Kaut tradicionāli feta tika gatavota no aitas vai kazas piena, mūsdienās to ražo arī no govs piena. Ārpus Eiropas Savienības daudzi ražotāji šobrīd fetas siera ražošanai izmanto kazas un govs piena maisījumu.
Mums zināmākie salāti ar fetas siera klātbūtni, protams, ir grieķu salāti, bet šo mutē kustošo sieru vari izmantot arī salikumā ar dažādiem citiem dārzeņiem, augļiem un graudaugiem.
Ņem vērā, ka ar fetas siera pievienošanu salātiem nekādā gadījumā nevajadzētu pārspīlēt – saprātīgos daudzumos pievienots, tas paspilgtinās pārējo sastāvdaļu garšu, bet pārāk liels sāļā siera daudzums padarīs salātus nebaudāmus. Lieki piebilst, ka, izmantojot fetu, vajadzētu atturēties arī no sāls un citu sāli saturošu garšvielu pievienošanas salātiem, lai nenomāktu fetai raksturīgo garšu.
Ja vēlies, lai salāti nezaudē savu vizuālo pievilcību, pievieno fetas sieru tiem īsi pirms pasniegšana, jo, iemaisot sieru salātos, tas izšķīdīs un sajauksies ar dārzeņu sulām, pārklājot visas sastāvdaļas ar krēmīgu mērci. Salātu garša no tā, protams, necietīs, bet fetas siera plāksnīte salātu "virsotnē" izskatīsies daudz glītāk un apetītlīgāk.
Lai labi garšo!