Foto: Shutterstock
Rabarberu sezonas pilnbriedā ir jādomā arvien jauni veidi, kā leknos, sulīgos kātus likt lietā. Plātsmaizes, kūkas un rauši, protams, ir laba lieta, bet, cik ilgi tad tos ēdīsi? Dažādības labad šoreiz piedāvājam 15 patīkami saldskābu rabarberu desertu receptes garšu kārpiņu palutināšanai.

Rabarberu ķīselis ir recepte no vecmāmiņu pavārgrāmatas – biezais ķīselis garšos vēl labāk, ja, pirms ķersies pie lielās karotes, pārliesi to ar aukstu pienu. Savukārt, ja ķīselis būs šķidrāks, tas lieti noderēs kā piedeva bubertam, krēmam, biezpiena sacepumam, rīsu pudiņam vai citiem vienkārši pagatavojamiem desertiem (receptes atradīsi, lūk, te).

Arī pagatavojot rabarberu klimpu zupu vai uzputeni, nenošausi greizi, jo šie vienkāršie saldskābie kārumi iepriecinās gan lielus, gan mazus ēdājus.

Pavisam elementāram kārumam, ko baudīt vakariņu noslēgumā – stikla burciņās vai glāzēs saliec kārtām katliņā izkarsētus un sablendētus vai svaigus, ar cukuru pārbērtus, atsulojušos rabarberu gabaliņus pamīšus ar putukrējumu vai gaisīgām olbaltuma putām, piešaujot arī daiviņās sagrieztas zemeņogas. Ņammm...

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!