Foto: Shutterstock
Tā ir svēta lieta – gatavot kabaču pankūkas, kamēr lielie dārzeņi plaši pieejami no pašu audzētājiem. Bet ko darīt, ja pankūkas un kabaču ripiņas jau nedaudz apnikušas? Nevajag lauzīt galvu – no kabačiem var pagatavot tikpat, ja ne gardākas, lietas!

Lai atvieglotu prātošanu – ko gatavot no kabačiem – "Tasty" izvēlējās 12 interesantas, neparastākas, varbūt dažiem pat jau labi pazīstamas receptes. Pateicoties kabača labajām īpašībām – tas ir pietiekami sulīgs, labi sarīvējams un viegli sajaucams ar citām sastāvdaļām – no dārzeņa izdosies pagatavot gan neticami gardu maizīti, gn arī īpaši vienkāršus sacepumus.

Ja ir luste pagatavot ko pavisam interesantu, tad īstā izvēle būs sāļā kabaču torte. Tik neparasta un garšīga! Turpinot sāļo kūku tēmu, no kabača sanāks arī fantastiskā rulete – sapildi tajā nedaudz apceptas meža sēnes, un būsi nošāvis divus vasaras delikatešu zaķus ar vienu šāvienu. Lai garšīgs kabaču laiks!

Kabaču maize

Foto: Shutterstock

Viegla, garda maizīte ar kabaču skaidiņām un kraukšķīgu garoziņu.

Lasīt vairāk

Fritētas kabaču bumbiņas

Foto: Shutterstock

Vasara nebūtu vasara, ja nepagatavotu kaut ko no pirmajiem kabačiem. Gards našķis būs šīs bumbiņas, ko iemērkt kādā jogurta vai tsadziki mērcē un gardu muti notiesāt.

Lasīt vairāk

Kabači kraukšķīgā siera un rīvmaizes 'kažociņā'

Foto: DELFI

Laiks, kad no laukiem bez kāda kabača nevar aizbraukt pat šo dārza velšu sevišķi nemīļotāji, ir pienācis. Taču kā brango ražu apēst un pagatavot ko tādu, kas nav jau apnicis? Lūk, jauna variācija ierastajām garšām – kabaču gabaliņi kraukšķīgā siera un rīvmaizes "kažociņā".

Lasīt vairāk

Cepeškrāsnī gatavoti kabači ar siera cepurītēm

Foto: Privātais arhīvs

Pavisam vienkārši pagatavojama un garda recepte. Ceptās kabaču šķēlītes ar sieru Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursa ietvaros.

Lasīt vairāk

Kabaču pastēte jeb smēriņš

Foto: Shutterstock

Ļoti viegli pagatavojama un aromātiska kabaču pastēte, kura lieliski papildinās rīta grauzdiņu vai pusdienlaika omleti. Kabaču daudzums dots aptuveni, galā iegūsi apmēram puslitru pastētes.

Lasīt vairāk

Vienkāršais grūbu stūķis ar papriku un kabačiem

Foto: Privātais arhīvs

Ja roka neceļas ķēpāties ar gruboto gatavošanu, var ātri sameistarot grūbu stūķi. Turklāt tas arī nebūs tik trekns kā gruboto, jo saldais krējums šajā receptē nav nepieciešams.

Lasīt vairāk

Vienkāršais kabaču un siera sacepums

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs un gards sacepums, kam nevajadzēs daudz sastāvdaļu. Atliks vien sarīvēt kabačus, sajaukt ar sieru, rīvmaizi, garšvielām un olām.

Lasīt vairāk

Kabaču rulete ar sēnēm

Foto: mosfood

Neparasta, ļoti garšīga un interesanta uzkoda mājas viesībām - no kabacīšiem un sēnēm.

Lasīt vairāk

Kabaču 'pirkstiņi' ar sieru

Foto: Shutterstock

Gardie un kārdinošie kabaču "pirkstiņi" noderēs gan kā rudenīga uzkoda nelielai ballītei, gan kā vienkāršas un ātri pagatavojamas vakariņas pēc darba dienas.

Lasīt vairāk

Vegānā kabaču maize ar brūklenēm un saulespuķu sēklām

Foto: Privātais arhīvs

"Kad rudens raža nāk mājās ne tikai pa durvīm, bet arī logiem, jāķeras pie neparastu sastāvdaļu kombinēšanas," stāsta Līva Immermane, kura iesūtījusi vegāniskās kabaču maizes recepti.

Lasīt vairāk

Liesais kabaču-tomātu sautējums ar adžiku – gatavs 15 minūtēs

Foto: DELFI

Kamēr pannā uzkarst lāsīte eļļas, veikli sagriez dārzeņus gabalos. Tad atliks tikai tos strauji apcept, pikantumam pievienot adžiku un jau pavisam drīz varēsi mieloties ar garšīgu sautējumu, kas nekaitēs arī slaidajai līnijai.

Lasīt vairāk

Burkānu un kabaču tarte

Foto: Shutterstock

Kārdinoši glīta burkānu un kabaču tarte jeb plātsmaize. Vispiemērotākā šīs "kūkas" cepšanai būs apaļa forma. Groziņam izmanto jau gatavo veikalā nopērkamo kārtaino mīklu vai pagatavo trauslo smilšu mīklu mājās.

Lasīt vairāk

Aukstā zupa itāļu gaumē

Foto: Shutterstock

Atsvaidzinoša aukstā zupa ar bagātīgi pievienotām piparmētrām, gatavota uz jogurta bāzes.

Lasīt vairāk

Sāļā kabaču torte

Foto: mosfood

Sāļās kabaču minitortītes būs interesanta uzkoda svētku galdam vai neparastākas brokastis vai vakariņas ikdienā. Izmēģini! No norādītajiem daudzumiem sanāk divas kabaču tortītes, ņem vērā, ka pagatavošanai nepieciešamas divas bļodiņas.

Lasīt vairāk

Kabaču omlete

Foto: Shutterstock

Kabaču omletes recepte vieglām brokastīm vai launagam.

Lasīt vairāk

Kabaču biezzupa ar baziliku

Foto: Shutterstock

Viegla un garšīga vasaras zupiņa - kabači ar garšaugiem."Citi mēdz zupai pēc blendēšanas pievienot saldo krējumu vai kausēto sieru, lai būtu sātīgāka, bet man vislabāk garšo tieši šādi, kā receptē!" raksta receptes autore Mafalda.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!