Kā izvēlēties un uzglabāt?
Galvenais izvēles kritērijs - lai ogas nebūtu pārāk negatavas vai otra galējība: pārgatavojušās. "Zaļas" ogas būs cietas un gaišākā krāsā, bet pārāk gatavās - mīkstas un viegli šķīstošas. Ja iegādājies meža mellenes tirgū un nevēlies veltīt papildus laiku veltīt to tīrīšanai, meklē ogas, kurām nav lieku piemaisījumu, kā, lapiņas, sūnas un citi meža "nieki". Tikko vāktas ogas var uzglabāt ledusskapī pāris dienas. Kā paildzināt svaigu melleņu uzglabāšanas mūžu? Nomazgāt tās atšķaidītā etiķūdenī, padomu dod portāls "TheKitchn".
Mellenes ir ideāli piemērotas saldēšanai - saber ogas mazās kastītēs vai maisiņos un liec saldētavā. Ieteicamais uzglabāšanas laiks ir 6 mēneši. Ja pēc tam vēlēsies izmantot atlaidinātas ogas kulinārijā, pirms pievienošanas ēdienam, apmaisi tās nelielā daudzumā miltu, lai no ogām tekošā sula neiekrāsotu ēdienu.
Kā gatavot?
No bērnības noteikti atceramies, kā kāru muti ēdām mellenes ar pienu. Mūsdienās pieejamas daudz un dažādas receptes melleņu izmantošanai kūkas, kēksos un pat salātos. Tāpat šīs veselīgās ogas var bērt uz brokastu putras, ēst kopā ar pankūkām, vai sajaukt ar jogurtu. Vari pievienot veselīgajiem augļu kokteiļiem.
Vieglā melleņu siera kūka
Melleņu mērce
Karamelizēto dārzeņu, siera uzpūteņa, melleņu mērces pārlējums ar medu
Melleņu - aveņu ievārījums
Bezglutēna kēksiņi ar mellenēm - Džeimija Olivera recepte
Skābā krējuma, cepumu un biezpiena krēms ar persikiem vai mellenēm
Melleņu brokastu plātsmaize
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit