Foto: Shutterstock
Svētkos katras saimnieces goda lieta ir sarūpēt vismaz vienu kārtīgu bļodu ar gardiem salātiem - ideālā variantā tādiem, lai mājinieki sajūsmā aplaudētu un pieprasītu papildporcijas. Ar rasolu un siļķi "kažokā" šādus panākumus sasniegt nekādi neizdosies, tādēļ mēs Lieldienām piedāvājam 22 kārdinošu kārtaino salātu kombinācijas jaunu garšu tīkotājiem.

Viena no kārtaino salātu lielākajām priekšrocībām ir apetītlīgais izskats. Bieži vien, gatavojot salātus, visas sastāvdaļas tiek samestas vienā bļodā un samaisītas ar mērci, rezultātā iegūstot, gardu, tomēr ne pārāk pievilcīgu ķopsi. Savukārt kārtaino salātu produkti traukā tiek likti noteiktā secībā, šādi iegūstot teju vai mākslas darba cienīgu rezultātu.

Lai visas kārtas būtu labi saskatāmas arī šķērsgriezumā, salātu kārtojumiem vislabāk izvēlēties caurspīdīgus stikla traukus - tās var būt gan lielāka izmēra stikla bļodas vai veidnes, gan arī stikla glāzes vai glītas burciņas, kas īpaši sagatavotas katram ēdājam.

Foto: Shutterstock

Kārtojumu garšu variācijas ir teju neizsmeļamas, un te paveras plašs lauciņš dažādiem eksperimentiem. Piemēram, klasiskajā viesību galda hitā "siļķe kažokā", aizstājot zivi ar vārītu liellopa gaļu vai kūpinātas vistas gabaliņiem, iegūsi jaunu salātu versiju.

Tradicionāli starp salātu kārtas tiek dāsni "sacementētas" ar majonēzes palīdzību, bet, rūpējoties par figūru, majonēzi labāk aizstāt ar veselībai draudzīgu un gardu pašgtavotu mērci uz bezpiedevu jogurta bāzes. Ja pat liesākais skābais krējums satur 10-15 procentus tauku, tad bezpiedevu jogurts vien 2-5 procentus, turklāt šim produktam ir patīkami tumīga un krēmīga konsistence, kā arī mazliet skābena garša, tādēļ tas ir lielisks pamats veselīgām salātu mērcēm.

Receptes slaidajai līnijai draudzīgām salātu mērcēm atradīsi te, bet zemāk smelies iedvesmu kārtainajiem salātiem, izvēloties svētku galdam kādu no 22 receptēm.

Lai garšīgas Lieldienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!