maizītes cepšanai var izmantot jebkādas ogas, ne tikai mellenes. Tās var būt arī upenes, jāņogas, zemenes, avenes un citas ogas. Cepšanai izmanto vidēji lielu formu ar augstām malām, lai mīklu varētu ieklāt kā groziņu.

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar āboliem

Foto: Shutterstock

Krēmīgais, vieglais un tik brīnišķīgi smaržojošais biezpiena sacepums būs jauks pusdienu deserts. To pasniedz vēl nedaudz siltu, pārkaisītu ar pūdercukuru vai arī ar dzērveņu mērci. Šim sacepumam vispiemērotākais būs mīksts, mitrs biezpiens bez graudiem. Tie, kas vēlas, biezpienā var iemaisīt arī rozīnes.

Lasīt vairāk

Eklēri ar biezpiena krēmu

Foto: Shutterstock

Eklēri ar gaisīgu biezpiena krēmu - gards jo gards kārums.

Lasīt vairāk

Biezpiena cepumi 'Žagariņi'

Kas gan var būt gardāks par "Žagariņiem"? Iepriecini sevi un citus, pagatavojot šos cepumus, un izbaudi kopā ar tēju vai kafiju. No norādītajiem daudzumiem iegūsi aptuveni 100 cepumus.

Lasīt vairāk

Video: Biezpiena kūka ar kraukšķīgu bezē garoziņu

Garda jo garda un ģeniāli vienkārši pagatavojama biezpienkūka ar kraukšķīgu bezē garoziņu no Mušmiru ielas recepšu krājumiem.

Lasīt vairāk

Ātrais biezpiena sacepums ar mannu

Foto: Shutterstock

Vienkāršs un ātri pagatavojams sacepums, kuru ēdīs pat tie, kuri ar biezpienu ir uz "jūs" un, ne tikai ēdīs, bet noteikti pieprasīs papildporciju. Garšīga ideja brīvdienu brokastīm.

Lasīt vairāk

Upeņu zupa ar biezpiena klimpām

Foto: Shutterstock

Vasarīgs kārums - upeņu vietā droši var izmantot jebkuras citas ogas!

Lasīt vairāk

Biezpiena sacepums ar mellenēm

Foto: Shutterstock

Dzīves garšas dažādošanai izmēģini klasisko biezpiena sacepumu, kurā rozīnes un žāvētus augļus aizstāj ar mellenēm - no meža vai dārza. Pasniedz ar putotu saldo krējumu vai vaniļas saldējumu!

Lasīt vairāk

Saldais biezpiena sacepums ar vaniļu un rozīnēm

Foto: Shutterstock

Biezpiena sacepums ar rozīnēm - pēc vēlmes pasniedzams ar ķīseli.

Lasīt vairāk

Rauga mīklas biezpienmaize

Foto: Shutterstock

Klasiska vērtība - rauga mīklas plātsmaize ar sulīgu biezpiena masu un žāvētiem augļiem.

Lasīt vairāk

Skābā krējuma, cepumu un biezpiena krēms ar persikiem vai mellenēm

Divas idejas desertam - skābā krējuma un cepumu krēms, kas gatavots no biezpiena un saldā krēmsiera "Rasa". Receptes piedāvā Signe Meirāne no "Četrassezonas.lv".

Lasīt vairāk

Biezpiena torte ar samazinātu tauku saturu

Foto: Shutterstock

Biezpiena torte ar samazinātu tauku saturu, kura garšas ziņā krietni pārspēj krēma tortes!

Lasīt vairāk

Cukurotie biezpiena trīsstūrīši – 'zosu kājiņas'

Foto: mosfood

Ļoti vienkārša un garšīga mājas cepumu recepte, kas neprasa daudz pūļu. Ātra gatavošana un neticami gards rezultāts - šos cepumus reizēm mēdz dēvēt par trīsstūrīšiem vai zosu kājiņām.

Lasīt vairāk

Gardais ogu un jogurta brokastu kārtojums

Foto: Publicitātes foto

Veselīgais un olbaltumvielām bagātais jogurta kārtojums garšas ziņā neatpaliek no restorānos piedāvātajiem desertiem, tomēr tajā ir krietni mazāk kaloriju, kā arī kārtojums rada sāta sajūtu un attur no vēlmes našķēties dienas gaitā.

Lasīt vairāk

Gaisīgie biezpiena-pilngraudu plācenīši

Foto: Publicitātes foto

Gaisīgo biezpiena un pilngraudu miltu plācenīši tika gatavoti "Aikāgaršo" pavārskolas ietvaros, kad tos kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski izmēģināja Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolas 4.b klases skolēni.

Lasīt vairāk

Biezpiena mīklas pīrādziņi ar ievārījumu

Foto: mosfood

Maigi, gaisīgi un garšīgi - biezpiena mīklas pīrādziņi ar ābolu ievārījumu. Ja nav ābolu ievārījuma, izvēlies citu - sev tīkamāko vai pieejamo!

Lasīt vairāk

Biezpiena kēksiņi ar mandarīniem

Foto: mosfood

Daudzi piekritīs, ka nav nekā labāka par dažādiem biezpiena sacepumiem un kūkām. Izmēģini ziemīgu recepti - biezpiena kēksiņus ar mandarīniem! Pateicoties mandarīnu sulai, kēksiņiem ir neparasti skaista krāsa - pēc izskata medaini riekstaini, bet pēc garšas - ļoti mandarīnīgi!

Lasīt vairāk

Biezpiena plācenīši ar citrona miziņu

Foto: Shutterstock

Biezpiena plācenīši - gardi tāpat, vēl gardāki ar krējumu, ievārījumu vai saldo mērcīti.

Lasīt vairāk

Biezpiena plācenīši ar mannu

Foto: Shutterstock

Vienkārša biezpiena plācenīšu recepte.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!