Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja iegādāts sulīgs, salds ananass vai ledusskapī kādu laiku savu uznācienu gaida bundžiņa konservēto augļu, aizlienē kādu ideju no ''Tasty'' krājumiem, ko gardu no ananasa pagatavot nedēļas nogalei par godu.

Ananasa saldums ļoti labi derēs ne tikai desertos, bet arī sātīgos pamatēdienos, turklāt grila ballītē noteikti pamēģini kādu reizi ananasa šķēles pacept uz karstajām restēm – iegūsi pavisam citādāku garšu. Pasniedz ar saldējuma bumbu, un būsi pagatavojis restorāna cienīgu maltīti.

Sulīgās ananasu šķēles labi derēs dažādos salātos gan ar gaļu, gan jūras veltēm. Šis auglis būs arī neatņemama augļu salātu sastāvdaļa. Ananasu sulīgie gabaliņi savu labo garšu attaisnos arī smūtijos, mafinos, siera kūkās un pat burgeros, bet kādu reizi noteikti izmēģini pats pagatavot ananasu sukādes.

Ja esi iegādājies konservētus ananasus, noteikti nelej izlietnē gatavo sīrupu, to liec lietā limonādes gatavošanā vai sīrupu pievieno krēmam, piemēram, kūkas gatavošanā.

Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu

Foto: Shutterstock

Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu ātrajām uzkodām.

Lasīt vairāk

Mango un ananasu čatnijs

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garšvielām bagāts konservētais gardums, kurā asais mijas ar saldo. Čatnijs ir viens no Dienvidāzijas gardumiem, kas ir ļoti līdzīgs ievārījumam – ziežams uz maizītēm, pasniedzams pie uzkodām, gaļas ēdieniem un rīsu ēdieniem.

Lasīt vairāk

Eksotiskā 'Pina colada' siera kūka bez cepšanas

Foto: Shutterstock

Mielojoties ar gabaliņu šīs eksotiskās siera kūkas, neviļus radīsies sajūta, ka guli zem palmas kādā pludmales piekrastē. Izbaudi vasarīgo garšu, pagatavojot šo neparasto siera kūku!

Lasīt vairāk

Lasis taizemiešu gaumē ar ananasu salsu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lasis neierasti pagatavotā formā – marinēts Āzijas virtuves populārajā zivju mērcē un pēc tam viegli apcepts pannā. Īpaši eksotisku garšu maltītei piešķirs ananasu salsa, kurai pievienots sarkanais sīpols un zaļie garšaugi.

Lasīt vairāk

Kokosriekstu pienā vārīta auzu pārslu biezputra ar ceptiem ananasiem

Foto: Vida Press

Klasisko brokastu ēdienu auzu pārslu putru var gatavot dažādi - vieni to vāra pienā, citi - ūdenī, vēl citi vienkārši pārlej ar karstu ūdeni un uzbriedina. Piedāvājam vēl kādu variantu - vārīt kokosriekstu pienā, papildinot ar svaigu ingveru un, piemēram, grilpannā ceptiem ananasiem. Sāc dienu citādi!

Lasīt vairāk

Pupiņu - ananasu salāti ar sieru

Foto: PantherMedia/Scanpix

Sātīgi pusdienu salāti ar pupiņām - ananasiem un sieru.

Lasīt vairāk

Austrumnieciskie cūkgaļas burgeri ar svaigiem ananasiem un gurķiem

Foto: Vida Press

Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.

Lasīt vairāk

Vistas fileja ar ananasiem un Indijas riekstiem saldskābā mērcē

Foto: Shutterstock

Ātrām pusdienām vai vakariņām - vistas fileja ar ananasiem un Indijas riekstiem. Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm, iesaka receptes autore Kristīne Letīcija.

Lasīt vairāk

Ar vistas fileju un ananasiem pildīti tomāti

Foto: Shutterstock

Tomāti, kas pildīti ar vārītu vistas fileju, konservētiem ananasiem un kukurūzu, ir aukstā uzkoda, kas ir pietiekami sātīga, lai būtu arī kā pamatēdiens.

Lasīt vairāk

Apgāztā ananāsu kūka ar kokteiļķiršiem un karamelizētiem valriekstiem

Foto: Shutterstock

Sulīga, ar karameli piesūcināta mīkla, karamelizēti ananāsi un rieksti - mmmm, bauda! Un, kas īpaši svarīgi, lai radītu šādu brīnumu, nav nepieciešamas virtuozas pavāra iemaņas!

Lasīt vairāk

Tītara eskalops ar ceptiem ananasiem

Foto: Vida Press

Lai gan klasiski par eskalopu sauc plānas cūkgaļas, teļa vai jēra gaļas filejas šķēles, šajā reizē atļausimies "grēkot" un šo apzīmējumu piešķirsim arī tītara filejai. Neparasts dažādu eksotisku garšu salikums, kas kopā veido īpašu kombināciju. Vēl labākam rezultātam gatavo visu nevis grilpannā vai cepeškrāsnī, bet uz īstām grila oglēm.

Lasīt vairāk

Neparasti gardie garneļu, vīnogu un ananasu salāti

Foto: Aija Lietiņa

Pavisam neparasta salātu recepte, kuru iesaka MansDraugs.lv redaktore Aija Lietiņa. Nododam to vērtējumam un izmēģināšanai arī jums!

Lasīt vairāk

Ananasu sukādes

Foto: Shutterstock

Gardas ananasu sukādes - kārums īstiem saldummīļiem.

Lasīt vairāk

Kazas siera semifredo ar ananasiem un lazdu riekstiem

Foto: Publicitātes foto

Turpinām iepazīstināt ar gardām receptēm no projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta - Rīga" pavasara sezonas. Šai reizei - kazas siera semifreddo ar ananasiem un lazdu riekstiem, ko piedāvā restorāna "Academy" šefpavārs Vjačeslavs Novickis.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!