Foto: Shutterstock

Kad mājas darbi apdarīti un attopies ar pāris liekām stundām sev, tās jāpavada garšīgi. Kur nu vēl labāk, kā piesildot māju, kamēr krāsnī apbrūnē pīrādziņi vai sen neceptas smalkmaizītes. Gandrīz vai var sajust, kā istaba omulīgi smaržo pēc karstām kanēļmaizītēm, vai ne?

Bet varbūt tavas ģimenes kārumniekiem labāk pie sirds iet ābolu pīrādziņi? Bez raizēm, esam atlasījuši 12 burvīgas smalkmaizīšu, pīrādziņu un pat rausīšu receptes, lai atrastu īsto un vienīgo tieši sev! Ja augļu grozā aizķērušies banāni, no tiem sanāks trauslas mīklas kārumi, bet saldētavā noglabātās dzērvenes var iecept gardās maizītēs. Un ledusskapī noglabātais vasaras ievārījums kalpos par burvīgu pildījumu gaisīgiem virtuļiem. Lai garšīga brīvdiena!

Trauslie ābolu pīrādziņi

Foto: Shutterstock

Neticami trauslie ābolu pīrādziņi būs gards našķis vēlās brokastīs vai pie pēcpusdienas tējas. Ja vēlies pīrādziņus cept brokastīs, pagatavo mīklu vakarā un pa nakti noglabā ledusskapī. Arī ābolu pildījumu sagatavo jau iepriekšējā vakarā, bet no rīta visus pārsteidz ar karstiem ābolu pīrādziņiem. No dotā produktu daudzuma sanāks apmēram 20-25 pīrādziņi.

Lasīt vairāk

Olu krēma groziņi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kārdinoši trausla mīkla un maigs olu krēms, kam pa virsu uzkaisīts smaržīgais muskatrieksts - tas viss apvienots gardos groziņos. Deserts, kura katrs kumosiņš liks garšas kārpiņām aiz sajūsmas dejot.

Lasīt vairāk

Lūcijas safrāna maizītes

Foto: Shutterstock

Lūcijas safrāna maizītes Zviedrijā tradicionāli cep uz Sv. Lūcijas dienu 13. decembrī un uz Ziemassvētkiem. No dotā produktu daudzuma iznāks 12-14 maizītes.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas groziņi ar dzērvenēm un valriekstiem

Foto: Shutterstock

Gaisīgi un kraukšķīgi groziņi, kas pildīti ar ziemas gardumiem - dzērvenēm, riekstiem un medu. Piemēroti gan brīvdienu vaļas brīžiem, gan svētku reizei.

Lasīt vairāk

Dzērveņu maizītes

Foto: Shutterstock

Salda maizīte pie tējas vai kafijas, kas bagātīgi papildināta ar svaigām dzērvenēm un aromatizēta ar apelsīnu miziņu.

Lasīt vairāk

Vīnogu un vaniļas krēma kārtainās mīklas smalkmaizītes

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kraukšķīgi trauslās kārtainās mīklas gardumi pie tējas. Smalkmaizīšu gardums slēpjas saldajā vaniļas krēmā, uz kura kārtas ogas izkārtotas. Bet aprikožu džems tām piešķirs skaistu, spīdīgu glazūru. Garšos labi tāpat vai ar krūzi tējas vai kafijas!

Lasīt vairāk

Medus rauši

Foto: Shutterstock

Tradicionāls latviešu godu kārums - medus rausis, tik piemērots rudenīgajam laikam, kad jau bagātīgi pieejams svaigais šī gada medus.

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas maizītes ar banāniem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Burvīgas, kraukšķīgas maizītes ar karamelizētiem banāniem un aprikožu ievārījuma glazūru. Pasniedz ar putukrējumu vai skābo krējumu, kas sakults ar cukuru.

Lasīt vairāk

Kanēļmaizītes ar gardu krēmsiera glazūru

Foto: Shutterstock

Ļoti smaržīga, garda smalkmaizīte, kas aplieta ar krēmsiera glazūru, iekarojusi pasauli ar nosaukumu "Cinnabon". Šīs slavenās bulciņas cepēji gan neatklāj nevienam savus cepšanas noslēpumus, bet tu vari izmēģināt savus spēkus tās atdarināšanā. Šai maizītei ir jābūt mīkstai un pūkainai, to pasniedz vēl siltu, pārlietu ar gardo krēmsiera glazūru. No mūsu receptē piedāvāto sastāvdaļu dotā daudzuma iznāks 12 kanēļmaizītes.

Lasīt vairāk

Virtuļi ar ievārījuma pildījumu jeb berlīneri

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Grēcīgi gards rauga mīklas našķis, no kura grūti atteikties. Vēl jo vairāk, ja tas ir tik gaisīgs un apviļāts pūdercukurā. Īstais laiks virtuļus gatavot ir tieši tagad, kad ievārījums ir tik svaigs!

Lasīt vairāk

Bērnības magoņmaizītes ar šokolādes glazūru

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

Lai gan mūsdienās veikalā ir nopērkams gandrīz vai pilnīgi viss, reizēm ļoti sakārojas tieši mājās ceptas smalkmaizītes ar bērnības garšu. Savu versiju par daudzu iecienītajām magoņmaizītēm piedāvā kulinārijas bloga Gards, ka nenoēsties! autore.

Lasīt vairāk

Ātrās kanēļmaizītes mafinu formās

Foto: Vida Press

Viens no tiem rītiem, kad pamosties un saproti to, ka brokastīs vēlies ko saldu, precīzāk sakot, kanēļmaizītes. Ko darīt, ja rauga mīklu gatavot nav laika, spēka vai pieredzes, bet saldētavā neglabājas kārtainā mīkla? Bet varbūt plauktu dziļumā aizķēries reiz nopirkts, bet tā arī neizmantots gatavais miltu maisījums picas pagatavošanai? Izrādās, no tā var pagatavot labu labās kanēļmaizītes! Šādu ideju iesaka žurnāls "Woman's Weekly". Izmēģināsim?

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!