Foto: Shutterstock
Bundžas vai burciņas, kurās slēpjas sulīgi tomāti, sātīgas pupiņas, krēmīgs kokosriekstu piens, tunča gabaliņi, marinēti šampinjoni, persiku sķēlītes un citi labumi, ir vērts turēt pa ķērienam kādā virtuves plauktā. Tā teikt, nebaltai dienai un neatskārstai vajadzībai, jo nepieciešamības gadījumā no konserviem ātri un ērti varēsi pagatavot dažādas maltītes – no šampinjonu salātiem un tunča sviestmaizēm līdz tomātu zupām un pupiņu sautējumiem. Lūk, recepšu kolekcijas iedvesmai!

Nevaļīgu mājsaimnieču glābiņš - konservētas pupiņas. 9 ātri pagatavojamas receptes

Foto: Shutterstock

Konservētas pupiņas ir manta, ko vērts turēt krajumā, jo tās ir īsts glābiņš dienās, kad nav laika, ko veltīt izsmalcinātiem kulinārijas šedevriem. Bet lietošanas ērtība nenozīmē, ka tamdēļ jācieš garšas īpašībām - gluži pretēji, mūsu apkopotie konservēto pupiņu ēdieni ir gardi, sātīgi un ātri pagatavojami, kārtējo reizi apliecinot, ka bieži vien ģenialitāte slēpjas vienkāršībā.

Lasīt vairāk

Konservēti tomāti: ātras un gardas receptes 30 minūšu darbdienu vakariņām

Foto: Shutterstock

Konservētie tomāti ir steidzīgu saimnieču sapnis: tie ir ilgstoši uzglabājami un neprasa iepriekšēju apstrādi. Turklāt komplektā ar citiem ātri pagatavojamiem produktiem, piemēram, makaroniem, malto gaļu vai konservētām pupiņām, tomāti vienmēr nāk talkā reizēs, kad pēc iespējas īsākā laikā jāpagatavo sātīga maltīte, tādēļ pāris bundžiņas noteikti vajadzētu allaž turēt pieliekamā krājumos.

Lasīt vairāk

Eksotika bundžiņā - kokosriekstu piens. Ducis radošu ideju izmantošanai

Foto: Shutterstock

Eksotiskais piens, kas patiesībā nemaz nav piena produkts, pagatavots no svaiga, sasmalcināta kokosriekstu mīkstuma, kas apliets ar ūdeni un uzvārīts. Nokāšot koncentrēto šķidrumu, tiek iegūts krēmīgs un garšas ziņā piesātināts piens. Kokosriekstu piens sen jau vairs nav tas svešākais pārtikas produkts – veikalu plauktos atrodams samērā vienkārši, kā arī cenas ziņā apmierina, lai roka pastieptos nopirkt un izmēģināt. Taču ko ar šo kārumu darīt?

Lasīt vairāk

19 šampinjonu salātu receptes ikdienai un svētkiem

Foto: Shutterstock

Ko iesākt pavasarī, kad kārojas pagatavot gardus sēņu salātus, bet visas marinēto, sālīto un kaltēto sēņu burciņas iztukšotas, saldētavā nobēdzinātās gailenītes arī apēdušās, bet gribas sajust vien sēnēm raksturīgo smeķi un kraukšķi? Šajā gadījumā sēņot jādodas uz tuvējo bodi un jāmeklē svaigi vai marinēti šampinjoni, kas, mums par laimi, veikalu plauktos atrodami visu gadu. Pirms dodies šampinjonu "medībās", pārskati mūsu sarūpētās receptes un atrodi sev tīkamāko, lai varētu iepirkumu sarakstam pievienot arī pārējos salātiem nepieciešamos produktus.

Lasīt vairāk

Latvijas zelts – šprotes: 10 receptes tradicionālā produkta jaunatklāšanai

Foto: Shutterstock

Šprotes, glīti sarindotas bundžiņā, eļļas atspulgā spīdinot zeltainos sānus, ir īstena nacionāla delikatese, kuras slava izskanējusi tālu pāri mūsu valsts robežām. Tieši šo produktu daudzi izvēlas kā latvisku ciemakukuli, dodoties apciemot draugus ārzemēs, bet reti kurš zina, ka tieši Rīga ir vieta, kur šprotes pirmo reizi pagatavotas.

Lasīt vairāk

No salātiem līdz saldēdieniem: receptes, kur likt lietā sulīgo ananasu

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja iegādāts sulīgs, salds ananass vai ledusskapī kādu laiku savu uznācienu gaida bundžiņa konservēto augļu, aizlienē kādu ideju no ''Tasty'' krājumiem, ko gardu no ananasa pagatavot nedēļas nogalei par godu.

Lasīt vairāk

Konservēta kukurūza - zeltaina un garda. Vienkāršas receptes darbdienu vakariņām

Foto: PantherMedia/Scanpix

Kukurūzu var uzskatīt par īsteni amerikānisku produktu, bet šo gadu laikā tā ir iedzīvojusies arī mūsu virtuvēs. Tas tāpēc, ka šim tai ir bezgala plašas pielietošanas iespējas. Kukurūzu konservējot, to var ilgstoši uzglabāt, turklāt produkts ir gatavs tūlītējai lietošanai, tādēļ nenovērtējami atvieglo ikdienas maltīšu gatavošanas procesu. Konservētā kukurūza var būt gan sālīta, gan saldināta, bet veselīga uztura zinātāji labāk iesaka izvēlēties kukurūzu bez pievienotām piedevām, lai tā būtu pēc iespējas dabīgāka. Ja domāji, ka konservēta kukurūza noder tikai "Krabju salātiem" - tas jau ir noiets etaps. Kukurūzu vari izmantot gan zupu, gan sautējumu, gan salātu pagatavošanai, gan kā piedevu pamatēdieniem. Izmēģini kādu no mūsu sarūpētajām receptēm - tās tiešām ir pārsteidzoši ātri pagatavojamas un garšīgas!

Lasīt vairāk

Kad aizķērusies bundžiņa turku zirņu... Ko gatavot?

Foto: Shutterstock

Ir labi, ja ledusskapī nebaltām dienām glabājas kāda konservu kārba, piemēram, turku zirņu. Nodrošinoties kaut ar vienu turku zirņu bundžiņu, tā paver iespēju pagatavot visdažādākās maltītes, sākot no plācenīšiem, beidzot ar kreptīgiem smēriņiem. Un jāizmēģina ir viss, lai pārliecinātos par gardāko izmantojumu!

Lasīt vairāk

Zaļie zirnīši – gan konservēti, gan saldēti: 15 receptes vakariņu iedvesmai

Foto: Shutterstock

Gada nogales svētku karuselī konservēti vai saldēti zaļie zirnīši ir atrodami teju katra ledusskapja krājumos, jo bez tiem rasolu pagatavot gluži vienkārši nav iespējams. Ko iesākt, kad svinības jau garām, bet sanācis "uz akciju" iepirkt tā pavairāk zirnīšu, ko tā arī nav sanācis izmantot? Mums ir 15 idejas darbdienu maltītēm, kur šis produkts lieti noderēs.

Lasīt vairāk

10 debešķīgas kūkas, kuru pildījumam izmantojami konservēti persiki

Foto: Shutterstock

Brīvdienas ir tās dienas, kad varam atļauties pagulēt ilgāk un nobaudīt ko īpaši garšīgu. Atliek tikai tāds nieks, kā izlemt, ar kādu pašgatavotu kārumu palutināt savas garšas kārpiņas šajās brīvdienās. Mūsuprāt, torte, kūka vai pīrāgs ar sulīgu pildījumu ir lieliska izvēle, ar ko "neaizšausi" greizi. Kamēr līdz pašmāju augļu jaunajai ražai vēl jāpaciešas, iesakām kūkas gatavošanai izmantot sulīgos, saldskābos konservētos persikus, kas ir gluži kā radīti šim nolūkam.

Lasīt vairāk

Garšīgais 'duets' – makaroni un tuncis: 10 receptes vakariņām uz ātru roku

Ja pa ceļam no darba veikalā paķersi pāris bundžiņas tunča un makaronu paku, tad supergardas vakariņas varēsi "uzburt" pat mazāk nekā pusstundas laikā, beidzot pasludinot nedēļas nogali par atklātu un dodoties pelnītā atpūtā. Pārskati mūsu izvēlēto recepšu izlasi, lai noskaidrotu, kādus produktus vēl līdzās tuncim un pastai iekļaut iepirkumu sarakstā, lai ātri pagatavotu gardus salātus vai silto tunča mērci, ko pārliet makaroniem.

Lasīt vairāk

Vidusjūras diētas 'karalienes' - olīvas. Padomi un 12 kārdinošas receptes

Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir pierādīts, ka kultūrās, kas regulāri patērē olīvas un olīveļļu, ļaudis ir daudz veselīgāki un dzīvo ilgāk. Savukārt dietologi apgalvo, ka regulāra un samērīga olīvu iekļaušana ēdienkartē palīdzēs apturēt svara pieaugumu un ātrāk atgriezties pie iepriekšējās formas. Šķiet, ka šie iemesli ir gana pārliecinoši lai, lasot tālāk, uzzinātu noderīgus faktus un iemācītos garšīgi izmantot veselīgos olīvkoka augļus.

Lasīt vairāk

14 kārdinošas tunča salātu receptes – gan brīvdienu maltītei, gan līdzņemšanai

Foto: Shutterstock

Ko iesākt, ja brīvdienās vēlies palutināt sevi un mājiniekus ar gardu, bet neikdienišķu maltīti, kas turklāt būtu arī ātri uzmeistarojama? Mums ir lieliska ideja – pagatavo tunča salātus, izmantojot ārkārtīgi ērti lietojamo konservēto tunci. Šim gardajam produktam nebūs nepieciešama nekāda priekšapstrāde, turklāt sātīgais tuncis sader ar ļoti daudzām dažādām sastāvdaļām.

Lasīt vairāk

Krēmīgas zupas ar eksotisku garšu: 13 receptes ar kokosriekstu pienu

Foto: Shutterstock /Privātais arhīvs kolāža

Zupu sezonas laikā der ne tikai gatavot jau pārbaudītas un tradicionālas receptes, bet pamēģināt arī kādu jaunu garšu. Viens no kulinārijas stūrīšiem, kuru vērts aizskart, ir Āzijas zupas, kam ir izteikti krēmīga garša, pateicoties Taizemes kulta produktam – kokosriekstu pienam. Tāpēc "Tasty" izvēlējās 13 dažādas zupas, kurās galvenā loma ir tieši šim produktam.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: kā mājas apstākļos pagatavot gardus gaļas konservus

Foto: Shutterstock

Gaļas konservi, kas daudziem kopš bērnības zināmi kā "tušonka", ir bezgala ērts produkts, ko var izmantot dažādu ātro gaļas ēdienu pagatavošanai. Gaļas sautējums, zupa, sacepums, ātrā gaļas mērce un, protams, makaroni "po flotski" – visus šos ēdienus varēsi pagatavot pat mazāk nekā pusstundas laikā. Protams, ja vien tev pa ķērienam būs kvalitatīvi konservi. Tāda manta veikalā vai nu maksā nesamērīgi dārgi vai arī nav ne ar uguni sameklējama, tādēļ neatliek nekas cits kā iemācīties gatavot gaļas konservus mājas apstākļos.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!