Foto: Shutterstock

Tūlīt, tūlīt jau tiks svinēti Mārtiņi, kas bērnudārznieku un mazo skolnieku vecākiem saistās ar pavisam jauku notikumu – pašu gatavotu labumu tirdziņiem, kuros mazie kārumnieki tirgojas ar dažādiem našķiem. Lai atvieglotu prātošanu par to, ko tad lai īsti uztaisa, Tasty.lv esam atlasījuši kičīgas un ļoti garšīgas idejas. Un, kas ir pats jaukākais – gatavošanā pavisam droši var piedalīties arī bērni.

Nav noslēpums, ka bērniem patīk viss, kas ir košs, viegli noturams rokās un ātri apēdams. Tāpēc tirdziņos pavisam labi tirgoties veicas tiem, kuri pagatavojuši kādu cepumiņu, kas uzsprausts uz kociņa, karamelizētu ābolu vai kūciņas uz kociņiem. Mārtiņdienas tirdziņam lieliskas būs arī glazētas piparkūkas un cepumi, klasiskās sēnītes vai riekstiņi, kā arī žagariņu cepumi. Lai garšīga Mārtiņdiena!

Ābolu šķēlītes ar šokolādes glazūru

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgie āboli saldas šokolādes glazūrā ar gardiem krikumiem. Jautra, pavisam vienkārša un ātri pagatavojama uzkoda, kas patiks ne vien bērniem, bet arī pieaugušajiem. Noderēs kā vienkāršs našķis dienās, kad gribas ko saldu, vai likšanai uz galda kādā bērnu ballītē.

Lasīt vairāk

Šokolādes kūciņas uz kociņa jeb 'cake pops'

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam jautrs veids, kā pasniegt individuālas šokolādes kūku porcijas – šokolādes kūkas bumbiņas liek uz kociņiem, un apviļā izkausētā šokolādē. Lielisks variants, kā atsvaidzināt svinību galdu, piedāvājot ko nedaudz atšķirīgu.

Lasīt vairāk

Košie smilšu mīklas zvaigžņu cepumi ar cukura glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam viegli pagatavojami sviesta mīklas cepumi, kuru pagatavošanā noteikti iesaisti arī bērnus. Cepumus rotā ar paša pagatavotu cukura mastiku. Košie cepumi būs īsts gardums un bērnu ballītes ēdiens.

Lasīt vairāk

Vecie, labie un pavisam vienkāršie biezpiena pončiki

Foto: Shutterstock

Gardie, gaisīgie un aromātiskie biezpiena pončiki. Tik vienkārši pagatavojami un piemēroti, ja vēlies kārumu gatavošanā iesaistīt arī ģimenes jaunākos locekļus. Sadaliet pienākumus, bērniem uzticot mīklas bumbiņu veidošanu, lai vēlāk tās pārvērstu gaisīgajos pončikos.

Lasīt vairāk

Mājās gatavoti cepumi ar ievārījuma pildījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Brīvdienu projekts virtuvē – gardi sviesta mīklas cepumiņi, kas pildīti ar smaržīgu ogu vai augļu ievārījumu. Izvēlies tādu , kas pagatavots vēl šovasar, piemēram, kazeņu, ķiršu, zemeņu vai aveņu, un cepumi sanāks vēl jo garšīgāki.

Lasīt vairāk

Spirdzīgie citronu un greipfrūta mafini ar magoņu sēkliņām un pūdercukura glazūru

Foto: DELFI

Saulainais laiks tā vien sauc pēc kā garšīga, vislabāk jau tāda, ko var paņemt līdzi. Tāpēc ir vērts pagatavot gaisīgus citrusaugļu mafinus, kuru kraukšķīgumā paspilgtinās magoņu sēkliņas. Citronu skābumiņš kēksiņu mīklā kontrastēs ar saldo pūdercukura glazūru.

Lasīt vairāk

Popkorns ar rozā cukura glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Popkorns, kas būs īsts bērnu ballītes vai filmu vakara hīts. No kukurūzas graudiem itin viegli popkornu ir pagatavot pašam, tāpat – apklāt to ar gardu un košu cukura glazūru.

Lasīt vairāk

Citrusu želejas daiviņas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Koši želejas apelsīni, kurus servēt kādā jautrā ballītē. Bērniem patiks atraktīvais pasniegšanas veids, un vieglā ēšana. Bet, lai pielāgotu apelsīnu daiviņas pieaugušo ballītei, limonādei klāt var piešaut ko grādīgāku.

Lasīt vairāk

Cepumu 'Sēnītes' vai 'Vāverītes' mīkla

Foto: Shutterstock

Gardās "Sēnītes" vai "Vāverītes" ir cepumi, kurus ar sentimentu atceramies vēl no pavisam agras bērnības. Jau tolaik tiem bija īpaša vērtība, jo ne visām saimniecēm mājās bija smagā sēnīšu vai vāverīšu cepamforma - īpašs veidojums, ar kuru vajadzēja rīkoties ļoti uzmanīgi, jo cepumi tika gatavoti nevis cepeškrāsnī, bet uz gāzes plīts riņķa. Šo bērnības garšu atmiņā iespējams atsaukt arī tagad - ja paveicies kādā krāmu tirdziņā vai vecmāmiņas pieliekamajā uziet cepamformu! Recepte no portāla "Cālis.lv" virtuves foruma krājumiem.

Lasīt vairāk

Saldie 'Žagariņi'

Foto: Shutterstock

Saldie "Žagariņi" - bērnu īpaši iecienītie cepumi.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Burvīgi sviesta mīklas 'kurpīšcepumi'

Foto: Vida Press

Pašu cepti un izdekorēti cepumi iepriecinās ne tikai pašus mazākos, bet kalpos kā jautrs un unikāls pildījums dāvanu maisiņam kāda dzimšanas dienā, vai dāvana mammai Mātes dienā.

Lasīt vairāk

Biezpiena cepumi 'Žagariņi'

Kas gan var būt gardāks par "Žagariņiem"? Iepriecini sevi un citus, pagatavojot šos cepumus, un izbaudi kopā ar tēju vai kafiju. No norādītajiem daudzumiem iegūsi aptuveni 100 cepumus.

Lasīt vairāk

Gards našķis no ābolu mizām - karamelizēti čipsi ar kanēli

Foto: Shutterstock

Gada aukstajos mēnešos, kad biežāk gribas ieslēgt cepeškrāsni, lai ar tās siltumu un apetelīgiem aromātiem piepildītu mājokli, krasnī cepti āboli, ābolu pīrāgi, tartes, kūciņas un citi kārumi tiek gatavoti teju katru nedēļu. Bieži vien recepte pieprasa pirms izmantošanas atbrīvot augļus no mizām. Parasti tās "aizceļo" uz atkritumu spaini, bet, vai zināji, ka no ābolu mizām ātri un vienkārši vari pagatavot gardu un veselīgu našķi - karamelizētus čipsus ar kanēli?

Lasīt vairāk

Kraukšķīgās svētku piparkūkas

Foto: Vida Press

Gardas piparkūkas ar pipariņu, kuras noderēs gan likšanai uz kārā zoba, gan svētku eglītes dekorēšanai.

Lasīt vairāk

Mutē kūstoši šokolādes cepumi

Foto: Vida Press

Trausli šokolādes cepumi, kuri ātri vien apēdas, jo ir tik gašīgi un mutē kūstoši, ka roka pati sniedzas tiem pakaļ. Bērniem noteikti patiks piedalīties dekorēšanā, izgreznojot cepumus ar cukura glazūras rakstiem.

Lasīt vairāk

Cepumu zvaigznītes ar riekstu krēma pildījumu

Foto: Vida Press

Glītās cepumu zvaigznītes ar riekstu krēma pildījumu radīs īstu svētku noskaņu.

Lasīt vairāk

Krāsainie kokosriekstu cepumiņi ar auzu un rīsu pārslām

Foto: Vida Press

Dzīvespriecīgi un koši, šie cepumiņi piešķirs krāsas tavai ikdienai. Turklāt tie, pateicoties gaisīgajām rīsu pārslām, burtiski kūst uz mēles.

Lasīt vairāk

Saldie cukura un kanēļa cepumiņi 'Linu grīstītes'

Foto: DELFI

Salds kārums, kuru īpaši novērtēs bērni. Pilnai laimei - gatavo tos kopā ar mazajiem kārumniekiem!

Lasīt vairāk

Klasiskie franču cepumi – meringi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viena no olbaltumu cepumu klasiskākajām receptēm - meringi, kuri ir pamats ne tikai pavlovas kūkām, bet arī var tikt izmantoti kā lielisks kūkas rotājums, ja tos cep pavisam nelielus. Un nevajag baidīties no ilgā gatavošanas laika, jo kad tie ir gatavi, tie ir neticami gardi!

Lasīt vairāk

Karamelizēti āboli ar riekstiem

Foto: Shutterstock

Gardam našķim - karamelizēti āboli ar riekstiem.

Lasīt vairāk

Kēksiņi ar cukura lodīšu taureņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam daiļi kapkeiki, kas piestāvēs kādam īpaši meitenīgam pasākumam vai svinībām. Tos var pagatavot, ejot uz raudzībām, pasniegt mazas dāmas svētkos vai likt uz galda tādā skaistā pasākumā kā kāzas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!