Foto: Shutterstock
Uz grila var likt gandrīz visu! Nu jā, cita lieta vai to visu pēc tam var ēst. Taču ir produkti, kas uz grila iegūst jaunas, neparastas un neticami baudāmas garšas nianses. Reizēm vērts iziet mazliet ārpus rāmjiem un ļauties kādai neprātībai!

Piemēram, vērts pamēģināt, kā garšo grilēts arbūzs. To var grilēt, šķēlītes apsmērējot ar olīveļļu un pārkaisot ar sāli un pipariem, vai arī apsmērējot ar olīveļļu un vēl karstus pārlejot ar medu vai kļavas sīrupu.

Līdzīgi var grilēt kivi. To sagriež pabiezās šķēlēs, apsmērē ar olīveļļu un uzkaisa nedaudz sāls. Pasniedz ar vaniļas saldējumu. Neparasti saderīgi un garšīgi!

Banānus grilējot, iegūst ļoti gardu desertu. Banānus ar visu mizu pārgriež šķērsām uz pusēm un liek uz grila ar mizas pusi uz leju. Apsmērē ar kausētu sviestu. Pasniedz karstus ar saldējumu vai vienkārši pārlietus ar kļavu sīrupu vai kādu iecienītu mērci, piemēram, karameļu mērci.

Gabaliņos sagriezti mango, nektarīni un persiki grilējot jauki karamelizējas un ir lieliska piedeva gan gaļai, gan salātiem. Īpši mango ir kārdinājums baudīt arī vienu pašu – tāpat vien, jo garšīgs. Pirm cepšanas pārsmērā ar olīveļļu, uzkaisa nedaudz sāli un kajennas piparus pikantākām garšas sajūtām, kur sāļais savienojas ar saldo un karamelizēto garšu.

Grilētai gaļai savukārt lieliska piedeva ir grilēts avokado. To pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu un liek ar mīksto pusi uz restēm. Pasniedz ar visu mizu.

Kā piedevas gaļas ēdieniem vai salātiem var grilēt arī gurķus, kabačus un cukini. Gurķus sagriež gareniski uz pusēm vai četrās daļās, kabačus un cukini ripās. Dārzeņus apsmērē ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem. Īpašam pikantumam un ugunīgākām sajūtām var grilēt arī halapenjo piparus.

Lai cik tas dīvaini arī neizklausītos, grilēt var arī marinētus gurķus – pie ceptas gaļas tie garšo lieliski un ir gana eksotiska un reizē pazīstama piedeva.

Iedvesmai vēl dažas neparastāku receptes no "Tasty" ugunīgo ēdienu un grilējumu repertuāra. Lai baudāmi garšas pārsteigumi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!