Foto: Shutterstock
Iegādājoties jauno kāpostgalviņu, pirmā doma, kā to likt lietā, visticamāk, ir kāpostu tīteņu tapināšana. Nebūt ne peļama ideja, tomēr bez tā ir virkne citu ēdienu, ko vērts pagatavot no kraukšķīgajām kāpostu lapām.

Lielākoties ierasts jaunos kāpostus cept, sautēt, vārīt un pat grilēt, tomēr ''Tasty'' iesaka izmēģināt arī pavisam vienkāršu svaigu variāciju salātiem. Smalkās šķēlēs sagriez kāpostu, pārber tos ar sāli un ar rokām stampā, līdz tie kļūst mīksti un sāk sulot. Tad pievieno cukuru (to vajadzēs labi daudz), apslaki ar citronu sulu (var izmantot arī citronskābi) un pievieno krāsainībai un sulīgumam tomātu gabaliņus. Svaigie kāpostu salāti būs fiksa un garda piedeva gaļas ēdieniem.

Ja vēlies pieturēties pie klasiskām vērtībām, pagatavo tīteņus, zupu vai pievieno tos sautējumam, bet neparastākai maltītei izvēlies viltoto tīteņu recepti, savukārt veģetārā šnicele no galda pazudīs zibenīgā ātrumā, tāpat ''Tasty'' iesaka pagatavot plācenīšus šajā kraukšķīgajā kāpostu sezonā.

Kāpostu tīteņi ar sēnēm un griķiem

Foto: Shutterstock

Ļoti gardi kāpostu tīteņi, kas pildīti ar mazliet citādākām sastāvdaļām – griķiem un sēnēm. Pasniedz, kamēr vēl silti – ar zaļumiem un kādu auksta skābā krējuma karoti.

Lasīt vairāk

Viltotie kāpostu tīteņi

Foto: DELFI

Kāpostu tīteņu šmorēšana ir gana laikietilpīgs process, ko atlikt uz citu reizi, bet, ja tik ļoti kārojas šī klasika, izmēģini recepti, kas neprasīs tik daudz laika pavadīt pie plīts, turklāt gala rezultāts arī neliks vilties.

Lasīt vairāk

Skābēti kāposti ar bietēm gruzīnu gaumē

Foto: Shutterstock

Īsti vitamīnu salāti, tik vērtīgi ziemas aukstajiem mēnešiem. Pagatavo salātus, sapildi burkā un pasniedz kā piedevu pie pamatēdieniem.

Lasīt vairāk

Biezpiena mīklas kāpostu pīrāgs

Foto: Shutterstock

Garšīgs un ļoti vienkārši pagatavojams lielais kāpostu pīrāgs, kas gan vairāk līdzinās kārdinošai kūkai. Biezpiena mīkla būs gatava dažās minūtēs, izceptā pīrāga maize ir mīksta un gaisīga.

Lasīt vairāk

Veģetāra skābu kāpostu zupa ar baltvīnu

Tasty.lv rudens zupu konkursu noslēdz lasītājas Annas iesūtītā recepte. "Tā kā mūsmājās esam veģetārieši, nācās atklāt garšīgu veģetāro skābo kāpostu zupu. Kāposti papildināti ar pussaldo vīnu un labu dārzeņu buljonu rada izcili labu garšu, un šo zupu labprāt ēd arī tie, kas uz veģetāriem ēdieniem skatās ar aizdomām," raksta Anna.

Lasīt vairāk

Veģetārā kāpostu šnicele

Veģetārās kāpostu šniceles recepti piedāvā "Lido" šefpavāre Ilga Joma.

Lasīt vairāk

Kāpostu un pupiņu zupa ar vistas gaļu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīga un aromātiska zupa, kurā bez kāpostu lapām un baltajām pupiņām ir arī vistas gaļa, selerijas un burkāni. Pasniedz vēl karstu kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.

Lasīt vairāk

Kāpostu un kartupeļu biezenis ar plaucētu olu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkārša vasarīgu pusdienu maltīte. Kāpostu un kartupeļu biezeni var pasniegt ne tikai ar plaucētu olu. Tās vietā var būt arī cepta gaļa vai zivis.

Lasīt vairāk

'Slinkie' kāpostu tīteņi tomātu mērcē

Foto: Shutterstock

"Slinkie" tīteņi jeb kotletes no tīteņu sastāvdaļām. Sulīgi un bezgala gardi - lieliska ideja sātīgām vakariņām,

Lasīt vairāk

Kāpostu-burkānu plācenīši

Foto: Shutterstock

Sātīgs un apetītlīgs vakariņu ēdiens. Pasniedz ar skābu krējumu vai salātiem skābā krējuma mērcē.

Lasīt vairāk

Klasiskā skābu kāpostu zupa

Foto: Shutterstock

Klasiskā skābu kāpostu zupa - krietnām pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Siltie kāpostu salāti ar sinepju mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Brīnišķīgi salāti, kas papildinās gaļas ēdienus vai zivi, kā arī rīsus vai mundierī ceptus kartupeļus. Bet tikpat labi šie salāti var būt kā pamatēdiens - pievieno grauzdētus pekanriekstus vai valriekstus, plānās šķēlītēs sagrieztu ābolu vai bumbieri, vai sieru, vai plānas vistas filejas šķēlītes. Izbaudi!

Lasīt vairāk

Maizes mašīnā cepta skābu kāpostu maize

Foto: Shutterstock

Garšas eksperimentētājiem - skābu kāpostu maize.

Lasīt vairāk

Baltvīnā sautēti kāposti

Foto: Shutterstock

Ziemas sezonā uzturā ieteicams lietot rudenī ievāktos vietējos dārzeņus – kāpostus, bietes, burkānus, kā arī ievestos sezonas augļus mandarīnus. Šajos produktos esošās uzturvielas palīdzēs uzlabot veselību un stiprināt imunitātes sistēmu. Izmēģini šo oriģinālo un vienkārši pagatavojamo ziemas recepti no "Lido" šefpavāru krājumiem.

Lasīt vairāk

Kāpostu tīteņi ar sēnēm

Foto: mosfood

Kurš vēlas kāpostu tīteņus ar sēnēm? Nekad tādus neesat ēduši? Tiešām? Tad noderēs šī foto recepte.

Lasīt vairāk

Grilēti jaunie kāposti

Foto: Shutterstock

Interesants veids, kā pagatavot jaunos kāpostus - apcept tos uz grila. Ēd tāpat vai kā piedevu grilētai gaļai un zivīm! Recepte no portāla Cālis.lv Virtuves foruma arhīviem.

Lasīt vairāk

Golubci jeb kāpostu tīteņi ukraiņu gaumē

Foto: Shutterstock

Kulinārijas šova "Ēdam mājās" vadītājas Jūlijas Visockas recepte - golubci jeb ukraiņu tradicionālie kāpostu tīteņi ar liellopa gaļu un griķiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!