Nedēļas nogales misija – lazanja! 26 kārdinošas receptes
Foto: Shutterstock

Brīvdienas ir kā radītas, lai nesteidzīgi darbotos virtuvē. Kāpēc gan meditatīvi neveltīt pāris stundas, lai pagatavotu gardu, garšām bagātīgu lazanju? Šis itāļu virtuves ēdiens ir īstena komforta maltīte, kas jābūvē cepamtraukā soli pa solītim, ļaujot krāsnij ar savu maģisko pieskārienu sapludināt Bešamela, lazanjas plākšņu, Boloņas mērces un kūstoša siera notis.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Lai gan laikietilpīgs, darbiņš noteikti būs tā vērts, jo lazanju var pielāgot dažādām gaumēm un ēdājiem. Aizvien populārāk kļūst aizvietot lazanjas plāksnes ar kāda smalki sagriezta dārzeņa lielajām šķēlēm, piemēram, cukīni vai baklažāna. Tomēr pāri visam – mērces un siers!

Bešamela mērce ir neatņemama lazanjas sastāvdaļa – sviests, milti un piens pārtop krēmīgā baltajā mērcē, kas lazanjā piešķir maigāku garšas noti. Padomus ideālās Bešamela mērces pagatavošanai atradīsi šeit. Boloņas mērces pamatā, savukārt, ir tomāti un maltā gaļa – iemācies to pagatavot pēc šīs receptes un varēsi izmantot to arī citiem makaronu ēdieniem. Ja gatavo veģetāro versiju, gaļu, protams, izlaid, un pamatā pannā ber smalki sagrieztas selerijas, burkānus un citus dārzeņus, lai iegūtu līdzīgas tekstūras mērci.

Nedēļas nogales misija – lazanja! 26 kārdinošas receptes
Foto: Shutterstock

Bet kā ar lazanjas plāksnēm – vārīt vai nevārīt? Ja tās mājās gatavo pats ar pastas mašīnu, tad, protams, var iepriekš nenovārīt sālsūdenī. Receptes, kurās izmantotas divas sulīgas mērces, vari likt nenovārītas lazanjas plāksnes, tad lazanja neizplūdīs un būs stingrāka. Taču, ja baidies, ka sastāvdaļas nesasūksies un lazanjas plāksnes būs pārāk cietas, tās pāris minūtes novāri sālsūdenī, pēc tam ieliekot aukstā ūdenī atdzist, un tad pamatīgi nosusini, pirms likšanas starp lazanjas kārtām.

Kā būtu ar klasisko lazanju, lazanju ar rikotu vai cukīni škēlēm makaronu vietā? Ielūkojies "Tasty" recepšu klāstā un izvēlies to, kuru pagatavot garšīgām brīvdienām!

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Lasi vēl
 
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.