Ne tikai frikadeļu: 10 maltās gaļas zupas fiksām un sildošām vakariņām

Ne tikai frikadeļu: 10 maltās gaļas zupas fiksām un sildošām vakariņām
Foto: Shutterstock

Domājot par maltās gaļas izmantošanu zupai, pirmais, kas ienāk prātā, protams, ir klasiska dārzeņu zupa ar frikadelēm. Ļoti iespējams, ka šāda izvēle ir nezināšanas diktēta, jo bieži vien ir grūti izkāpt "ārpus rāmīša", atkāpties no tradīcijām un izdomāt jaunu pielietojumu kādam produktam, ko ierasts gatavot konkrētā un pārbaudītā veidā. Šoreiz piedāvājam 10 idejas ātrajām maltās gaļas zupām bez frikadelēm.

Maltās gaļas nenoliedzama priekšrocība ir tā, ka, salīdzinot ar gaļas gabaliņiem, zupā tā būs gatava daudz ātrāk. Lai zupiņa būtu vēl gardāka, kamēr pārējās zupas sastāvdaļas vārās, malto gaļu apcep, pievienojot kādu daiviņu sīki sakapāta ķiploka, sīpola, piparus un garšvielas, piemēram, ķimenes, kas cepoties kļūs īpaši aromātiskas.Ja vēlies, lai zupā būtu arī lielāki gaļas gabaliņi – gluži kā nelielas frikadeles, malto gaļu apcepot, nesasmalcini to viendabīgi, kā tas ierasts, gatavojot mērci, bet atstāj pannā dažāda lieluma gabaliņus.

Pie sildošas zupiņas baudīšanas varēsi ķerties pavisam ātri, ja, kamēr cepas gaļa, pārliesi ar verdošu ūdeni un uzvārīsi ziemā ieburkoto biešu zupas, rasoļņika vai sēņu soļankas sagatavi. Atliks tikai pievienot apceptos gaļas gabaliņus karstajam virumam un sagaidīt, kad tas "uzmet burbuli", lai jau varētu liet gardo zupīti bļodā, pārkaisīt ar svaigi kapātiem zaļumiem un kāri ēst, aizdarot ar karoti skāba krējuma un piekožot maizes riku.

Zupas gatavošanai vari izmantot visu iespējamo veidu malto gaļu, kāda ir pieejama. Visliesākais virums sanāks, ja tam pievienosi vistas, teļa vai tītara malto gaļu, bet klasisisku vērtību cienītājiem labākā izvēle būs malta cūkas vai liellopa gaļa.

Ne tikai frikadeļu: 10 maltās gaļas zupas fiksām un sildošām vakariņām
Foto: Shutterstock

Maltās gaļas zupas ir lieliska ātro vakariņu izvēle, turklāt variāciju par šo tēmu ir bezgala daudz, jo patiesībā teju jebkuru zupu, ko tradicionāli ierasts gatavot ar gaļu, tā vietā, lai stundām ilgi vārītu buljonu, var pagatavot daudz ātrāk, beigās pievienojot zupiņai malto gaļu un pavārot aptuveni desmit minūtes. Daudzi iebildīs, ka šādā manierē gatavojot kāpostu zupu, pupiņu zupu, skābeņu zupu, harčo vai boršču, nekas labs nevar sanākt, bet, lai spriestu, ir jāpagatavo un jānogaršo.

Piedāvājam tev 10 ātro maltās gaļas zupu receptes iedvesmai, lai rosinātu eksperimentiem, pagatavojot arī citas savas iemīļotās gaļas zupas, izmantojot malto gaļu.

Lai labi garšo!

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Lasi vēl

Dienas recepte
Nedēļas Top 10
Tasty iesaka