Foto: Shutterstock
To, ka majonēze uzlabo pat visbezcerīgāko ēdienu, pārliecinājies ne viens vien virtuves entuziasts. Taču treknā mērce spēj kaut ko vairāk par atrašanos salātos vai kļūšanu par karbonādes restīti. Majonēze ir izcila cepumos un kūkās, tā lieliski strādā kā marināde.


Kur olas, tur majonēze! Ja gribam būt precīzāk, tad pati majonēze ir olas pārvērtību rezultāts, kur olu dzeltenumu braši tiek saputoti ar etiķi, eļļu, garšvielām un citronu sulu.

Taču – nenorakstīsim šo Francijā dzimušo mērci tikai kā olu uzlabotāju! Majonēzei pa spēkam ir daudz, daudz vairāk. Šoreiz apiesim sadaļu, kur majonēzi iesaka smērēt matos kā masku spīdīguma iegūšanai, vai iesmērēt istabas augus. Arī eņģu ieeļļošanu vai nagu kutikulas mīkstināšanu ar majonēzi neiztirzāsim. Ļausim majonēzei izpausties vietā, kur tā dzimusi – virtuvē!

Pagatavo pats!


Laiks izaicinājumam virtuvē! Kāpēc gan nepamēģināt majonēzi pagatavot pašam? Kaut vai tādēļ, lai saprastu, ka pirktā garšo labāk.

Majonēzes rūtis un strīpas

Foto: Shutterstock


Visvienkāršākais veids, protams, ir majonēzi izmantot kā mērci un smērvielu. Rūto majonēzi, sastrīpo sviestmaizi, uzliec kartupeļiem majonēzes cepurīti.

Salāti un uzkodas

Foto: Shutterstock


Dažādi salāti un uzkodas laikam būs veids, kur majonēze tiek izmantota visplašāk. Tā vienlīdz labi darbojas gan pildītu olu tapšanā, gan leģendārā rasola tapšanā, bez majonēzes nav iedomājami Valmieras salāti.

Marināde

Foto: Shutterstock


Ja jau majonēzi zieķē pat matos un uz rokām, tādējādi cerot uz izcili mīkstu rezultātu, tad kādēļ gan šo efektu neiegūt ar cepšanai paredzēto gaļu? Reti kura marināde padara vistas gaļu tik mīkstu kā majonēze!

Cepumi un kūkas

Foto: Shutterstock


Jā, jā – tu nepārklausījies– majonēzi var un vajag pievienot, gatavojot cepumus! Tie sanāk vienkārši satriecoši! Trausli un tik gardi, ka burtiski izkūst mutē.
Tieši ar tādiem pašiem panākumiem majonēzi var pievienot dažādiem kēksiem un biskvītiem, tie būs īpaši sulīgi.Par to brīnīties nevajadzētu, jo majonēze satur visus ingredientus, ko izmanto konditorejā, lai panāktu īpaši gardu galarezultātu: olas, eļļu, etiķi, kā arī citrona sulu.

Olu aizstāšana

Ja redzi, ka receptē izmantotas olas, tad pamēģini tās aizstāt ar majonēzi. Īpaši labi, tas strādās dažādiem panējumiem, piemēram, apviļā majonēzē karbonādi vai maizes šķēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!