Foto: Shutterstock
Bez šašlika tuvākajās dienās svētku galda servēšanā, turklāt nekas nebūs labāks par pašu marinētu gaļu, tāpēc izvēlies noskaņojumam vai garšas kārpiņām tīkamāko no ''Tasty'' recepšu krājuma.

Vai tā būtu sulīga marināde no sīpoliem, krēmīga riekstu mērce vai nekad nepievilošā klasika ar kefīru vai majonēzi, jebkura variācija būs garda un svētku galda klāšanai piemērota.

Ņem vērā, ka marinādei ir jābūt stiprākai, nekā varētu šķist, jo tieši grilēšanas laikā tā iegūs īsto garšu. Ja marināde būs pārāk vāja, gaļa būs pliekana un garša nebūs sajūtama. Tad, kad gaļa uzdurta uz iesmiņiem, vai salikta uz restēm, apsmērē vēlreiz ar pāri palikušo marinādi, lai tā izceptos vēl sulīgāka un garšām piesātinātāka.

Kad gaļa iemarinēta un gatava cepšanai, atceries, ka vislabāk gala rezultāts garšos, ja grilam izmantosi dabīgus degmateriālus.

Pirms liec galdā tikko grilēto šašliku, atceries, ka vislabāk tā garšos, ja ļausi tai zem vāka ievilkties dažas minūtes. Ja vēlies izcelties šašlika pasniegšanā ar mērci, pagatavo pats tomātu kečupu pēc Mārtiņa Rītiņa receptes – garša noteikti neliks vilties!

Lai izdodas gardi un piesātināti!

Ātrais - klasiskais šašliks

Foto: Shutterstock

Klasiskā šašlika recepte, kas turklāt ļoti ātri pagatavojama!

Lasīt vairāk

Cūkgaļas šašliks ātrajā sīpolu marinādē

Foto: Publicitātes foto

Vienalga, vai šašlika cepšana būtu par godu Līgo svētkie, vai dārza ballītei, labi iemarinēta un izcepta gaļa būs kā punktiņš uz ''i'' gaidītajā pasākumā, turklāt neviens veikalā pirktais šašliks neizkonkurēs paša gatavoto, tāpēc izmēģini ''Lage Ko'' ražošanas vadītāja Riharda Leiskina piedāvāto recepti.

Lasīt vairāk

Vistas šašliks riekstu marinādē

Foto: Shutterstock

Maigs, nedaudz riekstains vistas šašliks vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Ja vēlies, vistas vietā droši vari izmantot tītara gaļu.

Lasīt vairāk

Šašliks ar adžiku

Foto: Shutterstock

Šašliks ar adžiku, tomātu sulu, sīpoliem un baziliku.

Lasīt vairāk

Rabarberu sulā marinēta vistas gaļa grilam vai cepeškrāsnij

Foto: Shutterstock

Marinējot vistas gaļu rabarberu sulā, sanāk interesants, nedaudz saldskābs un ļoti sulīgs šašliks.

Lasīt vairāk

'Tandoori' jēra šašliks

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pikants jēra šašliks ar aso indiešu tandoori karija mērci, jogurtu un nedaudz citronu sulas. Kamēr grilēšanas sezona vēl nav beigusies, noteikti jāpamēģina kāda eksotiskāka gaļas recepte, kuru spraust uz iesma. Gatavo jēru pasniedz kopā ar viegliem salātiem.

Lasīt vairāk

Portera marināde pikantam cūkgaļas šašlikam

Foto: Shutterstock

Portera alus marināde pikantam cūkgaļas šašlikam. Recepti piedāvā Lido šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Tītara gaļas iesmiņi ar zemesriekstu sviesta mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi tītara filejas iesmiņi, kas marinēti saldajā čili mērcē un zemesriekstu sviestā. Lieliska uzkoda ballītei vai labs papildinājums vakariņu salātiem vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Šašliks burkā bez grila

Foto: Shutterstock

Neticami sulīgu šašliku var izcept cepeškrāsnī, iesmiņus vertikāli liekot sausā 3 litru burkā. Recepte jau ilgāku laiku klejo interneta vidē dažādās blogeru lapās. Nolēmu, ka arī latviešu lasītājiem tā ir jāizmēģina. Vienā burkā varēs ielikt 4 - 5 iesmiņus.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas šašliks vīna etiķa marinādē

Foto: Shutterstock

Šašliks ir kā radīts brīvdienu maltītei, kas pagatavota uz grila. Pamēģini šo vienkāršo recepti, kur cūkgaļa iemarinēta sīpolos un vīna etiķī.

Lasīt vairāk

Šašliks kefīra un majonēzes marinādē

Foto: Shutterstock

Šis ir mans firmas šašliks, kas garšo visiem radiņiem - tā par majonēzē un kefīrā marinēto šašliku stāsta Evija, kas atsūtījusi recepti. Šādi marinēt var gan cūkgaļu (izvēlies muguras daļas gabaliņu), gan atkaulotus vistu šķiņķīšus vai fileju.

Lasīt vairāk

Sinepju un medus marināde maigam vistas gaļas šašlikam

Foto: Shutterstock

Grilēšana ir neatņemama vasaras tradīcija, un tā kļūst īpaši aktuāla, tuvojoties Līgo svētkiem, jo jādomā, kā savu ģimeni un viesus iepriecināt ar lielisku cienastu – aromātisku, sulīgu un maigu šašliku. Šašlika sulīgumu gan nevar garantēt tikai ar tā pagatavošanas metodēm vien. Vislielākā nozīme ir iegādātās gaļas kvalitātei, uzsver "Lido" šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot recepti maigam vistas gaļas šašlikam, kas marinēts medus un sinepju marinādē.

Lasīt vairāk

Vīnā marinēts šašliks

Foto: Shutterstock

Laiku pa laikam man uznāk nostalģija pēc sen pagājušiem laikiem, kad fotografēšanās bija Notikums (jā, jā, tieši ar lielo "N"), kad bija filmiņas attīstīšanas un bilžu gaidīšanas svētki – diez, vai bildes būs sanākušas un vai būs izdevušās. Un tādi paši gaidīšanas svētki bija šašlika cepšanai, jo savulaik to cepa tik vasarā – pa lieliem svētkiem. Šodien fotografē gandrīz visi un visu, pārsteiguma momenta praktiski nav. Tāpat zudusi arī šašlika "ekskluzivitāte" – grilē visi un visu, un praktiski jebkad. Līdzko parādās pirmās siltās un saulainās dienas, pat pilsētā gaisā virmo ceptas gaļas aromāts, jo grilēšanas sezona taču!

Lasīt vairāk

Vistas gaļas iesmiņi ar zemesriekstu mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pikanti vistas gaļas iesmiņi, kurus pagatavot uz grilpannas vai cepeškrāsnī. Būs lieliski piemēroti tikko vārītiem, kraukšķīgiem brūnajiem rīsiem, uz šķīvja klāt liekot lapu salātus.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!