Foto: Shutterstock
Kuram gan negaršo siers? Atzīmējot alternatīvajā kalendārā atzīmēto Siera dienu, ir pamatots iemesls palutināt garšu kārpiņas ar kaut ko sierīgu, galu galā, brīvdienas taču tam arī ir paredzētas!

Krēmīga siera mērce uzkodām, kraukšķīgi siera krikumi uz cepumiem, bagātīga kārta uz sacepuma, karsta siera lava karstmaizēs un pildījums omletēs – tās ir tikai dažas iespējas, kā likt lietā kārdinājuma vaininieku. Sieru būs grūti sabojāt, lai vai kādu no plašā piedāvājuma tu izvēlētos. Sieri pielietojami ļoti dažādās garšu kombinācijās, to var ēst pašu par sevi, pasniedzot uzkodu plati, salātos tas piedos nepieciešamo sātīgumu, savukārt tumīgajai krēmzupai piešķirs patīkamu garšu un tekstūru.

Ja kārojas izmēģināt ko jaunu, ''Tasty'' iesaka šosezon sieru grilēt vai izcept cepeškrāsnī veselu kamambera siera rituli – neaizmirstama garša! Klasikas cienītāji no recepšu pūra lādes var aizņemties ideju siera salātu vai kraukšķīgo kārtainās mīklas standziņu gatavošanai, bet bērniem par prieku izcep siera cepumus ar sēkliņām.

Siera salāti ar lociņiem un pētersīļiem

Foto: Shutterstock

Variācija par klasiskajiem siera salātiem, kas pagatavoti no Krievijas siera. Šoreiz ar olām un pētersīļiem.

Lasīt vairāk

Ceptas sēnes ar mednieku sieru

Foto: Shutterstock

Tie, kas nav vēl nav pagaršojuši, nemaz nenojauš, cik izcilu recepti laiduši garām. Vien divas sastāvdaļas – lieli šampinjoni vai portobello sēnes, kreptīgs mednieku siers, apvienojas izcilā maltītē, kas pabaros izsalkušākos punčus.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie siera salmiņi

Kraukšķīgi kārtainās mīklas salmiņi ar sieru un garšvielām. Ideāla uzkoda filmu vakariem un reizēm, kad gaidāmi ciemiņi. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindasvirtuve.lv autore.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojami lavaša čipsi ar siera mērci

Vienkārši pagatavojama veikalā nopērkamo čipsu alternatīva – nepieciešams vien lavašs, garšvielas un eļļa. Bet siera mērci pagatavo no ne visai trekna siera, piena un mazliet kurkumas, kas piešķirs skaisto, dzelteno krāsu. Recepti sagatavojusi Linda Tellgrena, bloga Lindas Virtuve autore.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un siera sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgs kartupeļu sacepums, kuru var pasniegt kā pamatēdienu vai kā piedevu pie ceptas zivs vai gaļas.

Lasīt vairāk

Cepts kamambērs ar rozmarīnu un apelsīna miziņām

Foto: Shutterstock

Vēlies pārsteigt draugus vai mājiniekus ar oriģinālu uzkodu kino vakarā? Krāsnī cepts kamembērs saviļņos ikvienu sierēdāju, turklāt būs grūti apstāties pie pirmā kumosa, tāpēc nesakiet, ka nebrīdinājām!

Lasīt vairāk

Lavaša rullīši ar lasi, olu un sieru

Lavašs, sapildīts ar lasi, ceptu olu un siera gabaliņiem, būs ideāla maltīte līdzņemšanai vai pasniegšanai viesiem. Pievieno sastāvdaļām pašgatavotu humusu, lai padarītu maltīti vēl īpašāku.

Lasīt vairāk

Sātīgās pannā ceptās siermaizes

Foto: Privātais arhīvs

Karstas un sātīgas maizītes ar patīkami kūstošu sieru vidū. Pagatavošana ir ātra un gauži vienkārša, taču svarīga ir pareiza secība.

Lasīt vairāk

Sierīgais kartupeļu biezputras sacepums

Foto: Shutterstock

Vienkāršs un gards kartupeļu biezputras sacepums pusdienām vai vakariņām. Bez parastajiem kartupeļiem neaizmirsti pievienot arī saldo kartupeli – tas piešķirs sacepumam patīkamu garšu, bet Čedaras siers patīkami kusīs mutē.

Lasīt vairāk

Grilēts Haloumi siers ar dārzeņiem

Garda ideja veģetārai ēdienreizei - cepts vai grilēts siers un dārzeņi, kas pārlieti ar piparotu balzamiko un eļļas mērci.

Lasīt vairāk

Video: Siera-dārzeņu omlete, kas cepta vafeļu pannā

Ne vienam vien mājās glabājās vafeļu panna, kas tiek izmantota vien reizēs, kad tiek cepti kraukšķīgie kārumi, taču Tasty.lv sarūpējis noderīgu video pamācību, kā vēl var izmantot šo ierīci gardu ēdienu gatavošanā. Šoreiz – sātīga omlete laiskajiem rītiem!

Lasīt vairāk

Kārtainās mīklas pīrāgs ar sēnēm un sieru

Foto: Shutterstock

Ja radies kārdinājums pēc rudenīgām garšām ar sēnēm, uz kārā zoba var likt gardu kārtainās mīklas pīrāgu ar sēņu pildījumu, kas gatavots no šampinjoniem vai arī saldētavā noglabātajiem krājumiem. Pīrāgs piestāvēs gan nesteidzīgām brokastīm, vieglām pusdienām vai vakariņām, pasniedzot to kopā ar svaigiem salātiem.

Lasīt vairāk

Cepti vārīti rīsi ar kūstošu sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nedaudz novārīti un pēc tam apcepti rīsi ar kūstoša Čedaras siera cepurīti. Garda un sildoša maltīte pusdienām vai vakariņām. Ar šo recepti savus viesus mājas ballītēs un citos gadījumos cienā brazīlieši.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: Klasiskais siera suflē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un smalka uzkoda īpašām vakariņām un nelielām viesībām.

Lasīt vairāk

Siera un šķiņķa kēksiņi

Foto: Shutterstock

Mīksti un gaisīgi kēksiņi ar šķiņķi un sieru. Lieliski noderēs brokastīs vai nelielās viesībās kā uzkoda.

Lasīt vairāk

Vistas un šampinjonu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Lielisks ēdiens pusdienām vai vakariņām. Siera mērce piedos vistai un šampinjoniem nelielu pikantumu un sātīgumu. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgi Parmezāna siera cepumi ar sēkliņām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Samtaini un gardi sviesta, miltu un cietā siera mīklas cepumi ar drusku Kajēnas piparu asumiņam. Cepumus var sacept un iesaiņot kā burvīgu dāvanu svētkos, garšīgi iepriecinot draugus, tuviniekus vai kādu citu.

Lasīt vairāk

Brokoļu un šķiņķa sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Vienkāršs, sierīgs un sātīgs sacepums pusdienām vai vakariņām. Cepamtrauka pamatnē izliktā maize būs patīkami kraukšķīga, bet šķiņķa un siera sāļums mīsies ar brokoļu svaigumu.

Lasīt vairāk

Dārzeņu zupa ar divu veidu sieriem

Foto: Privātais arhīvs

"Pavisam vienkārša, garšīga un pat viegli sātīga veģetārā zupa vakariņām," tā par savu recepti stāsta tās autore Marta Bērziņa. Viņa konkursam piedāvā bagātīgu dārzeņu zupu ar diviem sieriem – kausēto sieru un Krievijas sieru, kas karstajā zupā patīkami izkūst.

Lasīt vairāk

Baklažānu rullīšu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti gards baklažānu un siera sacepums. Vispirms pagatavo baklažānu rullīšus, kurus pilda ar rikotas siera masu. Pēc tam sagatavotos rullīšus gulda tomātu mērcē, pārkaisa ar sieru un cep gatavus.

Lasīt vairāk

Grilēta kazas siera un bumbieru salāti ar valriekstiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kā zināms, sieri izcili sader ar dažādiem augļiem, tā ir daudzu iecienīta kombinācija desertiem un uzkodām. Bet tikpat labi šo savienību var izmantot arī salātos kā, piemēram, šajā receptē.

Lasīt vairāk

Pasta ar zilo sieru, spinātiem un ciedru riekstiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārša ideja, kā ātri pagatavot maltīti un atgūt enerģiju pēc nogurdinošas dienas. Spinātu lapas piešķirs makaroniem svaigumu, zilais siers - pikantumu, savukārt ciedru rieksti - kraukšķīgumu un papildu sātīgumu. Lai labi garšo!

Lasīt vairāk

Spinātu salāti ar zemenēm un kazas sieru

Foto: Shutterstock

Zemenes ir izcilas kombinācijā ar pikantiem ēdieniem. Zaļos salātus tās atsvaidzina, tiem piešķirot īpašu aromātu un svaigumu. Vasarīgi jauka saspēle zemenēm veidojas ar spinātiem un svaigo kazas sieru.

Lasīt vairāk

Puravu un siera pīrāgs

Pīrāgs ar kūstošu sieru veģetārām vakariņām.

Lasīt vairāk

Zilā siera un saldkrējuma mērce makaroniem vai rīsiem

Foto: Shutterstock

Ļoti garda, vienkārši un ātri pagatavojama zilā siera un saldā krējuma mērce rīsiem.

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sieru

Gardās kartupeļu pankūkas ēd ar krējumu vai brūkleņu zapti.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!