Foto: Shutterstock kolāža
Pieliekamā krājumos allaž vajadzētu turēt pa ķērienam vismaz pāris paciņas makaronu, jo šis produkts, pat ilgstoši uzglabājot, nezaudē savas garšas īpašības un ir izmantojams daudzu dažādu ēdienu pagatavošanai – no zupām līdz sacepumiem. Lai tev neaptrūktos ideju, no "Tasty" krājumiem izcēlām saulītē makaronu recepšu kolekcijas visām gaumēm.

Šis špikeris ir īpaši ērti lietojams, jo makaronu receptes jau ir sadalītas pa kategorijām, un tev atliks vien izvēlēties, kuru no, piemēram, 14 pastas sacepumiem, 12 zupām vai sātīgiem makaronu salātiem pagatavot jau šodien pat. Atradīsi arī 17 makaronu un maltās gaļas, 10 makaronu un tunča kombinācijas, kā arī idejas pastas ēdieniem bez kripatiņas gaļas.

Lai labi garšo!

Makaroni un maltā gaļa: 17 vakariņu kombinācijas, ar kurām nenošausi greizi

Foto: Shutterstock kolāža

Ko celt galdā, lai ātri un garšīgi paēdinātu visu ģimeni bez liekiem pūliņiem? Makaroni kombinācijā ar malto gaļu vienmēr ir trāpījums desmitniekā, turklāt šo klasisko divsavienību iespējams pagatavot daudz un dažādos garšīgos veidos.

Lasīt vairāk

Vakariņas 20 minūtēs: makaronu salāti ātrām maltītēm bez liekām klapatām

Foto: Shutterstock kolāža

Darbdienu vakaros, kad tā vien gribas atgūt pa dienu iekavēto siltuma izbaudīšanu, būtu grēks ilgi un dikti kavēties virtuvē, gatavojot vakariņas. Kamēr vāras makaroni, sagriez citas sastāvdaļas, visu sajauc un vakariņas ātrai notiesāšanai būs gatavas!

Lasīt vairāk

Ātrie makaronu sacepumi – ne mazāk gardi kā lazanja: 14 receptes darbdienām

Foto: Shutterstock

Makaronu sacepumu lielākais pluss ir gatavošanas ātrums un vienkāršība. Atliek tikai novārīt pastu, sekojot instrukcijai uz paciņas, tas būs pavisam vienkārši, izvēlēties pildījumu – malto gaļu, sieru, apceptus vistas gabaliņus, lasi, šķiņķi vai ko citu pēc taviem ieskatiem. Tad papildini garšu kombināciju ar sulīgiem dārzeņiem, apceptām sēnēm, olīvām, kaperiem un zaļumiem. Un, protams, neaizmirsti par atbilstošu mērci – pesto, saldo krējumu, Boloņas, tomātu mērci, čili vai klasisko Bešamelu. Ja nevēlies nopūlēties, arī veikalu plauktos ir atrodams visai plašs gatavo mērču klāsts, kas padarīs gatavošanas procesu vēl ērtāku un ātrāku.

Lasīt vairāk

Garšīgais 'duets' – makaroni un tuncis: 10 receptes vakariņām uz ātru roku

Foto: Shutterstock

Ja pa ceļam no darba veikalā paķersi pāris bundžiņas tunča un makaronu paku, tad supergardas vakariņas varēsi "uzburt" pat mazāk nekā pusstundas laikā, beidzot pasludinot nedēļas nogali par atklātu un dodoties pelnītā atpūtā. Pārskati mūsu izvēlēto recepšu izlasi, lai noskaidrotu, kādus produktus vēl līdzās tuncim un pastai iekļaut iepirkumu sarakstā, lai ātri pagatavotu gardus salātus vai silto tunča mērci, ko pārliet makaroniem.

Lasīt vairāk

12 kārdinošas spageti receptes sātīgām ģimenes vakariņām

Foto: Shutterstock

Nedēļas vidū, kad darbu duna ierāvusi savā varā, nedrīkst aizmirst arī par gardām vakariņām, kas iepriecinātu mājiniekus. Ja zupas vai kartupeļu ēdieni apnikuši, iedvesmu var meklēt itāliešu virtuves dzīlēs un pagatavot kādu vienkāršu spageti ēdienu. Šī iemesla dēļ izvēlējāmies 12 receptes no "Tasty" vācelītes, kas derēs katra gaumei!

Lasīt vairāk

Fiksās makaronu zupas – ducis recepšu vakariņu laikam

Foto: Shutterstock

Darbīgajā pirmdienā, kad pēc prombūtnes plāno, ko garšīgu pagatavot vakariņās ne tikai sev, bet mājiniekiem, jādomā, kā to paveikt pēc iespējas veiklāk. Kad vēders burkšķ tik ļoti un mazākie ēdāji pēc bērnudārza un skolas gaitām ir dikti nepacietīgi, pateicīga vakariņu maltīte būs kāda ātri pagatavojama makaronu zupa. Lūk, 12 dažādi varianti katra gaumei no "Tasty" pavārgrāmatas!

Lasīt vairāk

Gavēņa receptes: 20 ātri pagatavojami siltie makaronu ēdieni bez kripatiņas gaļas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pastas ēdieni mums nereti asociējas tikai ar sātīgu maltīti, kas devīgi papildināta ar miltainā mērcē vai saldajā krējumā slīgstošām gaļas bumbiņām vai brangu siera "cepuri", tādēļ pavasara gaidās daudzi ar skubu nolemj izslēgt makaronus no savas ēdienkartes. Tomēr tas ir gluži lieki, jo darbdienu vakariem tik ļoti parocīgos pastas ēdienus var pagatavot arī pavasarīgi vieglus, uzburot šķīvī skaistu mākslas darbu, kas papildināts ar dzīvespriecīgi krāsainiem dārzeņu gabaliņiem, sulīgi zaļām spinātu lapiņām un aromātisku pesto vai kādu gardu mērci.

Lasīt vairāk

14 receptes, kas pierāda – spageti var pagatavot garšīgi arī bez kripatiņas gaļas

Foto: Shutterstock

Viens no iecienītākajiem darbdienu vakariņu ēdieniem, kas daudzās ģimenēs tiek celts galdā vismaz reizi nedēļā, ir spageti ar maltās gaļas mērci. Tā ir pārbaudīta kombinācija, ar ko grūti nošaut greizi, bet, kad brīvdienās nobaudīts tā pavairāk šašlika, tad nedēļas pirmajā pusē uz gaļas pusi negribas ne skatīties. Labā ziņa ir tāda, ka spagati var ļoti gardi pagatavot arī bez kripatiņas gaļas, tādēļ sarūpējām 14 receptes, lai tu varētu pārliecināties par to.

Lasīt vairāk

Makaroni ar gaļu - pārbaudīta vērtība. 16 sildošas idejas brīvdienu maltītēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Brīvdienās, kad gribas pastiept garāku dienu un vairāk laika veltīt atpūtai, pusdienām un vakariņām ļoti piemērota izvēle ir makaroni jeb pasta ar gaļas mērci vai ceptiem gaļas čirpulīšiem. Varbūt ne tik izplatīts, tomēr ne mazāk gards būtu variants - makaronu un gaļas sacepums, kas pagatavots cepeškrāsnī.

Lasīt vairāk

12 gardu lazanju receptes nogales ieskandināšanai

Foto: Shutterstock

Patīkami sildoša un sātīga, ar karstu mērci, pastas plāksnītēm un gaļas vai dārzeņu pildījumu – tādai ir jābūt ideālajai lazanjai. Sāc brīvdienas ar izcili gardu maltīti un pagatavo kādu no 12 lazanjas recepšu variantiem!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!