Foto: Shutterstock
Kamēr vien krājumos pieejamas raženi izaugušās dārza veltes, jāsteidz tās likt lietā maltītēs visdažādākajos veidos, un viens no tiem – pildīt. Vienkārši, garšīgi un arī sātīgi!

Klasiski dārzeņus ierasts pildīt ar malto gaļu, kas papildināta ar rīsiem, taču arī šo vērtību vērts izmēģināt jaunā gaismā, piemēram, rīsus aizstājot ar kuskusu, bulguru vai grūbām, bet gaļas vietā likt lietā gailenes vai citas sēnes. Vai tā būtu pildīta paprika, kabači vai tomāti, ēdāji novērtēs, ja pa virsu būs bagātīga siera kārta. Derēs gan labi kūstoši sieri, bet pildījuma masā iemaisīt var arī fetas sieru vai grilsieru. Ja nevēlies, lai siers pārāk apbrūnē, cepšanas sākumā dārzeņus var pārklāt ar foliju un pacept kādu laiku tā. Eksperimentiem ar pildīšanu var aizlienēt ideju par lečo vai kādu vīriešu zapti – tā lieliski derēs pildītos dārzeņos.

Gatavojot pildītos dārzeņus, nereti izgrebtais mīkstums tiek izmests, tomēr – velti. To var smalki sakapāt un pievienot pildāmajai masai, tad tā būs vēl sulīgāka, neatkarīgi no tā, kāds dārzenis izgrebts, bet tikpat labi mīkstumu var noglabāt, un tad likt lietā plācenīšu gatavošanā.

Vai tie būtu kabači, baklažāni vai paprika, svarīgi tos salikt pienācīgā traukā, lai cepoties viss pildījums neizplūstu. Te lieti noderēs karstumizturīgās veidnes, ja tādas nav, izmanto kūkas formu. Pildījums neizplūdīs, ja izgrebsi dziļāku viduci. Bet, vai esi mēģinājis kabačus vai cukīni pildīt nevis gareniskās laiviņās, bet gabaliņos? Sagriez dārzeni 5-7 cm biezās ripās, izgreb viduci, bet ne līdz galam, un gatavo pildītās vakariņas tādējādi.

Ja aptrūkušās idejas, ''Tasty'' ir vesela kolekcija ar ierosmēm pildītiem dārzeņiem.

Pildīti jaunie kabači ar malto gaļu un sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārša un garda recepte, kā likt lietā jaunos kabačus. Atliek vien sapildīt ar malto gaļu un sieru, ielikt cepeškrāsnī un pusstundas laikā maltīte gatava!

Lasīt vairāk

Baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem

Sātīgai maltītei - baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem.

Lasīt vairāk

Pildīti kabači ar grūbām un vistas fileju

Foto: DELFI

Iegādājoties tirgū pirmos, mazos kabacīšus, noteikti jātapina maltītei tie pildītā veidā. Tieši mazā forma ir pateicīga pildīšanai, bet izgrebto mīkstumu pēc tam var izmantot plācenīšu cepšanai.

Lasīt vairāk

Cepti pildītie tomāti ar gaļu un spinātiem

Foto: Shutterstock

Cepti pildītie tomāti ar gaļu un spinātiem - vienkārši un ātri pagatavojami, laiskām brokastīm saules pielietā verandā.

Lasīt vairāk

Pildīta paprika ar vistas fileju

Foto: Shutterstock

Pildīta paprika ar vistas fileju, sautēta tomātu sulā.

Lasīt vairāk

Kabaču laiviņas ar picas pildījumu

Foto: Shutterstock

Šai uzkodai var izmantot vai nu kabaci, vai cukīni. Pildījumam izmanto klasiskas picas sastāvdaļas (bez mīklas).

Lasīt vairāk

Pildīta paprika ar sēnēm un rīsiem

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama ar sēnēm un rīsiem pildīta paprika.

Lasīt vairāk

Pildīti cukīni ar tomātiem, fetas sieru un maizes drupačām

Foto: Delfi Foto

Ļoti gardi pildīti cukīni jeb jaunie kabacīši, viegla un ātri pagatavojama uzkoda dienas vidū. Drupačām var izmantot vai nu baltmaizi, vai rupjmaizi.

Lasīt vairāk

Pildīti tomāti ar kuskusu un fetas sieru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lieliska pusdienu vai vakariņu alternatīva pildītajām paprikām – pildītie tomāti. Šoreiz ar uzbriedinātu kuskusu, kurā iemaisīts sāļais fetas siers, melnās olīvas un piparmētru lapiņas aromātam. Tos bauda kamēr vēl karsti, kopā ar kādu sauju lapu salātu.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti pildīti baklažāni ar spinātiem un čorizo

Foto: Shutterstock

Gribi kaut ko garšīgu un krāsainu? Izvēlies nedaudz pikanto spāņu čorizo desu. Tā nekad neliek vilties. Piedāvājam to izmantot kā baklažānu pildījumu kopā ar sieru, tomātiem un spinātiem. Sagatvošana kopā ar cepšanu krāsnī neaizņems vairāk kā 30 minūtes.

Lasīt vairāk

Pildīti cukīni ar pupām, papriku un sieru

Foto: Delfi Foto

Ātri un viegli pagatavojama dārzeņu uzkoda. Pupas dod sātu un brīnišķīgi aizvieto ierasto gaļu pildītiem cukīni vai kabačiem.

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika

Foto: Shutterstock

Laikā, kad ienākas jaunā paprikas raža, grēks kaut reizi nepagatavot pildīto papriku. Pildījumam var izmantot it visu, kas garšo, - sēnes, biezpienu, citus dārzeņus, sieru. Bet visklasiskākā izvēle - maltā gaļa ar rīsiem, šo recepti piedāvājam arī jums.

Lasīt vairāk

Pildīti tomāti ar pesto rīsiem un spinātiem

Foto: Shutterstock

Pavasaris, lai cik dīvaini tas neizklausītos, ir ļoti piemērots, lai gatavotu pildītu tomātu uzkodas, jo pavasarī tomātiem ir biezāks un stingrāks ārējais apvalks. Piedāvājam karsto tomātu uzkodu, tos pildot ar rīsiem, kas aromatizēti ar pesto, un sajaukti ar rīvētu mocarellu un spinātiem. Šī ēdiena pagatavošana, ja rīsi ir jau gatavi, aizņems apmēram 30 minūtes. Nedaudz ilgāks gatavošanas process būs, ja rīsi ir jāvāra, klāt nāks vēl kādas 20 minūtes.

Lasīt vairāk

Ar malto gaļu pildīti kabaču 'gredzeni'

Foto: Shutterstock

Pildītos kabačus var gatavot dažādi - šajā reizē iesakām izmēģināt pikantos kabaču gredzenus ar malto gaļu, rīsiem un siera, tomātu, ķiploku mērci.

Lasīt vairāk

Ar kuskusu, pupiņām un kukurūzu pildīta paprika

Vienkārša un krāsaina recepte vakariņām - pildītas paprikas, kurās paslēpts kuskuss, kukurūza un konservētas pupiņas. Pasniedz kopā ar pikanto salsas vai kādu jogurta mērcīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Baklažāni pildīti ar malto gaļu un rīsiem

Foto: Shutterstock

Vienkārši, sātīgi un garšīgi - cepeškrāsnī cepti baklažāni, kas pildīti ar malto gaļu un rīsiem.

Lasīt vairāk

Ar 'Sniega bumbām' un grūbām pildīta paprika

Pildīta paprika ir atrodama gluži vai ikvienas ģimenes ikdienas ēdienkartē. Variē tradicionālo recepti un pievieno ko neparastu un gardu. "Sniega bumbas" lieliski papildina mīksto papriku un grūbas gan ar aromātu, gan krēmīgumu. Izvēlies "sniega bumbas" ar ķiploku, papriku, amoliņu vai tomātiem un baziliku. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.

Lasīt vairāk

Pildīti cukīni ar malto gaļu, spinātiem un saulē kaltētiem tomātiem

Foto: Delfi Foto

Lieliska pusdienas vidus vai vakariņu uzkoda, viegla un aromātiska, kas neradīs smaguma sajūtu. Var izmantot gan cukini, gan jaunos kabačus. Pildījumam izmanto gatavās jēlās desiņas, no tām izlobot gardo gaļas maisījumu, vai sajauc pēc savas garšas un gaumes malto gaļu ar dažādām garšvielām.

Lasīt vairāk

Pildīta paprika ar rīsiem, sieru un majonēzi

Foto: Shutterstock

Pildīta paprika ar majonēzi, zaļumiem un sieru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!