Foto: Shutterstock kolāža

Ko celt galdā, lai ātri un garšīgi paēdinātu visu ģimeni bez liekiem pūliņiem? Makaroni kombinācijā ar malto gaļu vienmēr ir trāpījums desmitniekā, turklāt šo klasisko divsavienību iespējams pagatavot daudz un dažādos garšīgos veidos.

Viens no pirmajiem variantiem, kas nāk prātā, domājot par makaroniem un malto gaļu, protams, ir itāliešu virtuves "zelta fonds" – spageti ar sātīgu un tumīgu Boloņas mērci. Rudens ir īstais brīdis, kad izmēģināt šo recepti, izmantojot sezonas sulīgos tomātus, burkānus, sīpolus, selerijas un aromātiskus garšaugus. Šļuciņa vīna šim demokrātiskajam ēdienam piešķirs restorāna maltītes cienīgu garšu, turklāt maltīte visai ģimenei izmaksās tik, cik viena porcija "ragù alla bolognese" glaunā restorānā.

No maltās gaļas var ne tikai pagatavot dažādas mērces, kotletes vai gaļas bumbiņas, bet arī izmantot to gardām zupām, papildinot ar dažādu formu pastu. Viena no ātrāk un vienkāršāk pagatavojamām ir frikadeļu zupa, tikai šoreiz kartupeļus aizstāj ar pāris saujām pastas. Ja vēlies ģimeni pārsteigt ar ko mazāk ierastu, tad pildi frikadeļu masu iepriekš apvārītos gliemežvāku formas makaronos un sautē buljonā līdz gatavībai. Ja pirms pasniegšanas pārkaisīsi savu kulināro šedevru ar rīvētu cieto sieru un kapātām bazilika lapiņām, tad ovācijas garantētas!


Ļoti izsalkušiem vienkāršu un tradicionālu garšu kombināciju piekritējiem notekti būs pa prātam makaronu sacepums ar malto gaļu, papildinātu ar paprikas šķēlēm un sīpolu ripiņām un pārlietu ar ķiplokotu siera un majonēzes maisījumu, kas cepšanas laikā izveidos kārdinoši zeltainu un sulīgu garoziņu. Starp citu, tas ir lielisks veids, kā izmantot no iepriekšējās maltītes pāri palikušos vārītos makaronus, turklāt maltīte būs gatava jau pēc 40 minūtēm.

Tievētājiem piemērota kombinācija būs pilngraudu makaroni (sāta sajūtu nodrošinās jau pāris ēdamkarotes) un tvaicētas tītara, vistas filejas vai liesas liellopa maltās gaļas bumbiņas – ja maltajai gaļai uz smalkās rīves pierīvēsi kādu burkānu, kabaci, selerijas sakni, papriku vai kāpostu, samazināsi kaloriju skaitu, turklāt bumbiņas tvaicēšanas procesā kļūs īpaši sulīgas. Pārējo šķīvja daļu piepildi ar sulīgiem dārzeņu salātiem un izbaudi veselīgo un gardo maltīti bez sirdsapziņas pārmetumiem!


Savukārt makaroni flotes gaumē palīdzēs aizceļot uz padomju laikiem, kad šis ēdiens bija īstena ēdnīcu klasika. Makaroni "pa flotski" garšos īpaši autentiski, piestrebjot klāt kefīru – it īpaši, ja tas būs ieliets "graņonkā".

Nu gan laiks norīt siekalas un steigties uz virtuvi, lai pagatavotu kādu no 17 "Tasty" piedāvātajām makaronu un maltās gaļas kombinācijām, ar kurām noteikti nenošausi greizi.

Lai labi garšo!

Ātrie 'flotes' makaroni ar malto gaļu

Foto: Shutterstock

Kaut gan tradicionāli makaronus "po flotski" - daudzu kopš bērnības iemīļotu ēdienu gatavo, izmantojot gaļas konservus, mūsdienās, diemžēl kvalitatīvi konservi ir retums, tādēļ mēdzu tos aizstāt ar malto gaļu. Un arī šādi ir ļoti garšīgi!

Lasīt vairāk

Buljons ar pildītiem lielajiem makaroniem

Foto: Shutterstock

Garda ziemas zupa, kas nedaudz atgādina zupu ar pelmeņiem. Ja ledusskapī būs noglabāts buljons, šo zupu izvārīsi pusstundas laikā.

Lasīt vairāk

Pasta ar Boloņas mērci

Foto: Shutterstock

Boloņas mērce ir stipra un sātīga. Tai ir bieza konsistence. Pasniedz to ar spageti, taljatelles vai papardelles pastu. Mērci ledusskapī var uzglabāt līdz pat nedēļai. Ar katru dienu tā kļūst arvien garšīgāka. Atdzesēta tā ļoti labi garšo uzziesta uz maizes.

Lasīt vairāk

Tagliatelle ar malto gaļu

Foto: Shutterstock

Itāļu virtuves klasika - pasta ar Boloņas mērci. Ja nevēlies pavadīt vakaru pie plīts, izmēģini Knorr Menu gatavo maisījumu spageti pagatavošanai. Tagliatelle (vai jebkura cita veida pasta) makaroni, maltā gaļa, nedaudz dārzeņu un sarkanvīns. Gardas vakariņas garantētas!

Lasīt vairāk

Vienkāršā maltās gaļas mērce

Foto: Shutterstock

Pagatavo maltās gaļas mērci un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, dārzeņu sacepumu, rīsiem, griķiem vai jebkuru citu garnīru.

Lasīt vairāk

Pildītie makaroni ar malto gaļu un siera mērci

Foto: Shutterstock

Pildītie kaneloni ar malto gaļu un siera mērci - sātīgai un gardai pusdienu maltītei.

Lasīt vairāk

Makaronu un vistas gaļas sacepums ar mocarellu

Foto: Shutterstock

Gards un sātīgs makaronu un vistas maltās gaļas sacepums. To sulīgāku padarīs tomātu mērce, bet īpaši sildošu sajūtu radīs izkusušais mocarellas siers.

Lasīt vairāk

Vienkāršais makaronu–gaļas sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgs gaļas un makaronu sacepums brangai pusdienu vai vakariņu maltītei. Īpaši labi garšos ar svaigajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Fusilli pasta meksikāņu gaumē ar maltu liellopa gaļu

Sātīga un sildoša maltīte nedaudz eksotisku garšu mīļotājiem. Pievieno dārzeņus pēc savas patikas un variē ar garšvielām pēc gaumes. Ne tik pikantais variants derēs arī mazajiem gardēžiem! Recepti piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore.

Lasīt vairāk

Fiksie kaneloni ar liellopa gaļu un mocarellu

Foto: DELFI

Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.

Lasīt vairāk

Makaroni ar malto gaļu, šampinjoniem un dārzeņiem

Gardām pusdienām - makaroni ar malto gaļu un dārzeņiem un šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Lazanjas zupa

Man ļoti garšo lazanja, taču to ir grūti pagatavot, ja mājās ir tikai divi ēdāji. Es neprotu izcept mazu lazanju, tādēļ nolēmu būt oriģināla un pagatavot citādāku lazanjas versiju. Šoreiz - zupā!

Lasīt vairāk

Ātrā maltās gaļas un tomātu mērce ar timiānu

Foto: Shutterstock

Maltās gaļas - tomātu un timiāna mērce gardai ātrai vakariņu maltītei.

Lasīt vairāk

Kaneloni ar maltās gaļas pildījumu un sieru

Foto: Shutterstock

Kaneloni ar apceptu maltās gaļas pildījumu un dāsnu kūstoša siera kārtu - ideja fiksai maltītei.

Lasīt vairāk

Spageti ar maltās gaļas un sēņu mērci

Foto: Shutterstock

Spageti ar gaļas mērci, šampinjoniem, tomātiem un papriku.

Lasīt vairāk

Pasta ar pikantām gaļas bumbiņām

Foto: Shutterstock

Ļoti garšīga pasta ar pikantām gaļas bumbiņām tomātu bazilika mērcē.

Lasīt vairāk

Pasta ar malto gaļu un olīvām

Foto: iStock

Ātrām un sātīgām pusdienām - pasta ar malto gaļu un olīvām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!