Foto: Shutterstock
Vasarā gan retāk kārojas kāds kreptīgāks gaļas gabals, bet, ja gribas, tad nav ko sev to arī liegt! Iegādājoties kakla karbonādi, variācijas, ko gatavot ir daudz un dažādas – grilēt, cept, sutināt vai lēni gatavot cepeškrāsnī. Izvēlies vasarīgas piedevas, piemēram, grilētus dārzeņus, bet gaļa lai pilda galveno lomu vakariņu cēlienā.

Sātīgākām vakariņām aizlienē kādu recepti, kur nepieciešama bagātīgāka siera kārta, piemēram, ar zilo sieru, bet klasikas cienītājiem noteikti sariesīsies siekalas mutē, iepazīstoties ar karbonādes recepti franču gaumē.

Ja alksti pēc kaut kā neparasta un garšu kārpiņām nepieredzēta, izmēģini receptes, kur karbonāde jāmarinē, piemēram, zaļumos, sojas mērcē vai sīpolos. Klasisko karbonādes gabalu var arī sagriezt mazākās strēmelēs un panēt, sautēt saldā krējuma mērcē, sacept kopā ar dārzeņiem vai sadurt uz iesmiņiem un grilēt, ja ir luste darboties pie grila. Lai vai kā, ar cūkgaļas karbonādi vakariņās izsalkums būs pietiekami remdināts.

Labu ēstgribu!

'Franču' karbonāde ar sēnēm un siera cepuri

Foto: Shutterstock

Šī recepte ir tik vienkārša, ka to varēs pagatavot arī virtuvē nepieredzējušākas saimnieces. "Franču" karbonādēm var izmantot cūkas, liellopa vai vistas fileju - atkarībā no gaumes un aktuālā piedāvājuma gaļas veikalā.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas karbonāde ar dārzeņu rīsiem, cepti vienā pannā

Foto: Shutterstock

Ērts veids kā cūkgaļu sagatavot kopā ar rīsiem vienā pannā. Vispirms gaļu un dārzeņus pannā apbrūnina, bet pēc tam pannu liek cepeškrāsnī un visu cep gatavu, līdz cūkgaļa caurkarsusi un rīsi mīksti.

Lasīt vairāk

Baltvīnā marinēts cūkgaļas karbonādes steiks

Foto: iStock

Vīns ēdienam piešķir ne tikai īpašas garšas nianses, bet arī paātrina gatavošanas gaitu, piemēram, gaļa izcepsies ātrāk. Ļaujies eksperimentam, pagatavo pusdienās vai vakariņās sulīgo cūkgaļas karbonādes steiku baltvīna un timiāna marinādē!

Lasīt vairāk

Šnicele ar sieru un saldo krējumu

Foto: Shutterstock

Šnicele ar saldo krējumu - sieru garda gan karsta ar piedevām, gan atdzisusi uz maizes.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas karbonādes rulete ar žāvētiem augļiem

Foto: Shutterstock

Aromātisks un bagātīgs svētku cepetis - rulete ar žāvētiem augļiem, ķiplokiem un rozmarīnu. Piemērota lielam ēdāju pulkam.

Lasīt vairāk

Karbonāde ar ābolu mērci

Foto: Shutterstock

Burvīgi mīkstas un sulīgas cūkgaļas karbonādes, kuras vēl īpašākas padarīs rudenīgā ābolu mērce, kuru gatavo no medus, ābolu sulas un ābolu etiķa.

Lasīt vairāk

Sidrā sautēta cūkgaļa ar žāvētām aprikozēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam mīksti pagatavotas cūkgaļas karbonādes ar kauliņu. Protams, var izvēlēties tādus gaļas gabaliņus, kuriem kaula nav, bet tas piedod gaļai īpašu garšu. Maltīti patīkami papildinās sidrs un dārzeņi.

Lasīt vairāk

Cepta cūkgaļa rīvmaizes garoziņā ar olu un rīsiem - japāņu 'katsudon'

Foto: Shutterstock

Katsudon ir tradicionāls japāņu pusdienu ēdiens - bļodiņa rīsu, olu kultenis un ceptas cūkgaļas gabaliņi. Pirms gatavo cūkgaļu un olu, novāra gatavus vienu krūzi rīsus (pietiks divām porcijām) un noglabā siltus zem segām.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas gardums ar tomātiem un sīpoliem

Foto: Shutterstock

Cūkgaļas gardums ar tomātiem un sīpoliem brangām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Kakla karbonāde zem zilā siera segas

Īsta cūkgaļas recepte vīrieša gaumē. Kalorijas, protams, šajā ēdienā labāk nezināt, bet garša – neatkārtojama. Un kāpēc gan mēs kādreiz pēc kārtīgas izslēpošanās dzestrajā ziemas gaisā nevarētu baudīt kaut ko tik sātīgu, toties bezgala gardu. Gatavo Dzintars Šteinbergs-Ozoliņš, ēst gatavot mīlētājs, dekorators mākslinieks.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas strēmelītes pikantā austrumu mērcē

Foto: Shutterstock

Pikanta ideja superātrām pusdienām vai vakariņām - cūkgaļas strēmelītes pikanti saldskābā mērcē ar rīsiem. Izvēloties Knorr Menu maisījumu gaļas pagatavošanai ķīniešu gaumē, maltītes pagatavošanai vajadzēs vien 20 minūtes!

Lasīt vairāk

Cūkgaļas karbonāde ar sinepēm

Foto: Shutterstock

Iecienītās klasiskās karbonādes garšu var mainīt, piemēram, kā šajā receptē - pirms panēšanas gaļu pārziežot ar sinepēm. Rezultāts būs viegli pikanta un ļoti laba garša!

Lasīt vairāk

Ļoti vienkārši pagatavojama karbonāde ar sieru

Foto: Privātais arhīvs

Vienkārši pagtatavojama cūkgaļas karbonāde ar sieru - Agra recepte konkursam "Meklējam februāra garšu!". Ļoti garda un sulīga - gan uzreiz pēc cepšanas ar piedevām, gan nākamajā dienā, liekot uz brokastmaizēm.

Lasīt vairāk

Grilēta kakla karbonāde citronu un zaļumu marinādē

Foto: Shutterstock

Grilēta cūkgaļas kakla karbonāde, kas marinēta citronu un zaļumu marinādē, būs gards risinājums vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Šo pašu marinādi var izmantot arī šašlika gatavošanai, atšķirsies vien gaļas sagriešanas veids!

Lasīt vairāk

Cūkgaļas šķēles ruma mērcē

Sagribējās gaļu! Tādu kārtīgu gaļu, ar kuru piesiet dūšu uz vairākām dienām. Manā gadījumā tā ir cūkgaļa. Trekna, sātīga un piesien dūšu, tas ir fakts!

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Cūkgaļas cepetis ar ābolu mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pamatīga un sātīga maltīte kārtīgiem gaļēdājiem. Rūpīgi pagatavotais cūkgaļas cepetis garšos lieliski ar ābolu mērci. Bet kraukšķīgajā cūkas ādiņā paslēptie ķiploki piešķirs patīkamu aromātu.

Lasīt vairāk

Piecās mērcēs marinēts cūkgaļas iesms

Foto: Shutterstock

Ar šo gardo marinētās cūkgaļas recepti, ko piedāvā kulinārijas bloga Gards, ka nenoēsties! autore, pasludinām grilēšanas sezonu par atklātu!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!