Foto: Shutterstock
Vārītas olas visdažādākajās formās un garšās, svaigo salātu bļodas un sāļās uzkodiņas, protams, ir gardi un patīkami ēst Lieldienās. Tomēr, kā jau ikvienos svētkos – bez salda deserta vai kūkas neiztikt! Bagātīga biezpiena pasha, apaļš un varens kēkss, zaķa gardumi burkānkūku formā – pa kādai receptei, kas izdabās katra kārumnieka iecerēm, atradīsi no "Tasty.lv" recepšu krājumiem.

Vārīta vai nevārīta? Ar riekstiem, žāvētiem augļiem vai sukādēm? Varbūt gatavot maziņas? Tradicionālo Lieldienu biezpiena pashu var pagatavot visdažādākajos veidos. Tā ir klasika, kuru vari pielāgot savām garšu prioritātēm. Ja negaršo žāvētas aprikozes, biezpiena masai pievieno, piemēram, sukādes. Vai esi ēdis pashu, kurai pievienots kakao? Ja vēl nē, pēdējais laiks izmēģināt!

Tie, kuri jūt sevī iekšējo konditoru, kurš jau sien priekšautu un rūcina mikseri, var pievērsties nopietnākam darbiņam. Kāpēc gan neizcept kādu bagātīgu burkānu torti vai Lieldienu apaļo kēksu ar citronīgu un košu glazūru? Uz svētku galda vareni izskatīsies kāda kūka vai smalkmaizīte, kurā ir persiku pusītes – atgādinās olu dzeltenumiņus.

Tradicionālo ēdienu cienītāji, kuri nebaidās no rauga mīklas, var pievērsties krusta maizīšu, kliņģera vai, piemēram, izcili gaisīgās kuliča maizes pagatavošanai. Turklāt kuliču līdz nepazīšanai vari pārvērst, ja to izdekorēsi nevis ar pūdercukura glazūru, bet izkausētu balto šokolādi. Tas piešķirs saldajai maizītei odziņu!

Mīļos vienmēr vari iepriecināt arī ar individuālajiem desertiņiem, kuru pagatavošana neprasīs daudz pūļu. Piemēram, ja garšo biezpiens, bet pashas gatavošanai nav pacietības, pamēģini biezpiena krēma desertus! Lieldienām piestāvēs arī šokolādīgs krēms brilē vai kāds tematiski izrotāts cepumiņš – smilšu mīklas vai auzu pārslu. Un galu galā, kad pēdējo reizi izcepi pufīgās un kārdinošās štopkūkas?

Dekorējot Lieldienu kūku, kēksu vai pashu, atceries vienkāršo principu – mazāk ir vairāk. Būs gana efektīgi, ja svētku gardumus izdekorēsi ar ogām, kādu piparmētru lapiņu vai pirmajiem pavasara ziediņiem. Arī visvienkāršāko kēksu bez glazūras vari pārvērst, tam virsū uzlejot izkausētu šokolādi, kurai pievienots mazliet saldais krējums, lai glazūra sakalstot nekļūtu pārāk cieta. Un aplūko, cik daudz dažādu mazu šokolādes oliņu piedāvā veikalos – pa kādam niekam vari uzlikt savam Lieldienu saldajam ēdienam, un tas iegūs īsteni svētku noskaņu!

Iekārdinājām? Palūko, kas saldummīļiem garšīgs atrodams "Tasty.lv" recepšu klāstā – lai tev saldas Lieldienas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!