Foto: Shutterstock
15. maijs mūs ir aplaimojis ne vien ar Vasarsvētkiem, bet arī Ģimenes dienu, tāpēc, lai apvienotu abus šos notikumus – sapulcini savus tuvākos ap ēdamgaldu un palutini ar gardām un kreptīgām pusdienām! Galvenais, parūpēties, lai garšotu visiem – gan mazajiem ēdājiem, gan lielajiem.

"Tasty" apkopoja 12 receptes no saviem krājumiem, lai palīdzētu ģimenes pavāram izdomāt, ko tieši celt galdā. Lai sasildītos pēc lietainas pastaigas, noderēs kāda karsta zupa, piemēram, skābeņu vai frikadeļu – tās garšos visiem. Ja zupas nevilina, pusdienas būs izdevušās arī ar kādu gardu sacepumu vai sautējumu, kas spēcinās pēc maratona.

Un kas gan būtu svētdienas pusdienas bez gaidītākā ēdiena – deserta? Pēc pamatēdiena palutini mīļos ar kādu kūku vai plātsmaizi. Piemēram, sezonai tik ļoti atbilstošo rabarberu plātsmaizi vai kādu svaigo siera kūku ar zemenēm, jo arī tās nu nopērkamas tirgos un veikalos.

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgs un garšīgs kartupeļu un maltās gaļas sacepums. Šo vakariņu maltīti pagatavot būs viegli – atliek vien salikt kārtās sastāvdaļas un ielikt cepeškrāsnī.

Lasīt vairāk

Vistas un šampinjonu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Lielisks ēdiens pusdienām vai vakariņām. Siera mērce piedos vistai un šampinjoniem nelielu pikantumu un sātīgumu. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem

Foto: Shutterstock

Ātrā kefīra plātsmaize ar rabarberiem - labākais gardums rabarberu laikā.

Lasīt vairāk

Tomātu un vistas gaļas sautējums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Burvīgs un vienkāršs pusdienu vai vakariņu sautējums. Sautētie tomāti veidos biezu mērci, bet olīvas un kaperi piešķirs maltītei nedaudz asumiņa.

Lasīt vairāk

Ātrais dārzeņu sautējums ar fenheli, tomātiem un pupiņām Toskānas gaumē

Foto: Shutterstock

Gards dārzeņu sautējums itāliešu labākajās tradīcijās – fenhelis tā vien sauc pēc Toskānas un saules. Papildinājumā ar burkāniem, seleriju un tomātiem recepte liks siekalām saskriet mutē un pusdienās vai vakariņās pagatavot šo vienkāršo ēdienu.

Lasīt vairāk

Skābeņu - gaļas zupa ar grūbām

Foto: Shutterstock

Vienkārši pagatavojama skābeņu - gaļas zupa ar grūbām. Īsta pavasara zupa, ar tik gardajām jaunajām skābenēm. Tiem, kas neēd gaļu, skābeņu zupu var vārīt dārzeņu buljonā.

Lasīt vairāk

Izcili gardais biezpiena sacepums ar rozīnēm

Foto: Shutterstock

Biezpiena sacepums gluži kā skolas laikos – salds, garšīgs un ar rozīnēm. Atdzesētu sacepumu var kāri noēst tāpat vai ar ogu ķīseli, skābo krējumu vai kādu saldu mērci.

Lasīt vairāk

Neceptā jogurta un svaigā siera kūka ar zemenēm

Foto: DELFI

Svaigās siera kūkas visnotaļ ir dievīgs kārums. Interesantākai garšai pamēģini to pagatavot ne vien no svaigā siera, bet pievieno tam jogurtu un putukrējumu, kā arī zemeņu gabaliņus. Šo recepti piedāvā kulinārās studijas "Viesistaba Vintage" šefpavārs Gatis Grosbergs.

Lasīt vairāk

Ātrā Banoffee kūka ar banāniem un iebiezināto pienu

Foto: Shutterstock

Vai nu tas būtu par godu Māmiņdienai, siltam pavasarim vai citiem svētkiem, Banoffee kūka nekad neliek vilties. Viegli pagatavojama, ātri gatava un vienmēr izdevusies – pārliecinies par to pats!

Lasīt vairāk

Aukstā zupa ar gurķiem un redīsiem

Foto: Shutterstock

Atvēsinoša un veldzējoša aukstā zupa ar kraukšķīgiem redīsu un gurķu gabaliņiem. Pasniedz ar ķiploku grauzdiņiem.

Lasīt vairāk

Soļanka no trīs veidu gaļas

Foto: Shutterstock

Soļanka no trīs veidu gaļas - daudz vienkāršāk un ātrāk, nekā izklausās.

Lasīt vairāk

Klasiskā frikadeļu zupa

Foto: Shutterstock

Frikadeļu zupa - kā no labākajām bērnības atmiņām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!