Foto: Shutterstock
Vasarā dienas kļūst arvien garākas, savukārt laiks, ko vēlamies pavadīt virtuvē, sarūk arvien īsāks. Tomēr, pavadot vairāk laika svaigā gaisā un veltot to dažādām fiziskām aktivitātēm, apetīte nebūt nemazinās. Kā atrisināt šo dilemmu? Svaigi salāti kombinācijā ar ātri pagatavojamām, sātīgām un kraukšķīgām siermaizītēm ir īsti vasarīgs un piemērots risinājums, tādēļ sarūpējām 10 receptes gardām maltītēm ar mocarellas siera klātbūtni.

Mocarellas siers būs lieliski piemērots siermaizītēm, jo tas ir maigs, labi kūstošs un patīkami staipīgs – ne velti to izmanto arī picu gatavošanai. Kā pamatni siermaizēm vari izvēlēties gan visparastāko tostermaizi, gan lavašu, tortiljas, beigeļmaizītes vai pitas maizes. Papildinot mocarellas sieru ar oregano, pesto, tomātiem un baziliku, maizīšu garša būs picas cienīga, aiztaupot tev laikietilpīgo mīklas gatavošanu un rullēšanu.

Foto: Shutterstock

Kad maizītes iešautas krāsnī, ātri vari pagatavot salātus. Īstena mocarellas salātu klasika ir "Caprese" Itālijas karoga krāsās. Šo salātu kombinācija ir ģeniāli vienkāršā: ripiņās sagriezti tomāti, mocarellas siers un baziliks. Kā aizdaru vari izmantot balzamiko krēmu, pesto vai arī tikai sāli, piparus un pāris piles citronu sulas.

Maigā mocarella lieliski iederēsies arī grieķu salātos, papildinās svaigo cukīni salātu garšu, "draudzēsies" ar pirmajām, aromātiskajām zemenēm un pat ar kūpinātu lasi.

Jau iepriekš rakatījām, ka lieliska vasarīgas maltītes kombinācija ir arī sāļais pīrāgs, kas papildināts ar viegliem lapu salātiņiem. Receptes atradīsi šeit.

Lai labi garšo!

Mocarellas salāti ar zemenēm

Svini vasaru un mocarellas salātus pagatavo, tomātu vietā izmantojot zemenes. Pasniedz ar grauzdētu maizi vai papildini siera zemeņu salātus ar jauktām salātu lapām, rukolu, iegūstot vasarīgu zaļo uzkodu dienas vidū.

Lasīt vairāk

Spinātu salāti ar kūpinātu lasi un mocarellu

Spinātu salāti ar kūpinātu lasi - izsmalcinātam gardēdim.

Lasīt vairāk

Grieķu salāti ar tomātiem, mocarellu un baziliku

Kad ārā spoži spīd saule, tad nepavisam negribas svīst virtuvē pie katliem un pannām. Salāti ir lielisks risinājums vieglai maltītei. Šoreiz iesakām izmēģināt ātri pagatavojamu versiju par grieķu salātiem, kur ierastais fetas siers ir aizstāts ar maigām mocarellas bumbiņām.

Lasīt vairāk

'Caprese' salāti

"Caprese" salāti ātrai uzkodai vai viesību galdam.

Lasīt vairāk

Svaigu cukīni salāti ar piparmētru un citronu mērci

Veselīgi un ļoti vasarīgi salāti – piparmētru mērcē iemarinētas cukīni strēmeles. Lai maltītei piešķirtu mazliet vajadzīgā sātīguma, pasniedz salātus ar mazajām mocarellas bumbiņām.

Lasīt vairāk

Ceptas maizītes ar mocarellu

Gardam cienastam - ceptas maizītes ar mocarellu.

Lasīt vairāk

Beigeļu karstmaizītes ar mocarellu

Mazās apaļās maizītes - beigeļi - visbiežāk sastopamas viesnīcu brokastīs Polijā un Vācijā, tomēr tie izpelnījušies slavas minūtes arī citos neparastos pasniegšanas veidos. Šī recepte ir viens no kulinārijas eksperimentiem, kad pica nav gluži pica un beigelis nav gluži tā pati ierastā maizīte. Taču rezultāts ir pārliecinoši gards - par to nav šaubu.

Lasīt vairāk

Pitas karstmaizes ar pesto un mocarellu

Ja meklē ideju, kā dažādot brokastu ēdienkarti, izmēģini šo karstmaizīšu recepti - pitas maizes ar aromātisko pesto un šķiņķi, kā arī kūstošo mocarellas sieru garšos neaizmirstami labi. Recepte noderēs arī vakariņām!

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamas picas maizītes ar tomātiem un mocarella sieru

Negaidītu viesu pieteikšanās vai arī pašu spontānais plāns doties pie kāda ciemos nereti ir tās labākās reizes, kad virtuvē top kāds šedevrs. Lai arī šīs vienkāršās picas maizītes nevar nodēvēt par šedevru, jo tik ''skaļš'' vārds pienāktos kaut kam grūtāk pagatavojamam, tomēr šī gatavošanas reize ar produktiem, kas bija atrodami ledusskapī, veicinājusi mani padalīties ar viegli pagatavojamo recepti, kas var noderēt arī citiem. Neviens veikalā pirktais cienasts nepārspēs pašu sarūpētos gardumus, tas nu gan ir jau sen pierādīt fakts.

Lasīt vairāk

Gardā ķiplokmaize ar bagātīgu siera pildījumu

Jau iedomājoties vien ar sieru bagātīgi pildītas, zeltainas un kraukšķīgas ķiplokmaizes bagātīgo garšu, sariešas pilna mute siekalām. Neliedz sev šo baudījumu un pagatavo jau šodien!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!